perjantai 1. helmikuuta 2013

Helmikuun ruokahaaste: kesäkurpitsa

Vuosi alkoi uudenuutukaisella bloggaajalla varsin onnekkaasti ja tammikuun tiukan ruokahaasteen voitto osui kohdalle. Tästä iso kiitos niin haasteen järjestäjälle Minnalle, kuin kaikille osallistujille ja tietenkin äänestäjille!


Talven lumi/ räntä/ rae/ vesikuurojen keskellä ajatukset ovat varmaan itse kullakin jo kesässä. Ja kas, mikäs sen kesäisempi vihannes kuin KESÄkurpitsa. Haasteen sato antaa epäilemättä allekirjoittaneelle virikkeitä siitä, miten lähestyä tuota toistaiseksi varsin vieraaksi jäänyttä mötkylää. Toisinaan sitä toiveikkaana ostan uskotellen itselleni että koska se näyttää kurkulta, opin sitä myös arvostamaan kuin kurkkua, jota rakastan. Mutta ei. Jotenkin aina olen yhtä hukassa sen mauttomuuden ja kummallisen rakenteen kanssa. Mutta tästä joukosta jos mistä niitä ideoita varmasti löytyy!
Aikaisempien ruokahaasteiden tiedot voittajineen löytyvät täältä.

Ja tässä vielä säännöt:
_________________________

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.


Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 2.2.-21.2.2013 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 22.2.2013, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun. 


Äänestysaika päättyy 27.2.2013 ja voittaja julkistetaan 28.2.2013.Helmikuun 2013 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2013 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.3.2013. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.

______________________________

Onnea matkaan kaikille!

41 kommenttia :

 1. no ihanata :-) jäämme innosta soikeina odottamaan- odotukset ovat korkealla :-)

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajalle! Kesäkurpitsa onkin kiva aines,ehkä keksin siitä jotain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Sen verran ihana ja innostava on blogisi, että ihan varmasti keksitkin jotain metzujania :-)

   Poista
 3. Nyt täytyy skarpata. Tammikuun haaste meni ihan ohi, mutta tähän koitan ehtiä mukaan.

  VastaaPoista
 4. Jones mukana sitruunapastaa,paistettua kesäkurpitsaa & vuohenjuustoa http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/02/sitruunapastaa-paistettua-kesakurpitsaa.html?m=1

  VastaaPoista
 5. Voi kiesus, miten on tämäkin niin kaunis ja mahtavan kuuloinen pläjäys. Myöskään vuohenjuustoon en ole onnistunut ihastumaan, mutta tämän annoksen vuoksi olen valmis antamaan sille uuden mahdollisuuden :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kiitos. Ja voihan tuota juustoa vaihtaa omaan makuun sopivaks. Varmasti myös aura,brie,feta tai mozzarellakin vois sopia?

   Poista
  2. No nyt houkuttelit alekirjoittaneesta esiin sen Kaikista Synkimmmän Ruokasalaisuuden: minä en juustoa syö oikein missään muodossa... :-/ Ymmärrän kuitenkin sivistymättömyyttäni hävetä ;-)

   Poista
  3. Sä oot ainoa jonka tiedän joka ei juuri juustoja diggaile :) koitan toista kikkaa: juuston voi korvata vaikka creme fraichella jonka maustaa fenkolin siemenillä :)

   Poista
  4. ja ensimmäisen , toisen ja kolmannen kerran holtittomasti heiluvalle rouvalle siellä takarivissä: MYYTY :-)

   Poista
 6. Olen jo pitkään haaveillut tähän haasteeseen osallistumisesta, mutta kerrankin osuin sopivasti paikalle alkukuukaudesta ja vieläpä sopivan reseptin kanssa. Saanko esitellä: Kesäkurpitsa-mustapapu-chili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hienoa että logistiikka tällä kertaa pelas(t)i :-) Tervetuloa mukaan kisaan!

   Poista
 7. Hei! Olen uusi bloggaaja. Perustin blogini viime viikolla ja ensimmäinen reseptini oli 'Täytetyt kesäkurpitsat'. Nyt löysin tämän kilpailun, ihastuin, halusin mukaan, minulla oli juuri sopiva resepti... sitten huomasin reseptini olevan julkaistu 31.1.
  Saisinko anteeksi uutena bloggaajana ja pääsisinkö kilpailuun tämän reseptin kanssa?
  http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013_01_01_archive.html

  VastaaPoista
 8. Kyllähän minä varmaan antaisinkin, mutta kun itsekin uutena bloggarina olen ensi kertaa voittajana kisaa järjestämässä niin en oikein uskalla lipsua noista säännöistä... Mutta aikaahan tässä on vielä reilusti uuteenkin reseptiin...:-) ?

  VastaaPoista
 9. Ehdin kuin ehdinkin ja kerrankin ajoissa. Mukana siis lämmin kesäkurpitsacouscoussalaatti... http://eriqou.blogspot.fi/2013/02/kuukauden-ruokahaaste-lammin.html

  VastaaPoista
 10. Hienoa, hienoa! Onnea matkaan sinnekin. Kylläpäs vain ovat varsin fotogeenisesti nuo kesäkurpitsat teidänkin kameranne edessä käyttäytyneet :-)

  VastaaPoista
 11. Appelsiineja ja hunajaa osallistuu kisaan kesäkurpitsapiirakalla &paistoksella

  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/02/herkkuja-kesakurpitsastapiirakka-ja.html

  VastaaPoista
 12. Tämä selvä :-) Laitetaanko kilpaan piirakka vai paistos? (1 ruoka/ blogi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ne on sama juttu,toinen vain ilman sitä taikinakuorta.Eli tuo on piirakka/paistos...Piirakka kai sitten,se varmaan on houkuttelevampi;D

   Poista
  2. Mukaan laitettu :-) Tässähän alkaa vallan innostua tuosta teemamötkylästä. Olen itsekin alkanut alitajunnassani kehitellä ideoita kesäkurpitsan ja tulevaisuuden varalle...!

   Poista
  3. Hei, piirakka lisätty kilpaan! Olisi kiva, mikäli mainitsisit tuon ruokahaasteen blogipostauksessasi ja hyperlinkittäisit sen tänne... :-)

   Poista
 13. Uusi ohje valmis haasteeseen :)
  Kesäkurpitsat vegaaneille
  http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/02/kesakurpitsat-vegaanille.html

  VastaaPoista
 14. http://vivaciabatta.blogspot.fi/2013/02/tta-sinakin-olet-vain-uni-kesakurpitsa.html tämmönen

  VastaaPoista
 15. Vastaukset
  1. Joo, kauniitahan nuo rullat kyllä ovat. Ja vrsin maistuvalta kuulosti salaattisikin! Tervetuloa kisaan. Ihan tungostahan täällä alkaa jo olla...!

   Poista
 16. Kotitalouskerho lähtee mukaan makeilla kesäkurpitsa-appelsiinimuffineilla:
  http://kotitalouskerho.wordpress.com/2013/02/17/hienostuneet-kesakurpitsa-appelsiinimuffinit/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa! taisikin olla ensimmäinen makea pläjäys! Mukana olette :-)

   Poista
 17. Hei! Näillä eväillä käynnistäisin jännääkin jännemmän ruokahaastetaipaleen minäkin!
  http://www.toinenjalkaitaliassa.blogspot.fi/2013/02/zucchine-alla-parmigiana.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä noteerattu. Ja herrasmiehen mielestä tällä jo voitettu :-)

   Poista
 18. Vastaukset
  1. ja pian sitä mussutetaan äänestyksessä :-) Kiitos osallistumisesta!

   Poista
 19. Viime tipassa mukaan haasteeseen http://minnankeittokirja.blogspot.fi/2013/02/lammin-fetasalaatti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehti mukaan tämäkin :-)Ihanan näköinen annos...!

   Poista