sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Viiden tähden illallinen Aki Wahlmanin kanssa

Viime aikojen tietotekniset ja keittiövarustelulliset haasteet ovat saaneet pinnan kireälle. Eiväthän nuo vastoinkäymiset toki mitään vaikka Ukrainan tilanteeseen, Afrikan nälkäänäkeviin tai Syyrian sotaan verrattuna ole (sen verran suhtellisuudentaju vielä pelaa!) mutta erinäiset derogatiiviset sanat ovat varsin sujuvasti kotiutuneet allekirjoittaneen kielenkäyttöön. Voin kertoa, että jos ja kun jossain julkaistaan kirja "Zen ja uunittomassa ja tietokoneettomassa ruokabloggaritaloudessa elämisen taito" se ei tule olemaan minun käsialaani.

Kun nuo omat tuotokset ovat viime aikoina jääneet vähiin, oli viime torstaille tullut kutsu Viiden tähden illalliselle enemmän kuin tervetullut.Kun syödä kuitenkin pitää, niin voi sen saman tien tehdä muiden bloggareiden aina loistavassa seurassa Villa Katayan kaltaisissa puitteissa ja Aki Wahlmanin toteuttamana!


 


Lauttasaaressa sijaitseva Villa Kataya on yksityisomistuksessa oleva kokous/ juhlatila, jonka cateringistä vastaa normaalisti yksityisklubi Bläkin tiimi. Unelmakeittiön lisäksi talon varusteluun kuuluu mm. poreallas, spa-osasto ja upea näköalaterassi. Ei-niin-salaa suunnittelin jo aloittavani talonvaltaajaurani täältä. Oli se sellaista balsamia haavoille!




Aki Wahlmanin kauniisti toteuttaman menun raaka-aineet tarjosivat Atria, Boolit.fi- palvelu, Vitamin Well Drive- vitamiinijuoma, RisellaJules Detroopers sekä Abba. Illallisen aikana esiteltiin uusia, tulossa olevia tuotteita, kuten kotitilalle asti jäljitettävä viljaporsas sekä Abban uutuuksia: AteriaValmis-kastikkeita sekä sitruunasilli, jonka täyteläisellä, miedommalla maulla kuulemma houkutellaan kuluttajiksi nuorempaa polvea




Vadelmaa ja vihreää omenaa yhdistelevä alkudrinkki oli ihanan kesäinen.





Alkuruoan kanssa tarjoiltu päärynä-inkiväärivitamiinivesi oli jännä kokemus - osa tykkäsi sen lapsuuden Pluto-karkkeja muistuttavasta esanssiuudesta, osalle se oli liian laimeaa. 

Alkuruokablineissä esiteltiin sitä sitruunasilliä. Minun vanhempaan polveen auttamattomasti kuuluva, keski-ikää lähestyvä makuaistini kaipasi siihen vähän enemmän sitruunaista potkua ja oli sitä mieltä, että kyllä se oma sitruunasilakkani voiton vie...!





Eipä nämä ainekset varmaankaan kotikeittiöissä ihan näin taidokkaiksi kokonaisuuksiksi taivu (ei, edes ruokabloggarin keittiön tuotokset eivät aina näytä tältä...!), mutta olihan se kiva nähdä, mitä ihan oikea ammattilainen niistä taikoo. Pitkään haudutettu viljaporsaan ulkofile oli lupausten mukaan suussasulavaa ja maa-artisokkapyreen makeus komppasi sitä kauniisti. Tryffeliöljyllä pyreestä olisi tosin saanut vieläkin ihanampaa...!




Pitkään myös omalla "to do"- listalla ollut lohipastrami oli hyvää ja sai kivasti potkua kuorrutteensa fenkolista. Tässä annoksessa Abban Ateriavalmis- sarjan sitruunainen kastike oli taipunut keitoksi.




Ja koska se shampanja olisi mistään päivästä huonompaa tehnyt...!

 


Meidän molempien lemppariksi nousi Atrian viljaporsaan lankkupihvistä koottu, korealaisvivahteisesti marinoitu annos.



 
Sitten oli Seasalt & Chili- ryyditettyä Atrian Perhetilan gourmet-broileria. Yllättävänkin pehmeä lopputulos.




Kanan lisäksi riisiä oli myös jälkkärissä: makeaan vadelmariisipuuroon oli käytetty Risellan tummaa puuroriisiä. Annos keräsikin ihastuneita huokauksia ympäri pöydän.




Jälkiruokadrinkki jakoi mielipiteitä. Bols Parfait Amour ja aitojen kukkien käyttö antoivat sille juhlavan ulkomuodon ja upean värin, mutta maku oli 80-luvun ruotsinlaivat kokeneille hieman liikaa. Sen parfyymisyyttä verrattiin niin Turkish Delights- makeisiin, suitsukkeisiin halvassa ilotalossa kuin 80-luvun akryylineuleen imeskelyyn. Arvatkaa vapaasti, mikä noista assosiaatioista oli minun panokseni keskusteluun...




Hyvä ruoka, parempi mieli. Hyvä seura, vielä parempi mieli. Kotiinviemisiksi lähti tuotenäytteitä pursuava lahjakassi, joista Abban AteriaValmis-tuotteet ovat päässeet jo kokeiluun - vinkkejä nopeisiin ja helppoihin aterioihin tulossa blogin Facebook-sivulle!

Isosti kiitoksia järjestäjänä toimineelle Paloma Communicationsille - näillä eväillä on psyyke (ja parisuhde!) taas vähäksi aikaa pelastettu!


______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


http://www.andalusianauringossa.com/2013/10/sitruunasilakkaa.html    http://www.andalusianauringossa.com/2013/08/aurinkoista-kokkausta-solar-kitchenissa.html  http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/happy-joe-happy-summer.html

9 kommenttia :

  1. Ooh mikä ihana tilaisuus,you lucky girl:) Ja hienot kuvat!

    VastaaPoista
  2. P.S.Lohipastramia kannattaa tosiaankin tehdä kotona,sekä helppoa että niin herkullista! Olen joskus siitä postannutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä tilaisuus niiiiiiiiiiiin paikallaan :-) sen verran on hermoja koetellut tämä blogihiljaisuus :-)

      Poista
  3. Vai että uuniton ja tietokoneeton - meillä vietettiin hiihtolomalla tiskikoneetonta ja tietokoneetonta viikkoa - ai, että oli kivaa (no EI ollut...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa että ei ole. Uusi uuni ehti jo saapua, mutta tietokoneen suhteen odotetaan yhä tietoa siitä, että meneekö se a) takuuseen vai b) uusiksi. Luovuutta on joutunut käyttämään enemmän kuin kenellekään olisi hyväksi ;-)

      Poista
  4. Huippua. Aki on huippu äijä livenä. Osa kokata ja esiintyä :-)

    VastaaPoista
  5. Mulla jäi täältä ikävä ainakin viljaporsaan ulkofilettä sekä aivan täydellistä vadelmariisipuuroa jätskin kera! Onneksi ohjeet tupsahtivat postiluukkuun eilen. Kiitos vielä seurasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille, te ootte livenä(kin!) kyllä ihan huippuja :-)

      Poista