perjantai 7. kesäkuuta 2013

Happy Joe - Happy summer

Kyllä nyt on ruokabloggareita hemmoteltu. Ensin on näillä Helsingin kesähelteillä päässyt nauttimaan jäätelölanseerauksesta ja nyt vielä Happy Joen luomusiiderin lanseerauksesta! Ihan piloillehan tässä menee! 






Happy Joe- siideriperhehän on alunperin lanseerattu jo syksyllä 2012. Itse en, edes siiderin ympärivuotisena viihdekäyttäjänä ollut koskaan näihin herkkuihin koskenut. Syytän sitä tosiasiaa, että näitä ei Espanjasta saa. Ja voin kertoa, että olin yllättynyt. Ja hyvin positiivisesti.

Siiderisarjan tuotepäällikkö Hartwallilta Juhani Mertsalmi kertoi Suomessa olevan enemmän ja enemmän kysyntää kuiville ja aidon omenaisille siidereille. Eikä näitä todellakaan millekään Kopperergin karkkilitkuja fanittaville ole suunniteltu. Mutta se, mikä minut tässä yllätti, oli se, että ne jäävät myös hyvin kauas perinteisistä ranskalaisista ja jopa englantilaisista siidereistä, jotka kuivuudessaan ovat välillä jopa hyvin hiivaisen olutmaisia. Tässä löytyy sen sijaan hedelmäisyyttä - kuitenkin ilman turhaa makeutta. Varsin tasapainoinen indeed, ja Hartwallin edustajien mukaan tavoite onkin ollut luoda siideri, jossa aito omena on läsnä paitsi maussa, myös tuoksussa. 

Luomusiiderin lisäksi saimme myös tutustua muihin siideriperheen jäseniin, jotka olivat sen verran erinomaisia yksilöitä, että suunnittelen jo seuraavaa sukukokousta. Oakwood nousi luomun jälkeen toiseksi ehdottomaksi suosikkisukulaiseksi koko pöydässä.





Paikalla ollut villiyrttikirjastaankin tunnettu Sami Tallberg on tehnyt pitkän uran keittiössä myös ulkomailla, etenkin Englannissa, jossa siiderin käytössä myös ruoanlaitossa on pitkät perinteet. Erityisen hyvin se käykin hänen mukaansa mm. vaaleaan lihaan. Hän oli myös valmistanut herkkuja tänne. Ensin nautiskelimme mm. siiderin, timjamin ja valkosipulin kanssa kokattua luomukanaa villiyrttisalaatin kera. Lopuksi saimme vielä siiderimarinoituja mansikoita mascarponella. 

Seuralaisen mukaan luomukana meni kirkkaasti hänen top ykköseensä. Ja aivan jumalaisen mehukasta ja aromikasta se olikin - olkoonkin että se oli ranskalaista. Resepti on ihan pakko laittaa myös tänne.







Lanseeraustilaaisuuden isäntänä toiminut viileän vähäeleisen tyylikäs (lue: hipster!) ravintola Lungberg on ensimmäinen Happy Joe-konseptiravintola. 






Konseptin tavoitteena on levittää iloa ja onnellisuutta, jota  se tekee paitsi Lungbergin sisustukseen piilotetuin sloganeiden, myös jokaisesta korkista löytyvän viestin välityksellä. 


I'm a believer



Ja onnellisina me tilaisuudesta poistuimmekin - ei pelkästään tarjoilun vuoksi, mutta yhdessä muiden bloggareiden (sen aikaisemmin hehkuttamani Jotain Maukasta- blogin lisäksi mm. Punavuori Gourmetin, Ketun Keittiön ja Kannat Kattoon- blogien edustajien kanssa nautitun auringonpaisteisen illan ansiosta. 





Ja tässä se resepti!

Happy Joe Organic Roast Chicken

1 kana (n. 1,5 kg)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
50 gr voita huoneenlämpöisenä
1 ruukku timjamia veitsellä hienonnettuna varsineen
1 kokonainen valkosipuli veitsellä murskattuna (vaikka kuorineen)
3 laakerinlehteä, käsin murskattuna

1 plo Happy Joe Organic- siideriä

Mausta kana reilulla määrällä suolaa ja pippuria. Hiero oliiviöljy ja voi kauttaaltaan kanan pintaan, samoin yrtit ja valkosipuli. Laita näitä myös kanan sisään.

Paahda kana kypsäksi uunissa ilman leivinpaperia. Ensin vartti 250 asteessa, laske sitten lämpö 180 asteeseen ja anna kypsyä n. 30 minuuttia tai kunnes reiden lihasneste virtaa ulos kirkkaana. Valele pintaa paistamisen aikana paistiliemellä muutamaan otteeseen. Ota kana uunista ja siirrä leikkuulaudalle. Anna levätä vartin ajan. Sillä välin kuumenna hella, aseta pelti sille,  kaada pullo siideriä uunipellille ja anna paistinrasvan, paistinliemen ja yrttien sekä siiderin muodostaa kastike liedellä kiehuen ja imien kaikki aromit talteen. Siivilöi ja tarjoile pöydässä kanan kanssa. 

6 kommenttia :

  1. Hauskaa ja hikistä oli.. Kivat kuvat jälleen. Mun kameralla oli vapaailta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huihai että olikin :-) ja kotiinkin selvisin ihan ihmisten aikaan! mun kamera haaveilee liittoon liittymisestä että voisi aloittaa työtaistelun lakisääteisten vapaapäivien saavuttamiseksi...

      Poista
  2. Hei säkin olit siellä, miten en tajunnut. :) Mutta oli kyllä kivaa, kana oli törkeen hyvää (ja se kastike!!). :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi ei! Olisipa ollut kiva suakin vallan livenä nähdä! Seuraavan kerran kun kutsu tulee kierrän kyllä kaiken varalta kättelemässä kaikki osanottajat. Olkoonkin vaikka kyse kunnallisvaalien ennakkoäänestyksestä :-) se kastike tosiaan... se voin ja paistorasvan tuoma täyteläisyys... iiks.

      Poista
  3. Tulimme viimeisten joukossa ja jäimme vähän laidoille... juttelimmekin sitten lähinnä järjestäjien kanssa. Luomuversio oli suosikki, sitä on tänäänkin ruoan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no olispa ollut kiva teidänkin kanssa sananen vaihtaa :-) joo, tuosta luomun pehmeydestä tykättiin mekin vaan tuo oakwood kyllä kutkuttaa myös!

      Poista