keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kana-avokadosalaatti ja Biohof Pratsch Grüner Veltliner

* * * 

For English please see here

* * * 

Kesä. Sehän ei ole siis mistään kotoisin. On niin valoisaa, ettei nukkuakaan voi. Jos aurinko paistaa, niin saa ihosyövän. Ja jos yrittää suojautua siltä aurinkorasvalla, niin sitten saa niistä kemikaaleista jonkun toisen syövän ja altistaa itsensä ties millaisille hormonaalisille muutoksille, joiden seurauksena geeniperimä muuttuu ja jälkeläiset syntyvät vähintään sarvet päässä. 

Jos sataa, niin sitten on niitä itikoita. Joo-o, onhan se luonto toki kauneimmillaan, mutta eihän sinnekään voi mennä, kun sitten puree punkki ja tulee borrelioosi, jota lääkärit eivät kaikessa viisaudessaan usko sairaudeksi lainkaan. Että yritä siinä sitten olla. Ja nauttia kaikesta tästä vihreydestä, jota on nyt kaikkialla niin, että ihan silmiin sattuu. Salaattiakin pitäisi syödä, mutta makkaraa vain tekee mieli. Kovaa on suomalaisella mentaliteetilla varustetun ihmisen elämä! 

Onneksi tämä kesäkin kestää vain sen muutaman hassun viikon. Kun tässä laskeskelet viikkoja siihen, että elämä taas palaa normaaliin harmauteen, niin lohduttaudu hei tällä. Tämä on katsos salaattia, ja vihreää. Ja vielä täysin punkkivapaassa muodossa!

Tämä kana-avokadosalaatti on myös mitä monimuotoisin (vähän niinkuin se luontokin, ainakin niiden lauantai-illan dokkareiden perusteella): syö sellaisenaan, dippinä nachoille (jolloin kana kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi), uuniperunan kanssa tai vaikka leipien täytteenä. 

Halutessaan tästä saa ruokaisamman ja kasvispitoisemman lisäämällä salaatin joukkoon vaikka vihreän paprikan tai muita haluamiasi kasviksia. Hodarisämpylöiden täytteenä tästä riittää n. 10 pieneen hodariin. Itse tehtyjen hodarisämpylöiden reseptin löydät täältä




Kana-avokado-maissisalaatti: 

4 (pientä) avokadoa
2 limen mehu
2 rkl majoneesia
350 gr kypsää kanaa
1-1,5 jalapenoa (maun mukaan)
korianteripuska, lehdet hienonnettuna
1 kevätsipuli, hienonnettuna
150 gr maissia
1/4 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1/2 - 3/4 tl suolaa (eläkeläisyyden tasosta riippuen)
1/2 tl mustapippuria

Kypsennä kana. Jos haluat maksimaalisen paljon makua, valitse luullinen kanapala - tarvittavan määrän saa esim. kolmesta koipireidestä. Jos oikein laiskottaa, käytä kaupan valmiiksi grillaamaa. Anna jäähtyä ja paloittele halutun kokoisiksi kuutioiksi.

Mittaa tehosekoittimeen avokado, limemehu ja majoneesi. Aja tasaiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja kääntele lopuksi mukaan kana ja maissi.  Tarkista maku ja tarjoile. 




Ehkä ihan paras käyttötarkoitus on juurikin tämä: paahda hodarisämpylät, täytä kanasalaatilla ja korianterinlehdillä, lorauta päälle limemehua ja aaaaaaaaaaah.




Limellä ryyditetty meksikolainen maissiolut olisi aina toimiva juomavalinta - avokadon täyteläisyys kun ei aina nimittäin ole viinille se ihan helpoin yhdisteltävä. Biohof Pratch Weinviertel DAC Gruner Veltliner (14,99€) kuitenkin toimii!

Tässä itävaltalaisessa Grüner Veltlinerissä on avokadon runsauden läpi leikkaavaa mineraalista hapokkuutta ja sen sitruksisuus toimii salaatin limen kanssa.  Sen pippurisuus taas komppaa kivasti salaatin mausteisempiakin sävyjä, jonka ansiosta tämä olisi oiva valinta myös Aasian keittiön mausteisemman annin kanssa.




_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      


2 kommenttia :

  1. Juuri näin! Kesä se on nykyään kovin pulmallista :D Ja mitä tekemääsi salaattiin tulee, aaahhh! Tämä menee tosissaan kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ole helppoa ei :-) onneksi on keititö mihin paeta ;-) kerro sitten mitä tykkäsitte <3!

      Poista