tiistai 28. lokakuuta 2014

Viinipirullisen hyvä risteily

Joo-o. Kyllä on viime aikoina ollut niin viiniä, ruokaa kuin sitä hyvää elämääkin. Faron tasting-illallisen jälkeisenä päivänä pyrähdimme nimittäin Turkuun Viking Linen vieraiksi Arto "Viinipiru" Koskelon isännöimällä viiniristeilyllä MS Gracella. Ja kun tuolta oli kotiuduttu, odottivatkin aamulla Messukeskuksessa Viini, ruoka ja hyvä elämä-messut!

Makeaa (ja kukkaisaa ja pehmeää ja hapokasta ja aromikasta ja runsasta ja paahteista) on todellakin saanut mahan täydeltä. Etenkin tuolla viiniristeilyllä, jonka tarjontaa Instagram-seuraajat saivatkin ihastella reaaliajassa. Tapojeni vastaisesti en piinaa teitä matkan yksityiskohtaisella analyysillä vaan annan (iPhone)kuvamaratonin tunnelman puhua puolestaan.
Viinitastingejä, harvinaisuuksia, loisteliaita aterioita, mahtavaa seuraa, huikeita shampanjoita, kiehtovia keskusteluja, havaintoja, elämyksiä, uuden oppimista, aamulla ajan kanssa sängyssä loikoilua, kuohuviiniaamiaisia, luentoja, uusia viinituttavuuksia, mielenkiintoisia tuottajia... ja ihan ensimmäistä kertaa livenä todistettu "tarjoilija, keitossani on kärpänen"- keskustelu. Vaikka se keittokin oli tosin Piper Heidsieckin Rare Millessime Brut vuodelta 2002...!

Huikea reissu - suosittelen! 


___________________SAISIKO OLLA LISÄÄ?      

4 kommenttia :

 1. Sulla oli kyllä peräjälkeen huikaisevia kulinaarisia kokemuksia:) Etenkin tuo risteily...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on ollut niin huimaa että päässä heittää :-) mahtavia tilaisuuksia, mahtavia ihmisiä. mitäpä sitä ihminen muuta tarvitsisi <3

   Poista
 2. Oooosh ja kooosh, oot saanut Rarea!! Se on NIIIN hyvää!!

  Ja odota vaan, kohta alkaa BdB maistua... En mäkään Chardonnaystä välitä, oikein niin kovin vieläkään, mutta BdB on iiihana. Vaan on. (Kuten myös Chablis, joskaan ei _tietenkään_ yhtä hyvä kuin BdB...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se. Oli. Ihan. Uskomatonta. Chablis odottaa mun kohdalla vielä löytämistään, samoin kuin BdB. Vaikka jälkimmäinen on kyllä alkanut jo oireilla siihen suuntaan että arvostus on nousussa... ;-)

   Poista