maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pröystäilyä Puerto Banusissa

Minkään korkeakulttuurin vuoksi eivät ihmiset Marbellan satamaan Puerto Banusiin saavu. Näyttäytymään kylläkin. Paikka ei edes tunnu heräävän eloon ennenkuin juuri ennen lounasta, jolloin Ocean Clubin tai Nikki Beachin juhlien uuvuttamat seurapiirit aloittavat uuden päivänsä. Botoxia täyteen pumpatut lounastavat leidit jättimäisissä aurinkolaseissaan ja pienen yksiön hintaisissa käsilaukuissaan. Vanhat miehet ulkoiluttamassa Ferrareitaan (ja kaksikymppisiä, pääsääntöisesti venäjää puhuvia tyttöystäviään). 


Marbellan satama-alue on perinteisesti ollut sitä rikkaiden ja kuuluisten leikkikenttää, jossa autot ovat kalliita ja veneet vielä kalliimpia.  Joskaan en ole niinkään varma, kuinka monella (enään) on itse asiassa varaa liikuttaa venettään laiturista: pelkkä satamapaikka nousee kymmeniintuhansiin euroihin ja isoimman kokoluokan veneiden tankkien täyttäminenkin vie helposti tuhansia. 
Huvittuneena olen seurannut reaktiota, jonka kenkäkauppojen (joita Espanja on pullollaan) näyteikkunat naisissa kaikkialla saavat aikaan. Täällä sitä samaa voi havannoida miehissä. Siellä ne kävelevät vaimojensa kanssa ihan normaalisti, keskustelua käyden kunnes vastaan tulee jotain tällaista. Se näky saa miehet pysähtymään kuin transsissa - vaimojen jatkaessa   ihan huomaamattaan matkaansa ja keskusteluaan yksin. 

Vuosien aikana on alueen hohto hieman kärsinyt, mutta isolla rahalla täällä saa vieläkin paljon. Ja jos budjetti ei ihan Hermesin käsilaukkuihin tai Cartierin koruihin riitäkään, niin kaltaiselleni harakalle löytyy kiiltävää  silmäniloa vähemmälläkin rahalla. Ihailemani korusuunnittelija, alkujaan argentiinalainen mutta nykyään Ibizalla toimiva korusuunnittelija Noelia Thames on avannut tänne liikkeensä. Minun korvissani kimaltelevat nyt nuo alimman kuvan kolmikiviset korut!


Elokuun ensimmäisenä lauantaina täällä Marbellassa muuten pidetään hyväntekeväisyyteen rahaa keräävä Starlite- gaala. Antonio Banderas ja Eva Longoria ovat vakiovieraita. Liput tämänvuotiseen gaalaan ovat myynnissä ja hinnat lähtevät vaivaisesta 500 eurosta...!

8 kommenttia :

 1. Ooh! I like ! :) kauniit korut. Kyllä kelpais mennä näyteikkuna ostoksille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eikö ;-)? vaikka kyllähän minäkin toki olisin mielelläni pistänyt visan risaikseksi missä tahansa noissa muissakin liikkeissä...!

   Poista
 2. Olen joskus miettinyt, että voisiko minulla olla joskus niin paljon rahaa (siis millään konstilla), että tohtisin mennä tuollaisiin kauppoihin ja osaisin ostaa niistä jotain. Sisäinen maalaistyttöni taitaisi pistää vastaan, vaikka minulla olisi sellainen luksuslaukullinen tonnin seteleitä päiväbudjetikseni. Ikkunoiden ohitse käveleminen ja pikainen vilkaisu riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama vika :-) tyydyn nostamaan nenääni yleenkatseellisesti viisi senttiä ja tuhahtamaan "uutta rahaa - ah kuinka rahvaanomaista!" ennenkuin luikin häntä koipien välissä turvaan takaisin alaluokkaiseen maailmaani :-)

   Poista
  2. Joitakin vuosia sitten muistan kohutun siitä, ettei Oprah päässyt johonkin pariisilaiseen putiikkiin edes sisälle, kun häntä ei tunnistettu. Minulla on usein vähän hienommissa tavarataloissakin tunne, että olen liian arkinen tänne, se on turhaa ja tyhmää, mutta kai sitä on vähän liiaksi sellainen k-market-tyyppi, että fiinimmässä ympäristössä tulee nukkavieru olo.

   Poista
  3. huoli pois! onneksi meille on maailmassa roolimalleja, joilta tuota suuren maailman glamouria, hienostuneisuutta ja ison rahan iloja voi oppia. Niinkuin vaikka tuo Tukiaisen Johanna :-)

   Poista
 3. Niin kuulosti tutulta. Itse havaitsin myös ilmiön blondi ferrarin ratissa, äkki jarrutus, hätävilkut päälle, auto jää keskelle tietä ja blondi kävelee tyynesti sisään liikkeeseen eikä pidä kiirettä takaisin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin...se on varmaan ollut se meille kuolevaisille (ikävän) tuntematon versace emergency ;-)

   Poista