lauantai 16. helmikuuta 2013

Onnellisuushaaste

Meille saapui kauniiden sanojen myötä haaste Ja kaikkea muuta- blogin Minnalta, joka pysäytti. Paitsi paikoilleen näppäimistön ääreen, myös miettimään. Tehtävä sinällään oli helppo: miettiä 10 lempiasiaa. Mutta toteutus vaati sitten hieman enemmän harkintaa... Keksiikö sitä noin montaa? Ja hetken asiaa ajateltuaan: miten ihmeessä rajata se päähän tulvahtava kiitollisuus vain kymmeneen?

Perjantaisin meillä oli tapana entisten työkavereideni kanssa mennä after work- drinksuille, jossa sitten toteutettiin minun (ja monen muun) sapatti-illallisellaan toteuttamaa perinnettä: kukin pöydän ääressä listaa asiat, joista on kiitollinen ja sitten kohotetaan malja elämälle: L'chaim!

Silloin tuli kerrankin ihan tarkoituksella (ainakin hetken) keskityttyä vaiheeksi siihen, mitä oli sen ainaisen valittamisen ja puutteissa vellomisen sijaan. Ja hyvää se tekee- edes kerran viikossa.

Tässä tämänpäiväistä pohdintaa... Sovitaanko ettei tämä (tuota ykköskohtaa lukuunottamatta!) ole missään erityisessä järjestyksessä?

1. Herrasmies. Niin monen asian takana, joista kiitollisin elämässäni olen, on hän. Kannustamassa, tukemassa, mahdollistamassa. Kyllä se rakkaus on ihmeellinen asia- sen voimin on menty aika harmaidenkin kivien läpi...

2. Elämäni Espanjassa. Niin monessa suhteessa tämä on niin iso kontrasti elämääni Töölössä. Ei sillä, että siinäkään tietenkään mitään vikaa olisi. Mutta en aio heittäytyä naiviiksi idealistiksi ja loihea lausumaan, kuinka rahalla ei saa onnea. Koska fakta on, että tämän elämän ylläpito sitä vaatii. Ja siitä(kin) olen Herrasmiehelle ikuisesti kiitollinen. Tiedän elämäni olevan monessa suhteessa hyvin etuoikeutettua. Mutta toisaalta... on se sitä omalla tavallaan Töölössäkin. Jollain on aina asiat huonommin, joten ehkä se kiitollisuus siitä etuoikeutetusta asemasta on myös jotain, joka tulisi aina kantaa mielessä?

3. Aurinko. Tekee ihmeitä psyykelle. Ihan oikeasti. Allekirjoittaneen kaltaisesta peräpohjolaisesta möröstä on taas kuoriutunut hyväntuulinen hömppä joka huomaa hymyilevänsä ei mistään syystä.

4. Perhe. Niitä on ajan myötä oppinut tuntemaan ja arvostamaan ihan uudella lailla. Ajoittain sen seurasta nauttii ja joskus sitä jopa odottaa!

5. Ystävät. Vaikka ne ovat kaukana, ovat ne sydämessä aina lähellä. Ja silloin kun siihen on mahdollisuus, pitäisi muistaa ottaa heille aikaa ja nauttia siitä erityisestä lahjasta, jota hyvät ystävät ovat. Niiden ansiosta sitä on pakerrettu eteenpäin kun omat voimat eivät olisi riittäneet...

6. Terveys. Niin hurskastelevalta kuin tuo kuulostaakin, niin kyllä se onnelliseksi tekee - etenkin kun ei niin kauan sitten se taas tuttavapiirissä romahti. Sillä tarinalla oli onneksi onnellinen loppu- aina niin ei ole.

7. Ruoka. Sen tekeminen, sen syöminen, sen jakaminen, siitä lukeminen, siitä oppiminen, sen valmistuksen katsominen...

8. Blogeeraus. Kuulostaa niin kauhean itsekeskeiseltä, mutta kyllä olen siitä ihan täpinöissäni. Se yhdistää minulle niin monta rakasta asiaa (kirjoittamisen, valokuvauksen, ruoan ja rakkauden) etten tajua, miten se ei ole aikaisemmin tullut mieleen. Kiitos Annican, tässä sitä nyt ollaan 

9. Matkustelu. Uusien paikkojen näkeminen ja kokeminen avartaa mieltä, kasvattaa luonetta ja opettaa kiitollisuutta. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle pakottautumisella on tapana pistää asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Ja vaikka veri vetäisikin kaukomaille, on ihanaa huomata, että niitä tutkimusmatkailun arvoisia paikkoja löytyy myös läheltä.

10. Otetaan nyt siten vaikka nuo (sydämen ja sielun lisäksi) kevätkuntoon kuuratut varpaat. Niillä on kevyt taas askellella seuraaviin haasteisiin!


Ei, ei se uima-allas oikeasti noin lämmintä vielä ole...

Niin, ja ne säännöt... Eli näitä onnelliseksitekeviä asioita tuli harrastaa sitten ihan urakalla ja ennenkaikkea tämä piti laittaa eteenpäin kolmelle kanssabloggaajalle. Meiltä pallo siis singotaan seuraaviin osoitteisiin:

1. Onko nälkä?
(Ihania reseptejä ja mikäli mahdollista, vielä ihanampia kuvia)

2. Masutoaitemu
(Kooste kaikesta, mikä elämästä tekee ihanaa ja kaunista)

3. Suolaa ja Hunajaa
(suorastaan vastustamaton sivu. Ei voi kuin ihailla isolla I:llä)

7 kommenttia :

 1. Vou,kiitos :) kiitän noista sanoista nöyränä. Ja mielellään laitan hyvän kiertämään :) mulla on vielä yks haaste odottamassa ja siinä myös teillekin tulee tunnustusta seuraavassa postauksessa :D

  VastaaPoista
 2. Ihania asioita löytyy listastasi :-) Huomasinpa muutaman itseenikin sopivan - tosin varpaat kyllä kaipaisivat pedikyyriä, mutta täällä vielä ehtii ennen paljasvarvaskautta...

  VastaaPoista
 3. Kiitän kauniisti. Voi kun muistaisi pitää ne onnelliseksi tekevät asiat mielessä ihan arjessakin. Eilisen illan jälkeen muistan taas kirkkaasti niistä yhden - ystävät. Muutoinkin listasi - Andaluciaa lukuunottamatta - on kovin samanlainen kuin omani olisi. Varpaatkin voisi kuurata kevätkuntoon ;-)

  VastaaPoista
 4. Motek,ihania onnellisuuden asioita löytyy tuolta listaltasi:)

  VastaaPoista
 5. Tackar o pockar, haaste otettu vastaan! Ja juu, pedikyyriä vailla olen minäkin, huokaus...

  VastaaPoista
 6. Koska sait jo haasteen ohan juuri niin ei ole pakko jatkaa tätä, mutta tätä haastevastausta pyk'ätessä eksyin teille ensikertaa! http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2013/02/call-off-search-ja-muita-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
 7. Sinulle on haaste mun blogissa :) sun haasteeseen vastaan huomenna :) anteeksi kun kestää,mutta sain edellisen valmiiksi vasta tänään.

  VastaaPoista