keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Historiansiipien havinaa Cordobassa

Mezquitan, Cordoban katedraalin lisäksi Cordobassa olisi niin paljon nähtävää, ettei yksi päivä siihen mitenkään riitä. Etenkin jos on päätynyt kaupunkiin ex tempore ilman karttoja, suunnitelmia ja Excel-taulukoita (alatteko ymmärtää, kuinka rentouttavaa kanssani on lomailla...?) Joskin suurin osa kohteista on kirkkoja tai muita uskonnollisväritteisiä nähtävyyksiä.

Mezquitan ympäristössä myydään mm. "perinteistä andalusialaista keramiikkaa" joka näyttää hyvin samalta "perinteisen tunisialaisen/ hebronilaisen/ armenialaisen keramiikan" kanssa.Ihan katedraalin kulmilta alkaa vanha juutalaisalue. Joskaan ei se erityisen juutalaiselta enään näytä, kuten jouduin myöntämään etsittyäni sitä kartan kanssa puoli tuntia ja huomatessani, että olin koko ajan ollut ihan sen ytimessä.

Cordoban vanha kaupunki on toiseksi suurin Euroopassa ja suurin UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu kaupunkialue. Se onkin äärimmäisen kaunis ja levollinen ja sen kaduille on helppo kadottaa itsensä ja ajantajunsa. 

Vanhasta kaupungista, etenkin Mezquitan alueen pikkukujilta, löytyy hurmaavan vanhanaikaisia pensionaatteja, joissa ensi kerralla haluan ehdottomasti vierailuni päättää.

 

Historiaa täältä löytyy kirjaimellisesti ihan omalta takapihalta.2 kommenttia :

  1. Upeaa:) Ja nuo keramiikat kyllä muistuttavat häkellyttävän paljon niitä armenialaisia mitä täälläpäin myydään.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö! Ihan tuli Jerusalemin vanhan kaupungin sokkelot mieleen :-)

      Poista