sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Hävikistä herkuksi - kinkkupastasalaatti

* * * 

For English please see here

* * * 


Joulun jäljiltä kukaan ei varmaan halua nähdäkään kinkkua vähään aikaan, mutta siltä varalta, että sitä kinkkua vieläkin kotoa löytyy, on tämä retrosalaatti oiva tapa kierrättää se. Ja kannattaa ohje laittaa muistiin vastaisuudenkin varalle: se on nimittäin riittoisa ja edullinen tarjottava vaikka illanistujaisiin ja kevään juhlien noutopöytiin. Ja piknikeille, hei - juhannukseen kun on enää puoli vuotta!

Lapsuudenkodissani ei tosin koskaan jouduttu painiskelemaan minkään ylijäämäkinkkuongelmien kanssa: vaikka itse en ole kummoinenkaan kinkunsyöjä (ellei se sitten tule mustajalkaisesta espanjalaispossusta...), lähti kulutus joulunaikaan ihan legendaarisesti lapasesta. Viimeistään joulupäivänä joutui isäni aina paistamaan uuden kinkun edellisen mystisesti kadottua esikoistyttären pohjattomaan mahaan...

Näin joulunajan syöpöttelyorgioiden jälkimainingeissa osan kastikkeen majoneesista voisi toki korvata vaikka turkkilaisella jogurtilla.





Neljälle - kuudelle, osana noutopöytää jopa kymmenelle

Kinkkupastasalaatti:

200 gr kuivapastaa (tarvittaessa gluteenitonta)
350 gr kinkkua, vajaan sentin kuutioina
1 punainen paprika, vajaan sentin kuutioina
200 gr herneitä
200 gr maissia

Salaatinkastike:

2,5 dl majoneesia
2 rkl sinappia
1 puntti ruohosipulia, hienonnettuna
1,5 tl valkosipulijauhetta
suolaa, pippuria

Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Sekoita muiden ainesten kanssa ja kääntele joukkoon salaatinkastike, Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Tarjoile.





_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


Tykkäsitkö? Kerro kavereillekin!

2 kommenttia :

  1. Meidän huushollin pikkukinkku vetelee viimeisään, johtuen osittain siitä, että haudutin sitä ennätyspitkän ajan, mutta ylikypsä kinkku on saanut todellakin kyytiä itsetehdyn joulusinapin kera (ohjeella: jallusinappi + appelsiinin kuoriraastetta)ruokapöydässä, eikä se todellakaan pääse vanhenemaan. Aion kuitenkin kokeilla kinkkupastasalaattia ohjeesi mukaisesti pakastimesssa olevista kinkkusuikaleista. Ihastuin joulun kynnyksellä punertavaan riisin, jonka sain aikaiseksi lisäämällä keitinveteen etikkapunajuuripurkista lorauksen (kiinalaisetkin käyttävät hieman etikkaa, suolaa ja sokeria hitusen maun ja säilyvyyden parantamiseksi). Saman joulunpunaisen tempun voisin tehdä pastallekin. Hyvää loppuvuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo sinappi kuulostaa taivaalliselta! Ja tuo värjäys on ihan loistovinkki - pistetäänpä korvan taakse :-) Ihanaa loppuvuotta sinnekin!

      Poista