perjantai 4. joulukuuta 2015

Pakkomielteinen bloggaaja pa(r)h(a)immillaan: appelsiininen porkkana-rakuunarisotto

* * *  

For English please see here


* * * 


Liemessä- blogissa oli jokunen aika sitten suorastaan riemastuttava ruokabloggaritesti, jossa oli mahdollisuus kartoittaa tämän jalon toimenkuvan vakavastiotettavuuden tasoa. Ja pisteitähän ropisi. Kuvausalustavarasto? Erillinen bloggausasiasto? Ruoan syöminen kylmänä? Poing,poing, poing. Älytöntä? Ehkä. Koomista? Kyllä.

Nokitin tulosta entisestään nyt meneillään olevan reissun teho-optimoiduilla viimeisillä hetkillä. Laukku oli pakattu, akut ladattu, matkustusilmoitukset tehty, lentoliput ja passikopiot tulostettu ja skannattu, kyytikin oli tulossa... mutta eihän sitä jääkaapin sisältöä voinut jättää tuleviksi viikoiksi pilaantumaankaan. Niinpä ehdin kokata ja kuvata vielä yhden reseptin. Jonka alla näkyviä kuvia sitten editoin välilaskun aikana Kiovassa. Asialleen omistautunutta? Ihan varmasti. Huolestuttavaa? Ehkä sitäkin. 





Reilu annos yhdelle, lisukkeena kahdelle- kolmelle

Aurinkoinen appelsiininen porkkana-rakuunarisotto:

250 gr porkkanaa, noin sentin kuutioina

1 salottisipuli
muutama rkl voita
3/4 dl hyvää risottoriisiä
1/2 dl valkoviiniä
3 - 5 dl kana- tai kasvislientä
kourallinen tuoretta (vahvaa) rakuunaa
50 gr appelsiininmakuista tuorejuustoa (Valio Eila)
ripaus chilihiutaleita
(parmesaania maun mukaan)

Kuori ja kuutioi porkkana. Höyrytä tai keitä kypsiksi. Jos valitsit keittämisen, älä heitä keitinvettä pois, vaan liuota liemikuutio siihen. Ala tehdä tällä välin risottoa. 

Kun porkkanakuutioit ovat kypsiä, soseuta siitä puolet (jätä loput tarjoiluun).

Hienonna sipuli, kuullota se voissa ja lisää riisi. Anna senkin kuullottua hetki ja lisää sitten valkoviini. Anna sen imeytyä ja ala sitten lisätä lientä desi kerrallaan. Pidä liemi kuumana toisessa kattilassa ja lisää uusi satsi aina vasta kun edellinen on imeytynyt. Kun riisi on liki juuri oikeankypsyistä (anna risoton jäädä löysäksi, sillä se asettuu hyvin pian muutenkin!), sekoita joukkoon rakuuna, vähän myöhemmin porkkanasose ja -palat, juustot sekä chilihiutaleet. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja tarjoile. 

Hyvää sellaisenaan tai vaikka kanan lisukkeena.




Ja oooh, miten aurinkoinen lopputulos olikaan! Seuraavissa postauksissa siirrytäänkin jo tänne Lähi-idän aurinkoon!

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti