torstai 11. syyskuuta 2014

Possua ja omenaa

Indiedaysin ja Hackmanin kampanjan myötä sain testattavaksi All Steel-sarjan paistinpannun. Kampanja ei olisi voinut parempaan aikaan tulla, sillä Tukkataikuri kyseli jo kovasti vinkkejä uuden pannun hankintaan heidän vanhansa hajottua. "Jotain kunnollista, pliis."

No, valamiehistö on nyt kokoontunut ja saanut tuomionsa julkaisukuntoon. Tämä on paras koskaan käyttämäni pannu. Ja käy sitäpaitsi ihan kaikille liesille. 

Jos paistinpannua voi sanoa kauniiksi, niin sitä tämä on. Laadun tuntee jo sitä pidellessään. Ainoa miinus tuli sitä, että kyllä sillä vähän painoa on - ei ainakaan minun hauiksellani sitä juurikaan yhdellä kädellä nostella. Toisaalta - ehkä viinilasin kohottelu ei olekaan tarpeeksi kovaa treeniä ja järeämmät aseet ovatkin tervetulleita...?

Mikä tästä pannusta tekee niin erinomaisen, on sen pinnote. Ceratec© - pinnoite on ihan oikeasti tarttumaton, johtaa tasaisesti lämpöä ja antaa siten upean paistotuloksen. Ai mistäkö tiedän? No koska mehän laitettiin se heti tositoimiin!




Tiesin heti, mitä halusin uudella pannullani kokata. Oikein paksuja ja meheviä possunkyljyksiä. Omenoilla ja sipuleilla. Siideristä hieman hapokkuutta saavassa lempeän timjamisessa sinappi-kermakastikkeessa. Kaikki syksyn ihanat maut yhdessä annoksessa.

Helppoakin siis vielä: koko ateria valmistuu yhdessä ja samassa pannussa!

2-4 hengelle

Syksyiset possunkyljykset:

2 isoa (luomu)possunkyljystä, luullisia ja rasvareunuksellisia tai 4 pientä
8 pientä sipulia (varhais/ salotti/ paistisipulia)
2 omenaa
5 timjaminoksaa
1/2 dl kuivaa siideriä
1 rkl sinappia
2 dl kermaa

Ota liha huoneenlämpöön muutama tunti ennen kokkausta.

Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Poista omenoista se siemenkota ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi (näin ne eivät ehdi mennä muusiksi kypsentämisen aikana). Kuori sipuleista se uloin, nahkamainen kerros.


Kori täynnä syksyistä inspiraatiota


Jos mahdollista, käytä luomupossua. Se kun on niitä eläimiä, jossa sen luomun ihan oikeasti maistaa. Niiden rasva myös sulaa ihan eri lailla. Mutta tulee tästä makoisaa mättöä ihan normiputtellakin!

Pyyhi possunkyljysten pinta kuivaksi talouspaperilla. Suolaa ja pippuroi. Reippahasti. 




Ruskista sipulit voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä kunnes hieman pehmenneet - noin 10 minuuttia. Nosta ne sitten pannulta ja paista omenalohkoihin pikaisesti kullanruskea pinta. Nosta pois pannulta.

Paista sitten kyljyksiin kuumalla pannulla kaunis väri molemmin puolin. Ruskista ensin se rasvareunus miedommalla lämmöllä. Nosta sitten lämpöä ja ruskista kyljykset muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta. Rasvaa tässä ei tuon nerokkaan pinnoitteen ansiosta tarvita, mutta kyllähän se pieni voinokare makua antaa...!


No katsokaa nyt! Onko kauniimpaa näkyä?


Nosta kyljykset pannulta ja kaada siideri pannulle. Lisää timjaminoksat ja kiehauta. Sekoita kerma ja sinappi keskenään ja kaada pannuun. Nosta kyljykset takaisin pannuun sipuleiden ja omenoiden kanssa, lusikoi hieman kastiketta kyljysten päälle ja nosta pannu uuniin (kyllä - pannu on myös uuninkestävä!) kypsymään loppuun. Paksuudesta riippuen tässä menee 6-10 minuuttia. Jos sinulta löytyy ihan lihalämpömittarikin, niin luota ihmeessä siihen. Haluttu sisälämpötila on sellaiset 63 astetta.

Anna levätä kymmenisen minuuttia uunista tulon jälkeen ja tarjoile. 




Ja mikä parasta - aterian jälkeen kokkikin saa ottaa ihan iisisti. Pannu on nimittäin kaiken lisäksi vielä konepesunkestäväkin! (Alkaako innostukseni kenenkään muun korvissa kuulostaa maanisuudessaan ihan TV-Shopilta?)

Lisää tietoa ja vinkkejä Hackmanin tuotteista löydät kätevästi heidän Facebook-sivuiltaan. Tuohon omaan ihmepannuuni ja muuhun All Steel- sarjaan voit puolestaan tutustua täällä.



*Yhteistyössä Hackmanin kanssa*


________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      




14 kommenttia :

  1. Ihanan kuuloinen resepti - ja jestas miten mahtavan näköiset kyljykset!!! Mistä ostit? Ja kiitti pannuvinkeistä, viimeistään tuo konepestävyys vakuutti, tämän ostan ensi sijassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakaniemen hallistahan ne :-) "Laitetaanko rasvalla?" - laitetaan! "Riittääkö tuo?" - no laita nyt vielä vähän isommat... ;-) Vaikka olen minä toisinaan ihan Ruoholahden Citymarketistakin tolkun kokoisia kyljyksiä löytänyt. Minä laiska emäntä tykästyin tuohon pannuun kyllä ihan tosissaan jo tuossa uuninkestävyydessä ja tuo konepestävyys... silkkaa juhlaa! (en uskalla edes ajatella tiskattaisiinko meillä koskaan jos ei tuota konetta olisi...!)

      Poista
  2. Hep, hep! Katsokaa noita kuvia. Reseptikin on varmasti loistava! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehheheee :-) kaik män. tämä oli niitä "nuolin pannunpohjankin"- päiviä ;-)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. ja musta kun loman jälkeen tuntui ettei kameraakaan osaa enää käyttää...

      Poista
  4. On kyllä komeat kyljykset! Nälkähän tässä tulee..

    VastaaPoista
  5. Possu ja omena on yksi niitä yhdistelmiä... Minä tein tällä kertaa padassa hauduttaen. Ei ollut huonoa sekään, varsinkaan se pohjalle syntynyt kastike :-)

    VastaaPoista
  6. Hitsiläinen kun on komeat kyljykset!

    VastaaPoista
  7. Olenkin tässä pohtinut mitä viikonloppuna syödään, ja täältähän se löytyi! :) Todella herkullisen näköinen annos, kiitos!

    VastaaPoista