keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Benalmadenan kyläidylli

Nyt onkin aika palata (ainakin ajatuksissa) takaisin Andalusian aurinkoon. Läheinen Benalmadena Pueblo on niitä Andalusian kuuluisia valkoisia kyliä. Mikään suuri turistinähtävyys se ei ole, minkä vuoksi se on säilynyt paljon hiljaisempana ja tunnelmallisempana kuin vaikka Mijas Pueblo. Sinne on kuitenkin ihana kävellä ihastelemaan sen pikkukylä- idylliä. 

Me satuimme paikalle päivänä, jolloin kylän läpi ajoi letka historiallisia autoja matkalla kokoontumisajoihinsa. 

Täällä jos missä aistii sen yhteisöllisyyden, joka näissä pikkukylissä yhä elää.  Ihmiset parveilevat kadunvarsilla vaihtamassa kuulumisiaan. Poskisuudelmia vaihdellaan ahkerasti. Täällä huomaa myös sen, kuinka lojaaleja espanjalaiset ovat ravintoloilleen. Ihmiset suosivat samoja ravintoloita, joissa kaikki tuntuvat tuntevan toisensa ja asiakkaita tervehditään kuin perheenjäseniä.

Kylän paras ravintola on hotelli La Fondan yhteydessä toimiva ravintola, joka on viime vuosina tsempannut. Vielä joitain vuosia sitten niin ruoka kuin asiakaspalvelu oli mitäänsanomatonta. Nykyään sitä suositellaan jopa Michelin-oppaassa.

Me asetuimme lounaalle suosikkipaikkaani kylässä - pieneen ja perinteiseen tapasbaariin Avenida del Chorrillolla. 
Ja ei niin yllättäen piti allekirjoittaneen saada croquetoja... näissä oli täytteenä lihaa.
Ja juuri kun onnittelin itseäni opittuani sujuvasti puhumaan ruokalistaa, se kielitaidon puute yllätti jälleen - albondigas eli lihapullat tulivatkin curry-kastikkeessa.
Habas con jamón - annos ei ole missään nimessä mikään kaunotar, mutta yllätti maukkaudellaan. Taquitat, ruoanlaitossa käytettävät serrano-kinkkukuutiot antoivat fava-pavuille mahtavasti makua. Näitä pitää tehdä kotonakin!
4 kommenttia :

 1. Espanjalaiset pikkukylät ovat ihania:-) Tuossa kylässä en kai ole käynyt mutta Mijas on käyty läpi joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ovat, parhaimmillaan niissä on tosiaan aika pysähtynyt niin ettei siellä yksinkertaisesti voi tehdä muuta kuin nauttia :-)

   Poista
 2. Benalmadena on tuttu paikka... muutaman kerran on tullut käytyä.
  Syksyllä onkin jälleen Marbella odottamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hola vain sinnekin! Benalmadenaa on tulossa vielä lisääkin ja jahka saan tätä blogisumaa purettua ja kuvat kuntoon, on piakkoin tulossa myös Marbellaa :-) (Ja Cordobaa ja El Chorroa ja...)

   Poista