tiistai 30. joulukuuta 2014

Ruokavuosi 2014

Vuosi 2014 vetelee viimeisiään. Shampanja on jo jäissä ja kanapeet tuloillaan, joten nyt on aika katsastaa, mitä sitä onkaan kuluneen vuoden aikana tullut kokattua. Syväluotaavampi (ja ne shokkipaljastukset sisältävä) essee blogivuoden kohokohdista on tulossa muutaman viikon päästä blogin viettäessä 2-vuotispäiväänsä (!!!), mutta tässäpä kooste teidän lukijoiden suosikeistanne! Viime vuoden katsauksen suosituimmista postauksista löydät täältä.







Jaa-ah. No mitäs tähän sanoisi. Bataatti on hyvää. Ja erityisen hyviä nämä ranskalaiset olivat sen ankkaconfit-burgerin kanssa. 





Tämä Matkamessuilta mukaan napattu resepti on ihan loistava. Helppo, nopea, vain muutamasta aineksesta koostuva, niin kasvissyöjille, kosheria kuin gluteenitonta ruokavaliotakin noudattaville sopiva, riittävän kummallinen herättääkseen mielenkiinnon mutta niin herkullinen, että sitä haluaa lisääkin. Jo sen ihanat värit tuovat Marokon muistot eloon... Vink, vink: granaattiomena viettää juuri nyt sesonkiaan. joten viimeistään nyt kannattaa tälle antaa mahdollisuus!






Viime kesänä yltyi myös uuden perunan himo ennennäkemättömäksi, minkä seurauksena sitä syötiin blogissa vähän väliä. Tämä perunasalaatti nousi teidän ehdottomaksi suosikiksenne ja mikä ettei. Uutta perunaa, pekonia... eihän sillä voi vikaan mennä!






Tämä oli ihan vuoden ensimmäisiä postauksia ja keräsi kehuja useammaltakin sitä kokanneelta. On muuten omiaan vaikka uudenvuoden cocktailtarjoiluissa...!




5. Possua ja omenaa timjamisessa sinappi-kermakastikkeessa

Sesonkiruokaa parhaimmillaan - tämäkin. Yhden pannun ihme esitteli paitsi helpon ja rustiikkisen ihanan possuruoan, myös erinomaisen pannun joka nousi monipuolisuudellaan kertaheitolla suosikiksemme. Tulikos kellään siellä hankittua tuota Hackmanin uutuutta?





Paremmassa muodossa en ole polentaa syönyt minäkään. Näitä on sittemmin tehty useampaankin otteeseen ja vieläkin uskallan väittää, että parempia ovat kuin 95 prosenttia oikeista ranskalaisista. Näihin ihastuttiin muuten myös Lumo Lifestyle-blogin puolella!




7. Sambousek - Lähi-idän lihapiiraat

Nämä jauhelihaherkut pääsivät finaaliin Kotitila.fi- palvelun järjestämässä, suomalaista laatulihaa juhlistavassa reseptikilpailussa. Me tuunasimme jauhelihan blogistakin tutulla Bokharat-mausteseoksella ja ma-shallah! Tämä katuruokaklassikko löysi uuden ystäväkunnan myös kaukana Pohjoisessa. Ja hei - äänestämään ehtii muuten vielä tänään - täällä.






Reseptikilpailun satoa tämäkin, joskaan kovin suureksi hitiksi se ei äänestäjien keskuudessa noussut... Paavo Väyrysen tapaan syytän suosiolla vaikka äänestysväsymystä, sillä leipä itsessään oli niin hyvää että sitä tullaan ihan varmasti varioimaan blogissa vielä vastaisuudessakin!




9 . Punajuuririsotto 

Punajuureen ihastuin tänä vuonna ihan tosissani teidän lisäksenne minäkin. Vaikka epäilen hakukoneoptimointiyritykseni (postaus otsikoitiin kuitenkin miljoonayleisön kalastelun toiveissa nimellä "Alaston Tukiainen") vaikuttaneen asiaan, niin tätä reseptiä kehtaa kyllä suositella. Taisi olla itse asiassa yksi koko vuoden suosikeistani!





Naapurinpoika on alkanut hienovaraisesti vihjailla että voisin yrittää löytää itselleni rosmariinin sijaan jonkun uuden harrastuksen. Mutta kun se vaan on niin hyvää! Ja käy myös makeisiin ruokiin, kuten tämä kärkikymmenikköön kiilannut kakkukin osoittaa. Mehevää, appelsiinista ja gluteenitonta. Siinä on muuten hakusana joka on kasvattanut tasaisesti suosiotaan läpi vuoden, joten kyllä keliaakikkoja tullaan hemmottelemaan ensi vuonnakin!




Näissä tunnelmissa päättyy ruokavuosi 2014. Kiitos kun olette olleet pöytämme ääressä, niin täällä, blogin Facebook-sivuilla, Instagramissa, Twitterissä kuin Pinterestissäkin

Se ihan kaikkein paras ja palkitsevin palaute on se teiltä saatu, etenkin kun joku on ihan oikeasti blogista jotain kokannut. Oletteko te jo intoutuneet jotain kokkaamaan? Ja onko niistä tykätty? 

Blogin Facebook-sivuilla on lukijoiden taholta virinnyt idea, jota aletaan heti vuoden alun jälkeen kehittelemään. Siellä on herännyt nimittäin toive päästä ihan reaalimaailmassakin kanssamme sunnuntailounastelemaan joten... mitäs te haluaisitte ensi vuonna pöydässä nähdä?


________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



        



6 kommenttia :

  1. Mahtavan monipuolinen kattaus. Ei voi kuin nostaa hattua sille, miten ahkerasti ja monipuolisesti olet kokannut ja postannut. Mitkä olivat omat suosikkisi vuoden resepteistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä kiitän :-) Omia suosikkeja vielä pohdin mutta kyllä tuo kurpitsakuume tuli ihan tilaukseen - niin kurpizza, kurpitsarisotto kuin kurpitsagnocchit olivat omasta mielestäkin varsin onnistuneita. Kyllä varovaisesti uskaltaa itseä olalle vähän taputella kun on huomannut, kuinka sitä on osaaminen (ja usko itseensä) kasvanut, niin kokkauksen kuin kuvaamisenkin suhteen :-)

      Poista
  2. Sun luona kyllä saa ihania herkkuja muru;D
    Helsingissä pitäisi olla EatWith,sehän sopisi sulle niin hyvin!
    http://www.eatwith.com/
    Itse ajattelin täällä tehdä sitä kun tapasin perustajat,mutta mulla ei ole tarpeeksi suurta ruokailutilaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eipä täällä Töölöössäkään noita neliöitä ole liiaksi saakka mutta jotenkin tuon pöydän ääreen on ainaa tilaa juuri tarpeeksi saatu... ;-)

      Poista
  3. Kateellisena;) katselin noita herkkuja ja upeita kuvia niistä. Kiitos hienosta ja makunystyröitä kutkuttavasta blogistasi ja oikein
    hyvää vuotta 2015!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos kun olet jaksanut mukana :-) ihanaa uutta vuotta teillekin!

      Poista