Kyllä - kalaa ja uutta perunaa. Taas. Älkää kuitenkaan vielä toivoanne menettäkö - tämä on ehkä ihan viimeinen kerta tälle kesälle. Tai no, on meillä vielä yksi brittitwistillä varustettu resepti tuloillaan... Ja tämän kesän perunasalaateista se parhain.
Muun kaupungin hipsteröidessä Flow-festareilla hassuissa hatuissa ja koomisissa laseissa meillä fiilisteltiin tätä. Kyllä, savumakrilli vei voiton The Nationalista, Møsta, St. Luciasta ja noin miljoonasta muusta laulu- ja soitinorkesterista joista emme olleet koskaan kuulleetkaan (voisinko yhtään enempää kuuostaa totaaliselta vanhalta pierulta?)
Savumakrillista tuli salaatti uusien perunoiden, kapristen, varhaissipulin ja rucolan kanssa. Ai että mitä tuo kuskusin näköinen asia on? Onpa kiva että kysyitte! No sehän on paseerattua kananmunaa ruskistetulla voilla! Se on ollut to do-listalla siitä lähtien, kun sitä eräässä Bistro Sinnen Kai Kallion mestariteoksessa ihastelin.
Alkuruokana neljälle, pääruokana kahdelle
1 savumakrilli
400 gr uusia perunoita
2 pientä varhaissipulia
muutama kourallinen rucolanlehtiä
kourallinen kapriksia
1 savumakrilli
400 gr uusia perunoita
2 pientä varhaissipulia
muutama kourallinen rucolanlehtiä
kourallinen kapriksia
Siivuta perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Höyrytä tai keitä perunat vähässä, suolatussa vedessä kypsiksi. Höyrytä kuiviksi. Lorauta päälle muutama rkl ruskistettua voita (ohje alla) ja ripottele hieman suolaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Siivuta sipuli ohuelti ja kokoa salaatti. Lisäpotkua (ja vähän erilaista tekstuuria!) salaattiin saa, jos kaprikset friteeraa rapeiksi. Kuivaa niiden pinta tällöin huolella ja uppopaista kuumassa (180-asteisessa) öljyssä (koosta riippuen) muutaman sekunnin ajan, kunnes rapeita. Valuta talouspaperin päällä.
Siivuta sipuli ohuelti ja kokoa salaatti. Lisäpotkua (ja vähän erilaista tekstuuria!) salaattiin saa, jos kaprikset friteeraa rapeiksi. Kuivaa niiden pinta tällöin huolella ja uppopaista kuumassa (180-asteisessa) öljyssä (koosta riippuen) muutaman sekunnin ajan, kunnes rapeita. Valuta talouspaperin päällä.
Paseerattu kananmuna:
75 gr voita
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia( tai kevätsipulinvarsia)
75 gr voita
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia( tai kevätsipulinvarsia)
Ruskista voi pinnoitetussa kattilassa. Muista pitää silmällä - ruskistetun ja palaneen voin välillä kun on eroa vain noin nanosekunti. Kun poreilu on loppunut ja voista lähtee ihanan toffeisen paahtunut aromi, nosta pois liedeltä. Kuori vaahto pois - tähän käytetään vain se kirkas osuus. Anna hieman jäähtyä.
Keitä kananmunat kypsiksi, jäähdytä jäävedessä ja kuori. Paseeraa lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi hienojakeiseksi, kuskusia muistuttavaksi rakeeksi. Sekoita ruskistetun voin kanssa ja kääntele joukkoon ruohosipulisilppu. Mausta halutessasi suolaripauksella, mutta ole varovainen, sillä savukala ja kaprikset ovat jo kovin suolaisia.
Keitä kananmunat kypsiksi, jäähdytä jäävedessä ja kuori. Paseeraa lusikkaa apuna käyttäen siivilän läpi hienojakeiseksi, kuskusia muistuttavaksi rakeeksi. Sekoita ruskistetun voin kanssa ja kääntele joukkoon ruohosipulisilppu. Mausta halutessasi suolaripauksella, mutta ole varovainen, sillä savukala ja kaprikset ovat jo kovin suolaisia.
Nam! Savumakrilli on kyllä tosi hyvää:) Just ostin ,mutta palasena,pippurilla päällystettynä.Mikä tuon kokonaisen kilohinta on teilläpäin?
VastaaPoistaNami salaatti!
oli kyllä :-) se sellainen pippurinen on aivan ihanaa! kilohinta on hiukan alle 20 euroa, eli yhdelle tulee hintaa vähän alle 6 euroa. Tuo ruskistettu voi kyllä tekee vaan kaikesta niin paljon parempaa!
PoistaSuurinpiirtein sama kilohinta oli sillä palasellani;D
PoistaHieno tuo paseerattu kananmunasysteemi! En ole tuohon ennen törmännyt, vähän kuin perinteinen munavoi nostettu uudelle tasolle. Pitää laittaa heti kokeiluun!
VastaaPoistano sepä se :-) aikani katselin keväällä että mikä kuskus se on, mutta sehän oli ihan kananmunaa!
Poista