Viime aikojen ruokailu on rakentunut aika pitkälti yhden ja saman raaka-aineen ympärille: uuden perunan. Sellaisenaan, silakan kanssa, salaatissa (jopa mustekalan kanssa) ... ja loppua ei näy. Eihän ne lopputulokset välttämättä kovin eksoottisia ole, mutta sitäkin lohdullisempia! Toisaalta: taipuu se vaikka cocktail-herkuksikin!
Kalaa, tilliä ja uutta perunaa - siinä on kesä lautasella!
Sillinmäti tarttui crustadien lailla mukaan Ikeasta (!), mutta sen voi halutessaan korvata myös jollain muulla mädillä tai vaikka sellaisella vegaaniversiolla - hauskan purutuntuman sekin salaatille antaa. Kastikkeen puolestaan voi kevennystä halutessaan tehdä esim. turkkilaiseen jogurttiin, mutta kermaviiliä en ihan ensimmäisenä suosittelisi: siinä on sellainen hienoinen metallisuus joka mädin kanssa vain korostuu.
Kohtuudella kolmelle-neljälle
Salaatti:
350 gr savunieriää
500 gr uusia perunoita
1/2 kurkku
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
125 gr (kirsikka)tomaatteja
2 varhaissipulin sipulit
100 gr vihreitä papuja
tillitupsuja
Keitä kananmunat ja jäähdytä jäävedessä. Kuori ja lohko niistä kolme. Harjaa perunat ja leikkaa pienemmät puoliksi ja isommat neljään osaan. Keitä tai höyrytä kypsiksi suolatussa vedessä ja höyrytä vielä sitten kuiviksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Trimmaa pavuista rumat kuivat päät ja keitä muutaman minuutin ajan kiehuvassa vesitilkassa. Jäähdytä jäävedessä - tämä paitsi pysäyttää kypsymisen, myös pitää ne rapeina ja säilyttää niiden värin. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi. Tarjoile mätikastikkeen kanssa.
Keitä kananmunat ja jäähdytä jäävedessä. Kuori ja lohko niistä kolme. Harjaa perunat ja leikkaa pienemmät puoliksi ja isommat neljään osaan. Keitä tai höyrytä kypsiksi suolatussa vedessä ja höyrytä vielä sitten kuiviksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Trimmaa pavuista rumat kuivat päät ja keitä muutaman minuutin ajan kiehuvassa vesitilkassa. Jäähdytä jäävedessä - tämä paitsi pysäyttää kypsymisen, myös pitää ne rapeina ja säilyttää niiden värin. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi. Tarjoile mätikastikkeen kanssa.
Mätikastike:
2 rkl mätiä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sitruunamehua
1 tl sitruunamehua
2 dl crème fraîchea/ smetanaa/turkkilaista jogurttia
1 hienoksi raastettu keitetty kananmuna
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 hienoksi raastettu keitetty kananmuna
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa (varoen), mustapippuria
(1 tl sokeria)
(1 tl sokeria)
Sekoita ainekset, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla (sokeriripauksella) ja pippurilla.
Niin nami salaatti taas! Sellainen mitä Suomesta kaipaan ! Savunieriä on niin hyvää!!!
VastaaPoistano on! olen nyt ihan oikeasti luvannut itselleni yrittää kasvattaa tuota (kotimaisen) kalan syöntiä :-)
Poista