perjantai 31. lokakuuta 2014

Maailman parhaat hodarisämpylät

Tuo hakukoneoptimointihan ja muu blogia edistävä toiminta on minulle tunnetusti Marsiin verrattavissa oleva, totaalisen vieras territorio. Jopa siinä määrin, että ei minulle ollut tullut mieleenkään missään vaiheessa liittää mihinkään blogin dataan nimikettä "ruokablogi". Ei kai se sitten ihme ole, jos se ei ruokablogihauissa silmille hyppää...

Onneksi tuttavapiiriin kuuluu  iiteeihmeitä, jotka ovat elämässään erikoistuneet kolmannen vuosituhannen tietokoneohjattuna aikana huomattavasti kätevimpiin taitoihin. Kuten tietokoneisiin. Eikä vaikka kieleen, jota viimeiseen neljääntuhanteen vuoteen ei ole edes puhuttu, kuten egyptologialla (?!) akateemisen uransa aikoinaan toiveikkaasti aloittanut allekirjoittanut.

Joku muukin sen näköjään osaa ja kun otsikoksi pamahti "maailman parhaat hodarisämpylät" niin pakkohan sitä oli uskoa. Ei kai kukaan nyt internetissä kehtaisi valehdella ja liioitella - osoittavathan sen jo kaikki nettideitailusivustotkin!

Koosta riippuen 16-20 sämpylää

5 dl täysmaitoa
75 gr hiivaa
11-12 dl vehnäjauhoja
1 rkl hienoa merisuolaa
50 gr pehmeää, huoneenlämpöistä voita

Voiteluun: 1 kananmuna (halutessasi)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhoja seokseen 11 dl ja vaivaa yleiskoneella kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Jos taikina näyttää vaivauksen alussa löysältä, lisää jauhoja. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä voi. 

Anna kohota peitettynä kulhossa puoli tuntia. Jaa taikina neljään osaan ja kukin osista viiteen (tai neljään). Pyörittele pitkulaisiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle kohoamaan. Taikina on ihanan elastista ja täyteläistä eikä jauhojakaan tässä vaiheessa tarvita. Peitä liinalla ja anna kohota kaksi tuntia. 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylöiden pinta kananmunalla ja paista 10 minuuttia. Täytä ja tarjoile. Hyvillä makkaroilla, nyhtöpossulla, mango-chili-jokirapumajoneesilla, nyhtölampaalla, ankkaconfitilla, marinoidulla mustekaloilla... Ihan millä vaan!





__________________



SAISIKO OLLA LISÄÄ?



       



8 kommenttia :

  1. Hahahah, munkin blogissa on ohje maailman parhaisiin hodarisämpylöihin! :D
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2014/09/08/valehtelematta-parhaat-hot-dog-sampylat-ja-muutama-sana-leipaveitsesta/

    VastaaPoista
  2. Näiden on pakko olla hyviä, koska minunkin maailman parhaat hodarisämpyläni - tai totuuden nimissä Helene Johanssonin - leivotaan melko samankaltaisella reseptillä...

    VastaaPoista
  3. Ainakin nuo näyttävät maailman parhaimmilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, motek - tuli kyllä niin huono kuva niin huonossa valossa :-)

      Poista
  4. Jos yhtään lohduttaa, ei tämä IT-alan maisteri ole koskaan hakukoneoptimointiin tutustunut. Monen muun sortin optimonti on tutumpaa puuhaa, mutta hakukokoneoptimointi keksittiin reilusti sen jälkeen, kun mulle on paperi käteen lykätty ja ei musteen kuivumisesta nyt niin mahdottomasti aikaa kuitenkaan ole...

    Sämpylit näyttää todella herkullisilta ja googlehan tietää aina kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en ole ihan varma ymmärränko vielä edes mitä se sana "hakukoneoptimointi" tarkoittaa... mutta onneksi senkin voi googlata :-)

      Poista