keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Have yourself a very Twisted Christmas!

Työpaikan pikkujoulujen järjestäminen. Suosikkielokuvani "Rakkautta vain"- elokuvan Alan Rickmanin roolihahmon mukaan "ei koskaan helppo eikä miellyttävä tehtävä". HAH!
Kun tehtävä lankesi allekirjoittaneelle, oli selvää, ettei pöydässä tultaisi työpaikkaruokalan keitraamaa väsynyttä kinkkua tai vetisiä laatikoita näkemään. Sen sijaan laitoin pöydän koreaksi blogista jo entuudestaan tutun Twisted Street Kitchenin kanssa. Eivätkä he pettäneet tälläkään kertaa.

Valmiiksi mietittyjä menuvaihtoehtoja löytyi heti useita. Asiakkaan tarpeet ja mieltymykset otetaan tosin hienosti huomioon ja tarvittaessa menu on räätälöitävissä toiveiden mukaiseksi vaikka alusta alkaen. Useampikin harmaa hius jäi ilmaantumatta ihan jo senkin vuoksi, että ylivoimaisesti suurin osan ravintolan ruoista on paitsi maidottomia, myös gluteenittomia. Myös kasvisvaihtoehtoihin on panostettu kiitettävästi. 

Niinpä oma valintani oli helppo: Twisted- menulta (30€/ hlö) löytyivät aika lailla kaikki omat suosikkini.

Salaattipöytä keräsi huimasti kehuja jopa vannoutuneimmissakin lihansyöjissä freesiydellään ja runsailla mauillaan. 

Vihreää papaijaa, limeä, kirsikkatomaatteja, paahdettuja maapähkinöitä ja chiliä sisältävä Som Tam-salaatti oli freesi ja rapsakka ja tarjosi viehättävää viileyttä.

Mungpapuvermiselleistä tehdystä seesami-nuudelisalaatista löytyi miso-sesam-dressingin lisäksi mm. rapeita kasviksia, katkarapuja, kuivattua merilevää, minttua ja yhtä suurta suosikkiani: granaattiomenansiemeniä.

Wasabiperunasalaatissa oli samaan aikaan ihanaa täyteläisyyttä pienen poltteen tuomalla särmällä.

Myös coleslaw oli twistattu Aasian henkeen reippaalla aasialaisten yrttien käytöllä.

Ja jos salaateista tykättiin, niin lämpimät ruoat vietiin kirjaimellisesti käsistä. Eikä kukaan osannut sanoa, kumpi oli vieläkin parempaa: yön yli haudutettu porsaanniska aromaattisessa Tom Kha-liemessä (mm. limeä, kookosmaitoa ja inkivääriä) vai se oma ikisuosikkini: Mussaman curry kanalla. 

Jälkkäriksi herkuteltiin vielä minitriflellä, josta löytyi rommiomenaa, valkosuklaata, suolakaramelliä ja blondies-kakkua. 

Ei tullut kuulkaa rosolleja ikävä! Tätä kehtaa suositella! Kehuja tuli niin että korvissa soi...

Näin talvisaikaan Fredan ravintola palvelee muuten vain lounasaikaan - iltaisin heidät löytää ihanan tunnelmallisista Torikortteleista Katariinankadulta, Bockin ja kaupungintalon sisäpihalta!___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?         


6 kommenttia :

 1. Olipa ihanan raikkaan näköiset tarkoilut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä niiiiiiiiiiiiiiin tykkään! noiden ruoka on niin freesiä ja maut on niin kohdillaan!

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä!

  Meillä pikkujoulut olivat kerrankin pikkujouluaikaan. Syötiin Gaijinissa, ei sekään ollut huono vaihtoehto.

  VastaaPoista