maanantai 16. toukokuuta 2016

Melkoinen sillisalaatti - maailmanmatkaajan kalacevichesalaatti

* * * 

For English please see here

* * * 

No hyvinhän siellä Andalusiassa tuli (tälläkin kertaa) syötyä - äyriäisiä ja Ibericopossua tuli ahmittua varmasti loppuvuodenkin tarpeisiin. Mutta kun kaikki näyttää ja kuulostaa vastustamattomalta, joutuu sitä yksinään matkustaessaan vähän hankalaan paikkaan, kun ei ole ketään, jonka kanssa jakaa kaikki se ruoka mitä on ahneuksissaan tullut tilanneeksi pöydän täyteen...

Toki tapasbaareissa salaattejakin saisi, mutta ei niillä välttämättä ruokavalio ainakaan kevene: vaikka ensaladillan nimellä myytävistä annoksista saattaa ihan oikeasti kasviksiakin löytyä, on ne yleensä pyöräytelty aika ruhtinaallisessa määrässä majoneesia. 

Kotiin palattua olen yrittänyt syödä vähän keveämmin ja niinpä reissun innoittamana pöytään päätyi yksi päivä tätä kevyttä ja raikasta kalacevichesalaattia, jossa majoneesin on korvannut turkkilainen jogurtti, joskin sitäkin vain muutaman ruokalusikallisen verran. Turkkilaisen jogurtin lisäksi salaatista löytyy myös niin sweet chili-kastiketta, tuoretta korianteria ja minttua sekä granaattiomenansiemeniä, joten melkoinen ruokamatkaajan sillisalaatti siis!

Alla olevasta annoksesta riittää alkuruokana vaikka kuudelle. Ainakin. Tapas-kokoisena annoksena jopa kymmenelle. 

(Minun täytyy ihan oikeasti alkaa opetella kohtuutta...)




Kuudelle - kymmenelle

Kalacevichesalaatti:

700 gr valkolihaista kalaa, sentin kuutioina
1/2 punasipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
5 limen mehu

3 tomaattia, siemenet poistettuna ja sentin kuutioina
1/2 iso kurkku, siemenet poistettuna ja sentin kuutioina
200 gr vesimelonia, sentin kuutioina
1 granaattiomenan siemenet
2 puskaa korianteria, hienonnettuna
kourallinen hienonnettua minttua

3 rkl turkkilaista jogurttia
3 rkl sweet chili-kastiketta
1/2 tl valkosipulijauhetta

suolaa, pippuria (maun mukaan)

Kuutioi kala. Siirrä se (muoviseen) kulhoon sipulin kanssa ja kaada päälle limemehu sekä suola. Peitä ja anna raakakypsyä jääkaapissa välillä sekoitellen puolen tunnin ajan. Valmistele sillä välin muut ainekset.

Halkaise tomaatit ja kurku ja kaavi siemenet pois. Kuutioi vihannekset ja sekoita hienonnettujen yrttien kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 

Valuta kala ja sipuli ja yhdistä muihin aineksiin. Kääntele joukkoon varovaisesti kastike. Tarkista maku ja suolaa ja pippuroi maun mukaan. Tarjoile. 

Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi tortillalastut ja kylmä maissi- tai vehnäolut.




_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 kommenttia :

  1. Värikästä, kaunista, herkullista ja makujen sinfoniaa, niistä on hyvät salaatit tehty :)

    VastaaPoista
  2. I hope that you can read this translated, as I cannot type Finnish, but this looks so good! It's perfect for the summer nights ahead! Thank you for posting!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Krysten - thank you for your kind worlds. At the beginning of each blog post there's a link to the English translation :-)

      Poista