tiistai 11. kesäkuuta 2013

Marbellan vanhassakaupungissa

Puerto Banusin ravintolatarjonta ei ole kovinkaan kummoista - lounasta varten kannattaa jatkaa matkaa suosiolla läheiseen Marbellaan. 

Toistaiseksi Marbellasta tekee logistisesti haastavan se, ettei sinne pääse junalla. Se onkin ainoa yli 100 000 asukkaan kaupunki, jonne juna ei liikennöi. Fuengirolan ja Malagan välillä operoivan C1- linjan jatkamista Malagaan on suunniteltu jo pitkään, mutta näyttää siltä, että suunnitelmaksi se myös jää. Aurinkorannikolla käynnissä olevasta vilkkaasta rakentamisesta johtuen suuri osa radasta jouduttaisiin rakentamaan maan alle, mikä kasvattaisi kustannukset sellaisiksi, ettei Andalusialla siihen ole varaa. 

Marbella itsessään ei juurikaan eroa muista rannikon kaupungeista, mutta sen vanha kaupunki on kaunis ja tunnelmallinen. Siellä on ihana kuljeskella ja hukata itsensä hurmaavien pikkukujien unenomaiseen tunnelmaan. 
Marbellan vanhassakaupungissa on boheemiutta, joka näkyy mm. kauppojen tarjonnassa. Käsityöläisliikkeitä on paljon, kuten myös lahden toiselta puolen tuotuihin Pohjois-Afrikan tekstiileihin ja koriste-esineisiin erikoistuneita pikkuliikkeitä.

6 kommenttia :

 1. Marbellassa kävin vain pintapuolisesti mutta ihania kuvauskohteita olet sieltä löytänyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin ihan siinä luulossa että Marbella on vain krokotiilinnahkakäsilaukun näköiseksi auringossa paahtuneille golf-eläkeläisille mutta tuo vanha kaupunki yllätti tunnelmallisuudellaan :-)

   Poista
 2. Nättiä, kun on joka puolella paljon kukkia.:)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kuvia sinulla täällä! Omasta Marbellan visiitistä jo liian monta vuotta, haluun sinne takas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitoksia! aina kyllä tuntuu ettei omat otokset koskaan noille kohteille oikeutta tee :-)

   Poista