torstai 13. kesäkuuta 2013

Siesta-anarkiaa (ja lisää tapaksia)!

Lounaan jälkeen olikin aika nauttia siestasta jatkaa tutustumista Marbellaan. Joka tarjoili mm. lämmintä aurinkoa ja kylmää viiniä. Varsinaiset kissanpäivät siis! 
Siestaa on muuten paikallishallinto täällä yrittänyt lakkauttaa, sen kun on katsotaan "olennaisesti laskevan työntekijöiden tuottavuutta". Vaan andalusialaisetpa nousivat vastarintaan rakastamansa perinteen puolesta, joten niin se yhä jatkuu!

Jos Salvador Dalista tykkää, kannattaa Marbellassa tutustua rannan vieressä sijaitsevaan Avenue Del Mariin, joka on kyseisen taiteilijan veistoksin koristeltu kävelykatu.
Taidetta tarjosi myös ranta. Muistatteko ne Fuengirolan hiekkaveistokset? Joku oli täällä pistänyt vielä paremmaksi...
Iltapäivästä olikin aika vetäytyä viinilasillisille ja tapaksille, tällä kertaa San Lazaro-kujalle. Paikan leppoisa ilmapiiri ja taustalla soiva La vie en rose olivat täydellinen keino päättää päiväretki. 

Myös tämä paikka hurmasi mutkattomuudellaan. Tupakkaa kun saa Espanjassa ostettua ainoastaan tabac- liikkeistä tai myyntiluvan saaneiden ravintoloiden automaateista. Suurimmassa osassa ravintoloita ei sellaisia kuitenkaan ole, joten tiedustellessani olisiko ravintolassa myydä tupakkaa, kaivoi tarjoilija koneen puuttuessa taskusta oman askinsa ja tarjosi siitä. 
Söimme vanhoja tuttuja: pimientos rellenos (tällä kertaa pinaatilla ja tonnikalalla täytettyinä) sekä boquerones al limon

Fabada Asturian näköinen annos herätti uteliaisuuteni, mutta eihän se mitään Fabadaa ollutkaan! Se oli callos con garbanzos. Ihan hyvä, etten sitä kieltä vielä oppinutkaan, sillä sehän tarkoittaa kikherneitä. PÖTSIN kanssa. 

Kuten saatatte muistaakin, yritin pitää Turkissa mieleni avoimena uusien ruokien kanssa, mutta pötsin heinäkuun helteissä kylpevän navetan lemua muistuttava haju ei ollut omiaan saamaan minua syttymään tälle ruhonosalle. Tämä annos sen sijaan oli. Maku oli lempeä ja rakenne murean pehmeä. Ay caramba, olen myyty!
Mistähän tuota pötsiä saisi Suomessa hankittua...?


10 kommenttia :

 1. Kannattaa kysellä vaikka Hakaniemen hallista Reinin lihasta tai siltä saman käytävän Hakaniemen torikadun puoleiselta lihakauppiaalta (en muista nimeä), jolla on myynnissä eri elukoista kaikenlaisia halvempia(kin) ruhonosia.

  Mahalaukkuahan syödään hyvällä ruokahalulla ympäri maailmaa. Italiassa pitää maistaa trippaa ja Skotlannissa ei voi käydä maistamatta haggista.

  Tosin, vaikka kaikkea pitää maistaa, niin meidän perheenjäsenistä mahalaukkua diggaavat oikeasti vain Söpö ja Höpö, joille silloin tällöin sulatetaan pakasteesta raakoja naudanmahapullia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin minäkin vähän ounastelin - samoilta kauppialta kun olen tähänkin mennessä sisäelimeni hankkinut.

   täytyy silti myöntää, että hieman epäillen yhä tuohon elimeen suhtaudun... entä jos se haisee? ja miten se kypsennetään niin että tuloksena onkin tuollainen pehmeän lihaisa makuelämys?

   Englanissahan on myös noilla sisäelinten käytöllä pitkät perinteet mutta ei se H:kaan oikein iloiten niihin suhtaudu :-)

   Poista
  2. No tuosta hajusta sen verran, että joskus kauan kauan kauan sitten erehdyin laittamaan koirille lihamakaronilaatikkoa naudanmahasta. Sen jälkeen en ole kokeillut...

   Poista
  3. no tämäpä kuulostaa varsin lupaavalta :-) saas nähdä mitä tulee...!

   Poista
 2. Kiitos Marbella kierroksesta:-) Minä ottaisin noista herkuista etenkin nuo boqueronesit....

  VastaaPoista
 3. Kiitos hienoista Marbellan kuvista. Tuli aivan vesi kielelle noista ruokakuvista. Siesta olisi kiva kyllä joskus työpäivän aikana. Varsinkin toissa viikolla kun oli niin lämmin olisi kiva ollut vähän lepäillä kesken työpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan samaa mieltä :-)! Joskin se töihinpaluu iltapäivän päätteeksi tökkisi ainakin minulla ja kovasti :-)...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. no siis apua - siihen oli vedetty LED- valot! niin että ei paineita, kun sen ämpärin, lapion ja kakkumuotin kanssa sinne rannalle seuraavan kerran lähtöä teet :-)

   Poista