torstai 3. marraskuuta 2016

Katkaravut Limoncellomajoneesilla ja tomaattibasilikamajoneesilla - laiskan emännän juhlaa (gluteeniton)


* * * 

Pakastealtaasta pussi kokonaisia katkarapuja ja niille muutama dippikastike. Sen helpommaksi eivät juhlatarjoilut voi mennä!


* * * 

Voin kertoa, että tämä elämäntapasaaristolainen ja armoton äyriäisrakastaja on tainnut löytää vertaisensa. Tuo uusi rakkaus on nimittäin vähintäänkin yhtä intohimoinen kalan ja äyriäisten suhteen kuin minä.

En minä tosin ehkä ihan vielä ole valmis siihen, että Göteborgare näkisi, millaista tuhoa saan aikaan katkarapuövereineni Itämeren laivojen buffetpöydissä...

Pohjanmeren rannikolla sijaitsevassa Göteborgissa äyriäisiä rakastetaan ja ne otetaan vakavasti. Enpä silti olisi arvannut pääseväni todistamaan jonkun toisen foodzillamaisuuksia, mutta niin vain kävi.

Istuessamme illallisella hotellissamme tilasi seuralainen Toast Skagenin, jonka katkarapuja mainostettiin käsinkuorittuina. Annoksen saapuessa pöytään riitti miehelle noin nanosekunti. "Nämä. Eivät. Ole. Käsin. Kuorittuja", hän sihahti äänellä, jonka kylmyys riittäisi jäädyttämään Välimerenkin.

Nämä kuitenkin ovat. Ja kaikkein paras asia? Sen kuorimisen tekevät vieraat itse. Sen kun istut ja nautit! Juhlatarjottavaa  nämä ovat ihan parhaimmasta päästä - valmisteluihin kun ei muutamaa minuuttia enempää kulu.

Kokonaisia keitettyjä katkarapuja saa ainakin kauppojen pakastealtaasta... ja sieltä IKEAsta tietenkin. 

Katkaravut kahdella kastikkeella:

500 gr pussi kokonaisia, kuorellisia katkarapuja


Limoncellomajoneesikastike:


1,5 dl majoneesia
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl Limoncelloa (tai sitruunamehua)
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
(suolaa, pippuria)


Aurinkokuivattu tomaatti-majoneesikastike:


1,5 dl majoneesia
5 aurinkokuivattua tomaattia
10 basilikanlehteä
(suolaa, pippuria)

Mittaa kastikeainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

Dippaa ja nauti.

PS. Lisää dippireseptejä löydät täältä.





Lisää ideoita ja inspiraatiota stressittömään joulupöytään löydät täältä ja täältä.

Eikä kannata unohtaa arvontaa, jossa yksi teistä pääsee joululahjaostoksille Heirolin verkkokauppaan




_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


     Aasialaiset kanavartaat ja satay-kastike 1


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

36 kommenttia :

  1. Limoncellomajoneesi, mielenkiintoista --> testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limoncello tuo siihen sitruunamehua pyöreämmän maun :-) ja sopii tuohon välimerelliseen teemaan <3

      Poista
  2. Härregud, Limoncellomajoneesi! Kiitos Erja, tämä menee testiin!

    VastaaPoista
  3. Mitenkä mä niinkun heti näen tuollaisen alaotsikon kun Laiskan emännän juhlaa...hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no minoon nähäny ne pidot jota rouva siellä taikoo eikä ne oo kyllä laiskaa nähnykkää :-) (miks mä alan aina puhua jotain outoa murreväännöstä kun nään viestin sulta?) <3

      Poista
  4. MMm herkkua.Mutta nyt mä olen vähän ulalla,siis onko Göteborg ihan oikeasti Atlantin rannikolla? Olen itse saapunut Göteborgiin Göta kanaalia pitkin,kun reissattiin eksän kavereiden purjeveneellä sitä kautta (elämäni epämukavimmat yöt siinä paatissa;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. puurotja vellit:-) eihän se ole kuin Pohjanmeren rannalla, mutta göteborgiaisille vasta se on sitä "oikeaa" merta,toisin kuin vaikka nuo meidän rannikoltamme löytyvät :-)

      Poista
  5. Vannoutunut äyriäisten rakastaja kiittää uudesta ihanan kuuloisesta majoneesista! Aina kun ei jaksaisi niitä samoja tuttuja pyöritellä :)

    VastaaPoista
  6. Nyt ei sytämmet riitä kommenttilaatikkoon. Just mun oloset herkut on teidän pöydäs <3 <3 <3.........

    VastaaPoista
  7. Ooh! Limoncellomajoneesi! Pakko testata. Koska mulla ei ole katkarapuja, voinko syödä suoraan lusikalla?

    VastaaPoista
  8. Ompas mielenkiintoinen idea lorauttaa limoncelloa majoneesin joukkoon!

    VastaaPoista
  9. Mä niin rakastan kaikkea naposteltavaa, erityisesti rapuja :) ja erityisesti myös kaikkea sitruunaista. Limoncellomajo on iiiihan mahti-idea!! Se on kyllä seuraavaksi kokeilulistalla. Ylimääräistä limoncelloakin kun löytyy ihan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. keltä löytyy liikaa Limoncelloa :-)? täällä on seuraavaksi tulossa Limoncellosimpukoita <3

      Poista
  10. Minä innostuin vielä enemmän tuosta aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetusta majosta, nerokasta ja varmasti hyvää! :)

    VastaaPoista
  11. Mä nyt kyllä toistan muita kommentoijia, mutta LIMONCELLOMAJONEESI OH MY GOD! Kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  12. Mä en kestä tätä ideaa. Limoncello. Aaah!

    VastaaPoista
  13. Laiska emäntä tekee hyvän oloista ruokaa!

    VastaaPoista
  14. Mulla oli nuorena poikaystävä joka söi ruotsinlaivan buffassa pelkästään vuoren katkarapuja. Ja tietty kittasi kaksin käsin "juo niin paljon kuin jaksat" viinitonkista. Tälläiset tosi helpot illanistujaisreseptit ovat ihan parhaita - varsinkin emännälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkan samalla toimivaksi havaitulla kaavalla yhä vieläkin :-)

      Poista
  15. Ihania majoneeseja, täytyy laittaa muistiin nämä ohjeet.

    VastaaPoista
  16. On kyllä mielenkiintoiset majoneesit! Pitää pistää nuo mietintään, kun seuraavan kerran tarvitsee majoneesia maustaa.

    VastaaPoista