torstai 31. heinäkuuta 2014

Helan går! Cocktail-herkkuja rapujuhlakauteen

Kuten kaikki, jotka ovat koskaan muuttaneet saattavat arvata, olemme viimeisten kuukausien aikana tehneet muutamankin päiväretken Ikeaan. Niinpä olemme nyt erinäisten pohjoisruotsalaisilta punkkareilta kuulostavien säilytysratkaisujen onnellisia omistajia. Mikään kovin zen en ole toki aikaisemminkaan ollut, mutta kevään saatossa tutuksi ovat tulleet myös täysin uudenlaiset raivon asteet: vanhan tutun kiukkunälkäitkupotkuraivon lisäksi repertuaariini kuuluvat nyt myös saatananakkuporakoneraivo sekä kokoaperkelekeskenäsiraivo.

Ostosreissujen myötä olen (luonnollisesti) tutkistellut myös Ikean food shopin valikoimaa. Toki niiden sillirivistöjen ja näkkileivän psyyken tasapainon palauttava vaikutus on tullut testattua niin Espanjassa kuin Englannissakin. Lontoossa asuessani tein sinne pyhiinvaelluksia kaverini kanssa ostamaan mätitahnaa, jonka vedimme heti parkkipaikalla suoraan tuubista. Ja huuhdoimme alas Kopparbergillä. (Kyllä - asuin mahdollisesti maailman parasta siideriä tuottavassa maassa ja matkustin viiden metrovyöhykkeen läpi ihan vain saadakseni käsiini ruotsalaista pissisesanssia!)

Ihan uusi tuttavuus ovat Ikean valikoimissa olleet kuitenkin nämä crustadi-kuoret, joita on tullut kotiin kannettua laatikotolkulla. Niistä kun saa niin kätevästi pyöräytettyä cocktail-paloja viinilaisillisen kanssa nautittavaksi. Ja ne ovat mitä loistavin vierasvara, kuten joka ikinen meillä viimeisen kahden kuukauden aikana käynyt on huomannut...

Suurimmaksi suosikiksi ovat nousseet nämä vienonmakeat ja hennontuliset jokirapuherkut, jotka ovatkin enemmän kuin paikallaan näin rapujuhlakauden juuri alettua!

Halutessaan nämä voi toki tehdä kokonaan majoneesistakin. Täytteen voi tehdä huoletta etukäteen, mutta crustadit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoamista etteivät ne vety.





24 minicrustadia

3/4 dl majoneesia
3/4 dl turkkilaista jogurttia/ créme fraîchea/ smetanaa
3/4 tl - 1 tl srirachaa/ muuta chilikastiketta (maun mukaan)
1/2 tl tomaattipyrettä
kourallinen korianterinlehtiä (1 rkl silputtuna)
1/2 limen kuori raastettuna
1,5 tl sokeria
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl valkosipulijauhetta
2 dl jokiravunpyrstöjä

Koristeluun: korianterinlehtiä ja/tai jokiravunpyrstöjä

Valuta jokiravunpyrstöt kuiviksi. Sekoita muut ainekset yhteen, tarkista maku ja kääntele joukkoon jokiravut. Täytä crustadit ja herkuttele.

Helan går!





Ja onhan tässä muutenkin kilistelyn aihetta: me olemme juuri liittyneet Blogirinkiin, Suomen ykkösruokablogien ylpeään joukkoon! Otetaas sillekin!






____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      




6 kommenttia :

  1. Nuo oli tosi ihanat,jos täyte samaa mitä mulle tarjosit:)
    Olen ihan kade tuosta IKEAn foodshopista,täällä IKEOissa se foodshoppi on lähinnä vitsi;on ehkä vähän Marabou.-suklaata,puolukkamehua,Läkerolia ,suolakurkkuja ja vähän muuta,niiden ärsyttävien kosher-säännösten vuoksi:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aah - niinpä tietenkin :-/ Eikö sieltä edes mätitahnaa tai sillejä saa? Kulttuurishokin paikka ;-)!

      Poista
    2. Mun kotiseutuni jättimarketista saa ruotsalaista silliä ja mätitahnaa,mutta sellainen pikkuruinen tuubi on sikakallis.Sen vuoksi toinkin mukanani 2x300 gr....Sillit taas, siellä ei ole matjessiliä mistä mä tykkään vaan vaan jotain ei niin hyvää sipulisilliä...

      Poista
  2. Käteviä! Yleensä käytän kuorina uunissa paistettuja, öljyllä silattuja wonton-kuoria, jotka muotoilen muffinimuotteihin kuppimaisiksi. Noita voisi harkita kuitenkin vaihtoehdoksi, kunhan saisin käytyä Ikeassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh- tuo wonton-kuori onkin ovela idea :-) Joku epäili, että noita löytyisi ihan tavallisistakin kaupoista?

      Poista