sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Rocky roadia! Popcornilla!

Se Magnum Pop up- storessa kyhäämäni jäätelö jäi mieleen kummittelemaan. Se suolan tuoma särmä, macadamian tuoma rouskuvuus ja popcornin ilmava ennalta-arvaamattomuus vain toimi niin hyvin, että kävin siellä sitten uudestaan. Mutta eihän se siihen jäänyt - ehei! Sitä piti saada kotonakin! 

Koska asuntoni kuitenkin asettaa hieman logistisia esteitä tuolle, piti soveltaa. Joten tehtiinkin Rocky roadia. Jäätelön virkaa toimittivat vaniljavaahtokarkit, mutta muuten setti oli sama. Ja toimi. Ja koska huonosti suunniteltu on jo valmiiksi pilalla, niin jouduin ahneuden kourissa popcornia turhaan reippaasti lappaneena kipaisemaan takaisin kaupaan hakemaan lisää suklaata. Eli säätäkää määriä toki tarpeenne ja mieleisen suklaa-tilpehööri-suhteen mukaan. 

Makunsa mukaan tähän voisi käyttää myös tummaa suklaata tai niiden sekoitusta, mutta minä käytin Fazerin sinistä (ei koska minulle maksettaisiin siitä, vaan siksi, että se on yksinkertaisesti parasta), koska popcorn ja se sormisuola kuitenkin sen makeutta tasapainottivat. Macadamian voi korvata myös muilla pähkinöillä - parhaiten tähän sopisivat cashew ja parapähkinä.

600 gr maitosuklaata
1/3 pussia popcornia
65 gr macadamiapähkinöitä
100 gr vaahtokarkkeja
sormisuolaa

Leikkele vaahtokarkit pienempiin osiin. Sulata suklaa vesihauteessa. Tai mikrossa, jos sellainen löytyy. Minultahan ei, joten jouduin myös juoksemaan broidin luo räjäyttämään nuo maissinjyväset.  Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi ja kauho joukkoon muut roippeet suolaa lukuunottamatta. Kääntele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (omani koko oli 17 cm  x  26 cm ). Tämän voisi tehdä myös pyöreään vuokaan, jolloin tästä saisi nättejä piirakanpalamaisia siivuja. Ripottele lopuksi päälle reippahasti sormisuolaa.

Anna jähmettyä kylmässä ainakin puoli tuntia. Mielellään muutaman tunnin tai vaikka seuraavaan päivään (jos itsehillintää vain riittää).Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä kylmässä. Myöskään tätä suolaa ei ole kukaan sponsoroinut - ihan itse olen sen Stockmannilta ostanut.6 kommenttia :

 1. Makean ja suolaisen yhdistelmä on hyvä.:) Minulla on vieläkin Rocky road kokeilematta, vaikka monta vuotta blogeissa niitä onkin näkynyt. Houkuttelee ihan mahdottomasti, mutta vielä olen saanut suojeltua tuota kadonneen vyötärön seutua.;) Ehkä tätä pitäisi tehdä jollekin lahjaksi, ja itse maistaisi vain pikkiriikkisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tuo suola kyllä antaa siihen niin ihanan särmän :-)

   Poista
 2. Tämä on taas niitä reseptejä, kun ei pitäisi lukea ollenkaan, ettei ala tekemään liikaa mieli. Varmaan ihan superherkullista - ja meillähän on aina kotona suklaata ja tuolla oli kaapissa pussillinen vaahtokarkkeja ja maissinjyviä... auts. Äkkiä pois täältä :-)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa IHANALTA! Vaarallisen ihanalta ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se (marginaalisesti) vähemmän vaarallista kuin vaikka... arsenikki :-) mutta huomattavasti parempaa kyllä ;-)

   Poista