tiistai 9. syyskuuta 2014

Chorizo al vino tinto

Juuri päättyneen loman aikana ei juurikaan tullut aikaa keittiössä vietettyä. Sen verran tehokkaasti tuli tuo muonituspuoli ulkoistettua, ettei kokkaamisesta ollut tulla mitään arjen alettua. "Siis mitä tää on? Kuuluuko tässä kestää näin kauan? Miksi ihmeessä joku menee jonkun ruokablogin aloittamaan?!"

Jonkun verran lomapostauksia on vielä luvassa (mm. Nauvosta ja Hangosta!) mutta sillä välin kun täällä yritetään palautella kesäterässä olevaan mieleen kokkauksen, kuvauksen  ja niistä kirjoittamisen aakkosia, puretaan tätä postausjonoa. Tällaisella pehmeällä laskulla, kuitenkin.

Siiderissä haudutetun chorizo a la cidran ohella tämä on kyllä tapasherkkuja sieltä ihan helpoimmasta päästä (yksinkertaisimmillaan tähän käytetään vain chorizoa ja viiniä). Ja on muuten todistetusti maistunut myös sellaisille, jotka eivät normaalisti punaviinistä perusta. Ihan sitä tujuinta punkkua ei tosin tähän kannata käyttää vaan jotain kevyempää kuten vaikka Garnachaa tai kevyttä Tempranilloa. 





Tapaksena kolmelle - neljälle

2 rkl oliiviöljyä
1/2 punasipuli
1 rosmariininoksa
300 gr hyvää chorizoa (tuore- tai kesto)
2,5 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä

Tarjoiluun: tuoretta persiljaa (halutessasi)

Jos käytät kestochorizoa: 

Kuumenna öljy pannussa. Lisää chorizot ja ruskista molemmin puolin niin, että ne alkavat luovuttaa rasvaansa. Lisää sitten ohueksi suikaloitu punasipuli, rosmariini, laakenrinlehdet ja punaviini. Laske lämpöä ja hauduta kunnes liki kaikki nesteestä on imeytynyt - n. 20 minuuttia. Tarkista maku, mausta tarvittaessa pippurilla, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile rapeakuorisen leivän kera.

Jos käytät tuorechorizoa:

Pistele makkarat ja aseta pieneen pannuun/ pinnoitettuun kattilaan (ei tarvita öljyä). Kaada päälle viini ja muut ainekset. Kuumenna ja anna hiljalleen porista (ilman kantta) noin 20 minuuttia. Nosta sitten kattila liedeltä ja anna chorizon jäähtyä liemessä. Leikkaa se reilun sentin paksuisiksi siivuiksi ruskista pannulla ja kaada perään viini. Anna keittyä kokoon kunnes liki kaikki liemi on haihtunut. 





Lisää tapas-ideoita löydät muuten täältä.

Toimikoon tämä myös muistutuksena siitä, että viime ruokahaasteen voittajina meillä emännöidään tässä kuussa bloggareiden syyskuun ruokahaaste. Teemana on ¡Viva España! Ilmoittautumisaikaa on 23.09.2014 saakka ja lisäohjeita löydät täältä.





___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



2 kommenttia :

  1. Tämä kuullostaa kyllä niin hyvältä, että pitää pian kokeilla, varsinkin meidän teini tykkää chorizosta tosi paljon. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä ole monta ruokaa, joka ei chorizolla vieläkin paremmaksi muuttuisi ;-) kerro sitten mitä tykkäsitte!

      Poista