perjantai 8. helmikuuta 2013

Aurinkoa kulhossa

Herrasmies on sairaana. Taudeista kauhein on taas niittänyt satoaan eikä ole kärsimyksellä rajaa. Onneksi modernin lääketieteen kehityksen ansiosta on toivoa, että tästäkin toivutaan ilman vitaalitoimintojen menetystä. Mutta tottahan on, että tämä  vitsaus on kaatanut enemmän urheita ja muuten elinvoimaisia miehiä kuin itsenäisyytemme taistelukentät.  Ja vain mies tietää, että kuukaustiskrampit ja synnytyskivut jäävät kauas taakse tässä rampauttavassa tuskassa. Kyllä, miesflunssa (nimenomaan sen pelätyin muoto Influeza Gentlemansiansis Andalusiensis) on vaatinut meilläkin uhrin.

Ja kun tuo karmea kohtalo nyt meitä piinaa, on sitä auringon ja D-vitamiinin elinvoimaa on sitten haettava lautasen pohjalta. Ja noita appelsiineja kun löytyy ihan tuosta oman pihan puusta, niin niiden, porkkanan ja inkiväärin kolminaisuudella pääsee aika pitkälle. Inkiväärin, chilin ja valkosipulin määrää lisäämällä keitto saa myös hikoilemaan pöpöt pois tehokkaammin kuin Andalusian aurinko...





4 annosta

1 kukkurallinen teelusikallinen hienonnettua valkosipulia
1 kukkurallinen teelusikallinen raastettua inkivääriä
1 teelusikallinen hienonnettua chiliä 
1 sipuli
n. 3/4 kg porkkanoita
1 ison appelsiinin mehu (n. 1 dl)
8 dl kanalientä (tai halutessasi kasvislientä)
loraus soijakastiketta
puolikas tölkki kookosmaitoa (n. 2 dl)

turkkilaista jogurttia 


Kuumenna hieman öljyä kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kuutioitu sipuli ja anna pehmetä hieman. Lisää paloitellut porkkanat ja appelsiinin mehu. Kaada joukkoon kana/ kasvisliemi ja anna porista kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Soseuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kookosmaito ja mausta soijakastikkeella. Ohenna tarvittaessa lisäämällä vettä, lientä, kookosmaitoa (tai appelsiinimehua). Anna kiehua n. 5 minuuttia makujen tasaantumiseksi.

Tarjoile jogurtti keiton kanssa. 




3 kommenttia :

  1. Paranemisiin! Tuolla keitolla kyllä pitäisi pöpöjen häipyä;D

    VastaaPoista
  2. HIh, se on kumma, miten noi miesten flunssat on aina niin paljon kovempia...

    VastaaPoista
  3. Joo- mikään ei tepsi tähän tautiin :-) Rakkaudella sitten yritetään! Sehän kestää pidempään kuin... niin, mikään muu :-)

    VastaaPoista