maanantai 25. helmikuuta 2013

Carihuelan comeback

Sunnuntaisin meillä on tapana mennä läheiseen Arroyo de la Mielin kylään lempichurreriaamme churroille ja sunnuntailehdille (Kovin ovat keski-ikäiset meidän huvituksemme... )Viime sunnuntai ei ollut poikkeus. 

Aikamme ristikon kanssa taisteltuamme jouduimme myöntämään tyhmyytemme ja lähdimme kävelylle merenrantaan jaloitellaksemme. Ja sulatellaksemme aamiaista. Vaan kuin varkain askeleet veivät takaisin Carihuelaan, joka olikin sitten lähempänä kuin tajusimmekaan- sinnehän kävelee Arroyon satamasta alle 30 minuutissa.

Kaloreita ei siis tullut sulateltua lainkaan, koska päädyimme sitten lounaalle Plaza San Ginésille. Aurinko paistoi ja näkymä oli juuri niin ihana kuin muistimme. Pitkät pöydät levittäytyivät aukion halki kuin italialaisissa perhejuhlissa konsanaan. 
Ohikävelevän maailman seuraaminen on varsin rentouttavaa puuhaa, etenkin rosé- viini kädessä. Ovat nämä espanjalaiset vain omanlaisiaan. Kuten aikaisemmin kommentoin, ollaan täällä toki ylpeitä paikallisista tuotteista, mutta ei siitä tehdä mitään elämää, niinkuin Ranskassa tai vaikka Italiassa, jossa paikallisuusfasismi viedään välillä vähän turhan överiksi. Ranskassa olen todistanut vastaavaa hifistelyä illallisilla, jotka huipentuivat intohimoiseen väittelyyn siitä, mistä saa parasta voita. 

Mutta ei täällä. Tuosta rentoudesta olisi itselläkin opittavaa. Täällä ei todellakaan turhista hermoilla, jonka näkee vaikka lounailla. Vaikka lautasella olisi äyriäisiä, niin lasiin saattaa ihan helposti solahtaa punaviiniä. Ei oo niin tarkkaa, kato.

Lounaamme alkuun otimme kroketteja ihanalla dipillä (Äyriäislientä? Paahdettua paprikaa? Tomaattia? Kermaa? Enkelinsiipiä? Sateenkaarimuruja?) 
Pääruoksi olikin sitten ihan pakko saada zarzuelaa, paikallisista antimista tehtyä kala- ja äyriäiskeittoa. Ja herranjumala että olikin hyvää. Keiton kermainen tomaattiliemi oli niin hyvää, että olisin ottanut lopun mukaan vaikka suonensisäisesti. 
Ehkä ihan hyvä ettei kielitaito tuohon pyyntöön riittänyt. Vaikka taidan sen lauseen kaiken varalta kuitenkin ensi kertaa varten opetella...


6 kommenttia :

 1. On kyllä niin maistuvan näköinen soppa. Katsomalla jo maistaa rapuliemen,tomaatin ja kerman. Mitä muuta tarvitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. epäilen sahramia. Muut tykötarpeet ihan tarjonnan mukaan- tässä oli kiinteälihaista valkoista kalaa, langustiineja, niitä vongole- simpukoita, jättikatkarapuja ja mustekalaa. Ihan tolkuttoman hyvää... viikonloppuna olisi vieraita tulossa, joskos sitä vaikka yrittäisi säväyttää...!

   Poista
 2. Kateudesta huokaa hän, kun jotkut saa jo ruokailla ulkona... Äyriäiskeitto näyttää mielettömän hyvältä, oisko siinä peräti sahramia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja se maistui ehkä kaksi kertaa paremmalta kuin miltä se näyttää :-) Tsemppiä sinne, kyllä se kesä vielä sinnekin tulee!

   Poista
 3. Ah,zarzuela,on se vaan niin hyvää! Mun täytyy sanoa että täälläkin ollaan kyllä aika rentoja tuossa suhteessa;D

  VastaaPoista