tiistai 4. kesäkuuta 2013

Magnumisti nautintoa

Ei se tämänkertainenkaan paluu Suomeen kauhean katkera ollut - Andalusian alakuloinen aurinko ei päässyt lähellekään Töölön takapihan taikavoimia ja niin vain paloi tältä bloggarilta kasvot. Ja selkä. Ja kaikki siltä väliltä...

Mutta mikäs olisi parempi ensiapu kuin jäätelö! Ja kun sähköpostiin tipahti kutsu Magnum Pleasure Store- lanseeraukseen ei minua (tai purppuranpunaista naamaani) tarvinnnut kahta kertaa pyytää.

Vanha ylioppilastalo oli mm. orkideojen voimin koristelty täyteen trooppista lumoa, jota DJ Bunuelin ja Timo Lassyn musiikki entisestään kasvatti. Siinä määrin, että allekirjoittanut vallan unohti tuntea alemmuskompleksia paikallaolleiden muiden -  iPadeillään ja iPhoneillaan Teuvo Loman & Co:n asuvalinnoista reaaliajassa twiittavien - kanssabloggaajien rinnalla. Ja olihan tuo toki  loistava tilaisuus tutustua ihan kasvotusten niihin (tähän mennessä) vain etäältä ihailemiini Ihan Oikeisiin Ruokabloggareihin kuten Jotain Maukasta- blogin Mariin!


Tämän kuvan stailasivat muuten Dinner 4 u 2:n leidit


Paloma Communicationsin kanssa yhteistyössä ideoitu Pleasure Store on konsepti, josta tähän mennessä ovat saaneet nauttia mm. Loontoo, Pariisi ja Sao Paolo, jossa näitä herkkuja on jonotettu tuntitolkulla. Nyt, ensimmäisenä pohjoismaista, oli Helsingin vuoro (siitäs sait, Tukholma!). Myöhemmin tänä vuonna samasta ilosta saavat nauttia mm. Cannes, Milano ja New York.


Pleasure Storen sisustuskonseptista kertomassa ollut, mm. Kämpissä kannuksensa hankkinut Ursula Zitting kertoi ajatuksena olleen boho chic. Sellainen ilme, missä "kaikessa hauskuudessaan ei ole mitään järkeä". Samaa voisi sanoa tästä pimp your ice-cream- konseptista, joka tarjoaa mahdollisuuden hullutella niin paljon kuin sielu sietää.


Periaatehan on yksinkertaisuudessaan suorastaan nerokas. Pleasuremakerit ottavat kuorruttamattoman Magnum- jäätelöpuikon, kastavat sen asiakkaan valitsemaan suklaaseen (joko valkoista tai maitosuklaata), lisäävät siihen asiakkaan valitsemat lisukkeet (Kaakaonibsejä? Kookosta? Hedelmiä tai marjoja? Suolaa?) ja tarjoilevat sen ison hymyn myötä.


Oma valintani oli se Himalajan kidesuola, macadamia-pähkinät ja popcorn. Miksi, oi miksi en ole tajunnut kuinka popcporn sopii niin uljaasti niin suklaaseen kuin jäätelöön? Tästä lähtien haluan sitä ihan kaikessa. (Oooooooh - entäs popcorn chorizolla? Eihän se voi olla muuta kuin hyvää!) Ja eihän se pelkästään yhteen jäänyt - kookos, chili ja inkivääri (suolalla tämäkin!) oli seuraava valinta. Tämä olisi ehkä kaivannut seurakseen tummaa suklaata mutta aijai. AIJAI.

Vanhalle luotu sademetsätunnelma muistutti siitä, että kaikki Magnum- jäätelöiden suklaa on Rainforest Alliance- sertifioitua.Myös muissa raaka-aineissa on pyritty vastuullisuuteen, ja raaka-ainetrendeistä kertomassa ollut Sami Rekola kertoi tämän olevan entistä enemmän kasvussa oleva suuntaus ravintolamaailmassa - nykyään kun niin ravintolat kuin asiakkaatkin haluavat tietää, mistä ruoka tulee.  Hän myös korosti sitä aikaisemminkin mm. Pure Bistron ja Nigel Slaterin yhteydessä hehkuttamaani vastakkaisten makujen ja eri tekstuurien yhteensovittamista. Toinen trendi on nimenomaan edelläkävijyys, mitä tämä konsepti juurikin on.


Yhteiskunnallista vastuuta korostetaan muussakin muodossa - luvassa on viikottaisia julkkisvieraita, jotka kerääävät rahaa omille hyväntekeväisyyskohteilleen. Ja koska Vanha on mukana myös Pride-viikolla, on Magnum Pleasure Store myös ylpeästi mukana tukemassa Tahdon 2013- liikettä.Ei, en syönyt näitä kaikkia yksin. Uskokaa jos haluatte...


Hemmoteltiin meitä toki suolaisillakin herkuilla - mm. parsapannacotalla. Eikä täällä tarvinut myöskään kuivin suin olla...
Suomalaisethan eivät tunnetusti tarvitse tekosyitä syödäkseen jäätelöä- toisin kuin Euroviisumenestyksessä, siinä me ollaan ihan maailman kärkeä. Mutta jos kuitenkin kaipaat tekosyyn (ja haluat samalla näyttää omavalintaista sormea Timo Soinille) niin täältä pesee! Ensimmäinen tähän postaukseen vastannut palkitaan kahdella lahjakortilla Magnum Pleasure pop up-storeen. Näitä herkkuja saa 29.6.2013 saakka, mene siis samantien!

14 kommenttia :

 1. Herranjestas miten herkullisen näköistä! Minäkin sain tuon saman kutsun mutta välimatka....Hih,hassua että Helsingissä aurinko poltti mutta Andaluciassa ei;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä miten ovat säät kun itse tulen muutaman viikon päästä:;D

   Poista
  2. joo - "ei täällä mitään aurinkorasvaa tarvita"- periaate ei koskaan petä :-) ovat kyllä lupailleet, että kesäiset ilmat jatkuisivat ainakin juhannukseen!

   Poista
  3. Hei minäkö siis voitin nuo Magnum-lippuset?

   Poista
  4. jos ehdit Suomeen ennen kesäkuun loppua, niin jäätelötaivas on sinun :-)

   Poista
  5. Juu 25 päivä olen siellä joten ehdin:)

   Poista
  6. no pistetään tiketit tulemaan :-)!

   Poista
 2. Helou, kyllä meillä sitten oli hauskaa!!! Ja yhdistäviä tekijöitä löytyi :) Karkasin paikalta, kun teidän muiden silmä vältti, koska velvollisuudet odottivat. Mutta uusiksi otetaan, ei unohdeta sitä tapaamista. Laitas ajankohtaa tulemaan!! Ja menikö myöhään, toivottavasti!

  Hyviä kuvia muuten, mulla tuli jäätelönälkä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei vaan :-) oli kyllä lystiä koko rahan edestä :-) myöhään meni joten jätin suosiolla editoinnin tälle päivälle... laukusta löytyi vielä nivaska noita lahjakorttejakin...!

   Poista
 3. Mullekin tuli toi kutsu,mutta uha pohjanmaalta asti en jaksanu lähtee jädelle :) mutta varmasti oli herkkua!

  VastaaPoista
 4. Joko se lahjakortti lähti edellisille ?

  Joka tapauksessa - näytti tosi houkuttelevalle :-) Tuo tuunaus on ihana idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   tuo Israelin ihme ehti napata ne - toinen setti kun jaettiin myös blogimme Facebook- sivulla :-(

   Tuo tuunauspaja oli kyllä aivan mahtavaa - sai juurikin sitä mitä tilasi!

   Poista
  2. Vähän arvelinkin, että liput menivät jo :-) hidas mikä hidas...
   Ja tosiaan herkullisen näköistä tuo tuunattu jätski

   Poista