tiistai 23. joulukuuta 2014

Juhlaruokaa tarjoo kunnon väki

Viime vuoden tapaan ei blogiin ehditty edes adventtikalenteria tempaista. Muutenkin kaikki juhlavalmistelut jäivät joko olemattomiksi tai viime tippaan. Edes latkeja en ole ehtinyt tekemään (ja niitä syön sentään ympäri vuoden!) ja piparitaikinakin tuli suosiolla kaupasta. 

Tulevaa joulupyhähysteriaa ennakoiden hiljennyimme viikonloppuna Naapurinpojan kanssa viettämään ihan omia juhlapyhiä ihan kaksistaan. Tarkoituksena oli rentoutua ja nauttia yhdessäolosta, kiireettömyydestä, hyvästä ruoasta ja viinistä...

...annetaan tuon ajatuksen lämmittää rakkaudentäyteisellä raukeudellaan teidänkin mielikuvianne vielä hetki...

...mutta erinäisten keittiökatastrofien saattelemaksi kulinaariseksi joukkotuhoksihan se meni. Mitä älyttömimmät epäonnistumiset seurasivat toisiaan allekirjoittaneen kielenkäytön äityessä paikoitellen sellaiseksi, että naapurit varmaan ajattelevat että meillä asuu vähintäänkin Tourettesta kärsivä punk-bändi. Kuka olisi esimerkiksi arvannut että joku niinkin viattomalta kuulostava asia kuin kastanja saisi aikaan suorastaan silmitöntä raivoa?

Vaan kyllä me jotain saatiin aikaiseksikin ja ainakin tällaisia reseptejä on odotettavissa ihan lähiaikoina blogissakin:


Tulossa mm. niksit Niihin Täydellisiin Paistettuihin Perunoihin (meidän salainen ainesosamme: hanhenrasva!)...

Fenkolinsiemenistä vielä enemmän lämpöä saavaa, lämmintä punajuuri-perunasalaattia...
Mm. appelsiininkuorella ja muilla joulunaikaan kuuluvilla härpäkkeillä täytettyä possunniskaa...

Vuoteen 2014 tuunatut piparit jotka tähtitorttujen lailla saivat uuden ilmeen minimuffinsivuoissa paistettuina...

... ja se vuoden pakollinen ruusukaalilisäke.

Ja sitä silliä nyt tietenkin. Tänä vuonna pöytään päätyy portviinillä terästettyä mustaherukkasilliä.

Ja on täällä muutakin pikkelöity - näistä tuli lisuke kengurucarpacciolle!

Nyt kuitenkin kaikille oikein ihanaa, rentouttavaa, rakkaudentäyteistä, levollista ja tietysti hyvän ruoan täyteisiä juhlapyhiä!
_______________________SAISIKO OLLA LISÄÄ?      
4 kommenttia :

 1. Kaikkia muita reseptejä odotan, mutta noiden ruusukaalien kohdalla en niin kamaln innokas ole. Syön kyllä jos kylässä olen, mutta mietenkään suuri fani en ole.
  Eilen kaupassa käydessämme puolisoni kanssa mietimme, että mitäs jos keikkauttaisi joulun ihan eri urille. Jouluaattona voisi syödä sushia ja äyriäisiä. Joulupäivänä istusi intialaiseen pöytään ja tapanina vaikka meksikolaiseen. Ostaisi vaan todella laadukkaita raaka-aineita, luoma jne. No ihan ei onnistu, kun sukujoulu on, niin perinteitä kunnioittaen mennään.
  Mutta kaiken kaikkiaan sinulle ja Naapurinpojalle rauhallista, rentouttavaa ja rakkauden täyteistä joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään ruusukaalin ystävä, mutta tuo lisuke oli TODELLA hyvää :-) siinäpä se onkin: eihän sen joulupöydän antimien ole tarkoituskaan miellyttää ketään muita kuin itseä eli go for it :-) luokaa rohkeasti omat traditionne! en minäkään kyllä laatikoiden mja muiden perään ole. Ensimmäisen Ranskan-joulun alla ystäväni surkuttelivat kohtaloani: "siellä joutuu syömään ihan kummallisia ruokia joulupöydässä! Niinkuin ostereita ja hanhenmaksaa!". Eipä olisi joulu voinut omalla kohdallani paremmin mennäkään ;-) Kuluneeseen vuoteen on kyllä mahtunut sen verran paljon kaikenlaista että pieni rauhoittuminen onkin paikallaan... Oikein tunnelmallista Feliz Navidadia sinne teidänkin päydän ääreen, murunen <3

   Poista
 2. Mmm,nuo piparitortut.näyttävät ihanilta! Ihanan rauhallista pyhänaikaa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne vietiin kyllä käsistä :-) loma tulee kyllä tarpeeseen - nyt ihan vain hengähdän vähän aikaa!

   Poista