keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Origon saaristolaispöydässä

Kesälomamme täsmäiskut ovat selventäneet aika perinpohjaisesti, että miksi sitä kutsutaan saariston rengasmatkailuksi. Kyllä siellä kuulkaa melkoinen rengas ehtii vyötärön ympärille kertyä - sen verran hyvin siellä syötyä saa...

Tyttöjen (viime vuonna Hankoon suuntautunut) roadtrip jäi tänä kesänä tekemättä, mutta tuon Naapurinpojan kanssa on tultu roadtripattua senkin edestä. Ja pitihän sinne Hankoonkin päästä. Tunnelmakuvia Hangosta viime kesältä löydät täältä.

Naapurinpojalle Hangon reissu oli ensimmäinen liki kahteenkymmeneen vuoteen, mutta tuttu jo lapsuudesta, jonka kesät siellä vietettiin. Ja onhan se ihana. Aina vain. 

Tein seuralaiselle selväksi, että veneen omistamisen lisäksi en pistäisi lainkaan pahakseni kesäasuntoa myös Hangossa. Etenkään tuollaista pitsihuvilaa. Ja ei pistänyt pahaksi hänkään. Nimikin sillä on kuulemma valmiina: Villa Paita. 

Vaan mitä se sellainen saaristomatkailu on, josta ei saaristolaispöytää löydy? Nauvosta sitä ei enää näin myöhäisessä vaiheessa kesää ollut saatavilla, mutta Hangossa asia tuli korjattua. Toisella puolen Hankoa Länsisatamassa sijaitsevan På Krokenin valikoima (26€) on tullut testattua ja toimivaksi todettua jo aikaisemmilla reissuilla, joten tällä kertaa kokeilimme Itäsatamassa muiden makasiiniravintoloiden rivistä (mm. sen viime kesänä tositarkoituksella testatun Hangon Makaronitehtaan lailla) löytyvää Origoa

Koska olimme vielä kesälomalla, oli siis vielä kesä. Ja koska on kesä, on lämmin eikä silloin palella eli istutaan terassilla. 

Erdingereillä ilta käyntiin, siis. Villapaidoissa. Mutta terassilla kuitenkin. 

Sisustukseltaan ravintola on varsin tunnelmallinen.

Seinäsyvennyksissä vilkkuvat kynttilät luovat kovinkin romanttista tunnelmaa.


Restaurant and music bar- kyltti herätti hieman epäilystä, mutta itse saaristolaispöydän (29,80 €) anti vakuutti.


Noutopöydän ollessa kyseessä olivat perunat ehtineet transmogrifikoitua kumisiksi, mutta maku oli ihan kohdillaan (ah, tuota uutta perunaa!) (Saaristolais)leipää sen sijaan oli tarjolla vähän laihanlaisesti. 

Kalassa sen sijaan löytyi. Savustettuna löytyi niin silakka, makrillia kuin lohtakin. Silliä puolestaan oli sen verran montaa sorttia, että Naapurinpoika loihe niille ihan oodin lausumaan. Kalaisia ja äyriäisiä terriinejä löytyi muutamaakin sorttia. Tykkäsimme! Sellaisia kokonaisia, itse kuorittavia katkarapuja ei ollut, mutta allekirjoittaneen pettymyksenkyyneleitä pidätteli jonkin verran pöydästä löytyvät jotensakin aasialaisittain marinoidut katkaravut.

Lihapuolelta löytyi (hieman kuivanlaisia) pateita härpäkkeineen ja paistisiivuja. 

Muutama reissu tuli pöytään tehtyä. Nälkä kyllä lähti. Lintsin lailla kerran kesässä pitää kokea, tämäkin.

___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      2 kommenttia :

  1. Oi oi tuota saaristolaispöytää;mä rakastan ja niin kaipaan tuollaista! Ja Hanko,ihana aina. Tänä vuonna jäi retki sinne tekemättä,Serkulla on siellä pieni loma-asunto,joten hän on siellä useinkin,mutta nyt oltiin vain kesämökillä.

    VastaaPoista