maanantai 10. maaliskuuta 2014

Helsingin ravintolatarjontaa: Qulman brunssi

Lauantai on ehdottomasti viikon paras päivä. Mutta valitettavan usein se hujahtaa ohi kuin itsestään. Asioita hoitaessa. Pyykätessä. Suunnitelmia ja listoja laatiessa. Tulevan viikon ruokaostoksia tehdessä. Jonottaessa. Paikasta toiseen juostessa. Tryffelivoita metsästäessä. Kalatiskin valikoiman puutteita kirotessa. Kirjoittaessa. Kuvia editoidessa.

Joskus on kuitenkin hyvä muistaa ottaa ihan rennosti. Lorvailla jopa. Ja keskittyä nauttimaan elämästä ja seurasta. Ja jos aamiainen on päivän tärkein ateria, niin kyllä brunssi on se viikon tärkein!





Gummerukselta arvostelukappaleena saadun Marc Aulénin Sopat!- kirjan mukana tuli myös kutsu miehen ravintolaan brunssille, josta mm. Viiden tähden illallisella tavatun Meanwhile in Longfieldin ihanaisen pariskunnan arvostelun jälkeen olimme vallan innoissamme.

Ravintola Qulma on vuonna 2010 avattu pieni ja viihtyisä ravintola joka tunnetaan lounaistaan ja tietenkin erityisesti keitoistaan, joiden kanssa tarjoillaan erinäköisiä lisukkeita ja itsetehtyä leipää. Ja niitä keittoja saa muuten vetää niin paljon kuin kapasiteetti kestää!

Brunssia tarjoillaan lauantaisin kahdessa kattauksessa: kello 10 ja kello 12. Päätin ottaa viikonlopun kiireettömyydestä nautiskelun vakavasti ihan alusta saakka ja buukkasin meille suosiolla tuon myöhäisemmän. Seuraksi saatiin vielä Tsatsikimestari, tuo Ullanlinnan kiinteistökeisarinna, joten asuntonäyttöönhän tuokin stressittömästi alkanut aamupäivä sitten päättyi... Ja se myyntipuhe millä meitä houkuteltiin? "Siis tässähän on teille kahdelle ihan täydellinen sijainti: talvella voitte laskea pulkalla suoraan sinne Bar Bhangraanne!"





Mutta brunssiin! Qulma hurmaa pienuudellaan, tunnelmallisuudellaan ja välittömyydellään. Sitä on myös henkilökunta, jolla on hymy herkässä. Asiakkaiden viihtyvyydestä täällä välitetään. Ihastuttava ele oli mm. pöytävarauksen tehneitä pöydässä tervehtivä konvehti.






Normaalikahvi kuuluu brunssin hintaan (19 €), erikoiskahveista ja skumpasta sen sijaan veloitetaan. Mutta skumppalasillinenkin lähtee päivänaloitusta juhlistamaan vain 4 eurolla. Mehujen (God Morgonia) lisäksi löytyy 100-prosenttisesti luonnonmukaisia terveysshotteja.





Brunssin valikoima ei ole kovin suuri, mutta toisaalta eipä ole hintakaan. Ja jotenkin omanlaisensa se on. Löytyy leipää paikan omalla tapenadella ja rosmariinipaahdettua uuniperunaa eri täytteillä (tänään smetanaa, chevre-fetatäytettä sekä "savuporomössöä"). Myös nimet jatkavat sitä kirjasta tuttua hauskaa ja välitöntä linjaa. 

Etenkin savuporosta tykkäsimme, ja juustokammoinenkin tokeni järkytyksestään löydettyään siitä parmesaanilastuja niin, että söi annoksensa kiltisti loppuun. 




Sitten oli caesar-salaattia. Ensimmäisessä kattauksessa tarjolla oli katkarapuja, toisessa puolestaan kylmäsavulohta. Parmesaani oli valmiita lastuja, mutta krutongit (jostain ihanasta hapanjuurileivästä) olivat esimerkillisiä. Samoin kuin kastikekin. 




Kokonaisuutena brunssi on freesi ja sama linja jatkuu jälkiruoissa. Ensimmäisessä kattauksessa oli omenacrumblea joka jälkimmäisessä oli vaihtunut mustikkacrumbleksi. Sen kanssa tarjoiltiin ihanan paksua vaniljakastiketta. 




Lisäksi oli tarjolla hedelmäsalaattia, siemeniä ja pähkinöitä sekä turkkilaista jogurttia, jonka kaveriksi sai lapioida erilaisia marja- ja hedelmäkastikkeita, kaneliomenahilloketta, ruusunmarjasosetta tai vaikka paikan erityisen suosittua makeaa minttupestoa.




Me tykkäsimme. Ja suosittelemme! Paikan aamiainen on palkittu City-lehden suuressa aamiaistutkimuksessa kaupungin kolmanneksi parhaana, joten syitä tutustua tähän Kruunuhaan helmeen riittää ihan viikon jokaiselle päivälle! Opiskelijat herkuttelevat täällä muuten alennetuin hinnoin...!

Mitä muita stadin brunsseja te lukijat suosittelette? Minne kannattaisi seuraavaksi suunnistaa (paitsi tietysti sinne Sandroon...)?


*Brunssin tarjosivat Gummerus ja ravintola Qulma*


___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



              


12 kommenttia :

  1. Kiva kuulla, että tekin tykkäsitte! :) Komppaan sua siinä, että tunnelma oli ihanan välitön ja hymyilevä. Ja plussaa myös uuniperunoista, niihin en ole brunssilla törmännyt koskaan ennen.

    Mitäs paikkaa teille kannattaisi suositella, hmmm.. Samassa hintahaitarissa oleva Munkkivuoren Fazer on kyllä tosi laadukas ja paikka on mukava. Tässä linkki Fazun arvosteluun: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/11/15/brunssi-munkkivuoren-fazer-hki/

    Myös söpö Villipuutarha kannattaa käydä testaamassa, varsinkin jos tykkää kaikesta söpöstä! Fiiliksiä voi kurkata täältä: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/05/26/brunssi-sopo-villipuutarha-hki/

    Ja jos olette suklaanystäviä, niin ette voi jättää väliin Chjokon suklaabrunssia, oi nam! Suklaakuvia voi kurkata täältä: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/05/11/suklaabrunssi-chjoko-hki/

    Oikein aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  2. ihania vinkkejä :-) kiitoksia! ja hei, kyllä lauantai-aamuisin saa vähän söpöilläkin ;-)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla kokemuksista! Tämä olikin minulle uusi paikka, pitää pistää mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin oli meillekin - on kyllä visiitin arvoinen paikka :-)

      Poista
  4. Näyttää ja kuulostaa kyllä kivalta brunssipaikalta:)

    VastaaPoista
  5. Voih, milloinka olenkaan viimeksi käynty brunssilla! Toisaalta, minun tulee syötyä niissä aina liikaa... Pitänee siis mennä ensin pitkälle lenkille ja sitten tänne syömään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan sama vika :-) veikkaan seurueemme syöneen yksinteoin Hiltonin brunssit historiaan ;-) siellä oli vielä aikoinaan all you can drink- skumppa joten ihan kiitettävää tuhoa siellä ehdittiin aikaansaamaan...!

      Poista
  6. Viehättävän näköinen paikka, ja ihanat ruoat.:) Täällä maalla asuessa, ravintolat ja muut ruokapaikat, ovat sellaisia mitä kaipaan. Meidän pitäjässäkään ei oikein muuta ole kuin kebab-pitserioita. Kaupunkiin pitää lähteä, jos haluaa ravintolaan syömään, joten harvoin tulee käytyä. Brunssipaikoista voi vain unelmoida.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mutta onneksi teidän keittiössä syödään niin hyvin että veikkaan siinä monen kaupunginkin ravintolan jäävän aika kirkkaasti kakkoseksi :-)

      Poista
  7. Qulma on kyllä niin ihana! Aamiaiset ovat tuttuja, mutta brunssilla en ole sielä (vielä ;)) käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on :-) nuo palkitut aamiaiset ovat puolestaan meiltä testaamatta!

      Poista