maanantai 23. helmikuuta 2015

Marinoitu kotijuusto

Ensimmäisen Valio Eila®- kotijuustokokeilumme, pinaatti-kotijuustopizzan, onnistuneiden tulosten rohkaisemina jatkoimme ideointia perinneherkun päänmenoksi. Jos siitä kerran mozzarellan korvaajaksi on pizzassakin, niin entäs... marinoituna? Antipastityyliin?

Juurikaan kovempaan testiin ei olisi juustoparka voinut joutua - lounaalle oli nimittäin saapumassa Tsatsikimestari - tuo italialaisen keittiön lahjomaton konossööri.

Neidin uusi tiukka ruokavalio on väliin aiheuttanut melkoista päänvaivaa - ei gluteenia, ei rasvaa, ei hiilareita... mutta kotijuusto oli tähänkin pulmaan oiva ratkaisu: se kun on paitsi vähärasvainen (9%), myös runsasproteiininen (13%)!





Vaikka tämä kannattaa tehdä jääkaappiin maustumaan mielellään jo edellisenä päivänä, ei tämä resepti juuri helpompi ja nopeampi voisi olla: herkku on purkissa viidessä minuutissa. 

Reseptin varioinnissa vain mielikuvitus on rajana: mm. tuore basilika ja oregano toimivat yhtä hyvin. Öljyksi käy maun mukaan joko oliiviöljy, rypsiöljy tai näiden sekoitus. Kesän piknik-koreissa tätä tullaan meillä näkemään ihan varmasti. Ja hei - nämä ovat myös ihania  (ja ihan takuulla tervetulleita!) ruokalahjoja!




Käytettyjen ainesten tarkka määrä vaihtelee käyttämäsi purkin koon mukaan. Allaolevalla reseptillä täytettiin meillä kaksi purkkia.

250 gr Valio Eila Kotijuustoa
1 (luomu)sitruunan kuori suikaleina
4 isoa valkosipulinkynttä, ohuina siivuina
1 pieni chili, siivutettuna
2 rosmariininoksaa
3 rkl tuoreen timjamin lehtiä 
1 tl suolaa
1 tl kokonaisia mustapippureita

lisäksi öljyä (n. 1/2 litraa)

Valuta kotijuusto ja leikkaa sentin kuutioiksi. Ripottele päälle suola.

Asettele juustokuutiot kerroksittain lasipurkkeihin mausteiden kanssa. Kaada lopuksi päälle öljyä niin että juusto peittyy. Heiluttele purkkia, jotta juusto maustuu kauttaaltaan ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään, muutaman kerran purkkeja marinoitumisen aikana käännellen.

Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa.




Ai että kelpasivatko? Olisi pitänyt tehdä suosiolla tuplasatsi...

Lisää (meidän ja muiden) bloggareiden reseptejä Valio Eila® Kotijuustolle löydät täältä!








Yhteistyössä Blogirinki ja Valio


________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



17 kommenttia :

  1. Ihana resepti, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Marinoitu juusto on aina loistavaa!
    Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat! Tässä vois olla mun tuleva piknik-bravuuri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on helppo että tästä on kenen tahansa piknikbravuuriksi :-) ja öljyhän käy sitten paistamiseen, leivän kastamiseen,salaatinkastikkeeksi...!

      Poista
  4. Kiitos reseptistä!
    Menee ensi kesän listalle ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa :-) helppo on kuin mikä ja varioitavissa vapaasti :-)

      Poista
  5. Ihana marinadi ja tuo juusto on koostumukseltaan uskomattoman samettinen ja siitä tuli oma lempijuusto. Viikonloppuna marinoin kotijuustoa itse tehdyllä pestolla ja tarjosin kvinoan kanssa, sekin oli loistava kombo! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh, tuo kuulostaakin hyvältä! pitääpä muistaa - jääkapissa on jo muutama uusi paketti inspiraatiota odottamassa :-) todella positiivinen yllätys on kyllä kotijuusto ollut, nin rakenteensa kuin monikäyttöisyytensä puolesta!

      Poista
  6. Nam:-) samaan tapaan.olen marinounut labanepallosia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olen joskus yrittänyt samaa, mutta omatekoiset labnepalloni jäivät jotenkin surullisiksi :-)

      Poista
  7. ...siis jopa mun piknik-bravuuriksi? :)

    Tällähän kerää jo pisteet pelkästään kun vetasee tuollasen ihanan lasipurkillisen esiin piknik-korista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. we think yes :-) (then again, we're not a tough crowd to please...!)

      Poista
  8. Tätä on pakko testata, kiitos vinkistä. Paketti tuolla jääkaapissa odottaa parempaa käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. helppoa ja ilmeisen hyvää - kaikki meni viidessä minuutissa :-)

      Poista
  9. Oi mikä resepti! Täytyypä ottaa testiin.
    Kotijuusto on kyllä liian aliarvostettu ja tuntematon herkku :P Ei kun reseptejä levittämään!

    VastaaPoista