sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lampaankare persillade-kuorrutuksella

Suhde hyvään lihakauppiaaseen lienee vähän niinkuin suhde kampaajaan. Se perustuu ihailuun ja arvostukseen toisen ammattitaitoa kohtaan. Mutta myös vähän pelkoon.

Muualla ei uskalla käydä, koska se raudanluja ammattilaissilmä huomaa sen saman tien: "mitä täällä on tapahtunut? Kuka nämä raidat on laittanut?!".

Meillä on Hakaniemen hallissa kaksi paikkaa, josta lihat mukaan noukimme. Ja toinen heistä kyllä muistaa huomauttaa, jos ei vähään aikaan ole näkynyt. Niin että kyllähän mekin osamme tekisimme kasvissyönnin laajentamiseksi... mutta Ossi.

Taannoin mukaan lähti lammasta sulostuttamaan sunnuntailounastamme, jota vietettiin varsin brittiläisissä tunnelmissa. Joskin siinä kyllä livettiin traditioista, että jätettiin se lammas ihan suosiolla hyvin epäbrittiläisen roseksi. Jos kuitenkin omaan makuusi nuo ovat liian punaisia, niin kypsennä niitä uunissa 20-25 minuuttia halutusta kypsyydestä riippuen. Muista kuitenkin antaa niiden levätä se 10 minuuttia ennen leikkaamista!

Me kuorrutimme omamme kesäisestä mustekalasalaatista ylijääneellä persilladella, ohje siihen siis täällä.

Neljälle (nyt ainakin)

2 lampaan kyljysriviä (yhteensä reilu kilo)
suolaa, mustapippuria
persillade-kastiketta

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Suolaa ja pippuroi se ja paista öljyn ja voin seoksessa kuumalla pannulla kunnon väri (täältä löytyy blogissamme testattu vinkki ihan loistopannuun!) Siirrä uuninkestävään vuokaan, levitä päälle persillade-kuorrutus ja paista loppuun 160-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Nosta uunista, peitä foliolla ja anna levätä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista. 

____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?
      2 kommenttia :

  1. En voi olla tuijottamatta tuota kuvaa - kaunis kuva ja mahtava annos. Voin kuvitella, että olisivat tosiaan aika täydellinen ateria etikkaperunoiden kanssa!

    VastaaPoista