sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Soppasunnuntai: parsaa ja ripaus curryä

Vaikka sesonkiruokaan olisi ihana pyrkiä, olisi todellisuus Suomen kaltaisessa maassa melko surullinen. 

Niinpä ainakin itse joudun tekemään myönnytyksiä ja mieliteot vievät toisinaan voiton ekologis-eettisestä pohdinnasta vaikka siitä, minkälainen hiilijalanjälki sillä ostamallani, Perusta lennätetyllä kurpitsalla on. 

Mutta voi sitä riemua, kun Suomessa koittaa kesä ja kauppojen hyllyt notkuvat muutaman viikon ajan oman maan tuotannosta. 

Uusien perunoiden lisäksi ei ole ehkä toista tuotetta, jonka sesonkia meidän keittiössä odotetaan sellaisella hartaudella kuin parsaa. Nimenomaan vihreää parsaa. 

Sitä onkin viime aikoina pistetty vähän joka paikkaan, niin perunasalaattiin kuin frittataankin. Niinpä se on päätähtenä myös tämän viikon soppasunnuntaissa - kaverinaan harvemmin parsan kumppanina nähty curry.

Kahdelle

1/2 kg vihreää parsaa
1/2 sipuli (tai 1 pieni)
1 tl curryjauhetta
4-4,5 dl kanalientä
1 dl kermaa
loraus sitruunamehua
suolaa, pippuria

Leikkaa parsoista puumaisimmat osat varresta veks. Kuori varret halutessasi (minä en) ja paloittele parsat muutaman sentin mittaisiksi palasiksi. Säästä muutama latvakappale koristeluun ja höyrytä ne kypsäksi samalla kun keitto kiehuu. Kuumenna nokare voita tai öljyä, lisää sipulihakkelus ja curry. Pyörittele hetken aikaa ja lisää paloiteltu parsa. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää muutama desi kanalientä. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes parsat ovat kypsiä (10-15 minuuttia). Soseuta ja lisää tarvittaessa lisää kanalientä. Kaada takaisin kattilaan, lisää loraus sitruunamehua, kerma ja mausta. Koristele niillä säästetyillä parsannupuilla ja tarjoile. 



4 kommenttia :

  1. Parsa on parasta! Tosin taisi jo sesongin alussa tulla ahmittua kaksin käsin niin paljon, että kiintiö tuli täyteen :). Ensi vuonna sitten taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on ihan lempparivihannekseni. Ja yksi harvoista, joita olen oppinut syömään ilman pekonia tai uppopaistamista :-)

      Poista
  2. Parsaa! Kiva lisä tuo curry. Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. parsa poikineen on kyllä tässä keittiössä viime aikoina kiehunut niin, että sesongista on kyllä otettu kaikki irti!

      Poista