sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Viiniä, ruokaa ja hyvää elämää

Helsingissä vietetään parhaillaan Viini, ruoka ja hyvä elämä- messuja, joten jos teillä ei ole tälle päivälle muita suunnitelmia, suosittelen ehdottomasti Messukeskusta!

Aamukymmeneltähän ainoa sosiaalisesti hyväksyttävä alkoholi on shampanja, eikö niin? Niinpä aloitimme Mumm Cordon Rougella ja jatkoimme mm. Dom Perignonin kautta Gratiot Pillièreen. Mutta tiedättekö mitä? Sen Carelian shampanjan jälkeen mikään ei tunnu enää miltään. Yritystä kyllä oli, mutta niinkuin jouduin Carelian osastolla ammattimaisesti  (!) analysoimaan, niistä puuttui se yksisarvisuus. Kommentti sai osakseen hyväksyvän nyökkäyksen: "se Vilmart on meillä tällä hetkellä kellarissa."


Tästä se lähtee... taas.


Kyllä minäkin tuollaisen joulukuusen huolisin...


Opimme myös uusia asioita. Ja lanseerasimme päivittäiseen sanankäyttöömme uuden sanan: sapeloinnin. Joka muuten tulee tehdä sillä hamarapuolella. Pääsimme todistamaan Masutoaitemu- blogin ihanaisen Riitan suoritusta. Ja tyynellä tyylikkyydellä homma hoitui ihan ensiyrittämällä. Huomatkaa, kuinka bloggarilla ei mennyt pisaraakaan hukkaan!





Shampanjoiden jälkeen tie vei saksalaisiin valkoviineihin ja sitten punaisiin. Päivän suurimpia yllättäjiä oli tämä kalifornialaisten osastolta bongattu kuningas. Alkon tilausvalikoimasta (15.50€) löytyvä Elvis kantaa manttelinsa tuomat odotukset kunnialla - tämä loistavan tasapainoinen, pehmeän täyteläinen Cabernet Sauvignon toimisi ruoan kuin ruoan kanssa.




Ja koska teemana oli kuitenkin hyvä elämä, oli tarjolla myös varsin houkutteleva valikoima ruokaa. 









Lihattoman lokakuun autuaasti sivuuttava makkararakastaja oli taivaassa...





Kotiinviemisiksi tarttui mm. erinäisiä ihmeitä Tanniselta. Useassa blogissakin kehuttua chili-mansikkahilloa ei valitettavasti oltu ehditty saada valmiiksi, mutta mm. savustettua valkosipulihilloketta ja palkittua tyrnikastiketta maistellessa suru siitä unohtui aika nopeasti.




Ja makeanhimoon löytyi useampaakin lääkettä. Nuo appelsiininmakuiset mantelipikkuleivät Italiasta veivät sydämeni (ja haaveet supermallisääristä!) mennessään. 







Muiden maailman gastronomiajättiläisten lailla myös Englanti oli edustettuna mm. näiden upeiden hillojen ja marmeladien muodossa. Kokeilkaa vaikka päärynä-inkiväärihilloketta heidän "maailman parhaaksi" mainostamansa cheddarin kanssa!






_____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



        



16 kommenttia :

  1. Mahtava kuvasarja,olispa saanut olla mukana! Muuten ,olivatko nuo juustot,pizza ja oliiviöljy osastolta 4D 51 (tai 45)?

    Kiva kuulla että Riitan sapelointi sujui vammoitta;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tällä suuntavaistolla en osaa vastata kyllä yhtään :-/ löytyi muuten varsin tutulla nimellä varustettu näytteilleasettaja :-)

      Poista
    2. Juu velipoika,sen vuoksi kysyin;D Siellä hän oli italialaisen yhtiökumppaninsa Fabrizion kanssa myymässä italialaisia herkkuja ja muutakin...

      Poista
    3. no näinhän mä ajattelinkin :-)!

      Poista
  2. Vissiin nesteytys ollu kohillaan. Hienoja kuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kohtuudella toki, kuten vastuullisen aikuisen kuuluukin ;-)

      Poista
  3. Kiva tapa reenata makupalettia!

    VastaaPoista
  4. Olipa tosi kiva tavata, joskin pikaisesti! Hih, mulla taitaa olla silmätkin kiinni tuossa, niin kovasti keskityin... :-D Olipahan hyvät messut, me kierreltiin miehen kanssa sunnuntaina ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me vielä uskaltauduta vähän pidemmänkin kaavan mukaan tuttavuutta tekemään ;-) ja hei, sä olet vain keskittynyt (ei kai sapelin kanssa muuta kannata ollakaan...!)

      Poista
  5. Eih mitä kuvia! Tekisi mieli nuolla iPadin näyttöä. :D Miksi, oi miksi olinkaan töissä messujen ajan. :( Ensi vuonna on varattava kyllä kalenteriin vapaata, jos samaiset messut pidetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jokavuotinen ilo ovat joten suosittelen ehdottomasti sen vapaaksiottamista. Niin, ja hyvissä ajoin (=heti aamusta!) paikalle saapumista :-)

      Poista
  6. Hei, yritän epätoivoisesti selvittää, saisiko italialaisia mantelipikkuleipiä mistään. Siis noita, joita olit sinäkin tykästynyt taannoin Viini- ja ruokamessuilla. Valaise ihmeessä, jos tiedät asiasta enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä ole tullut vastaan... mutta museokadun hella&herkku voisi olla hyvä paikka yrittää? voisin tietty yrittää tehdä niitä itsekin :-)?

      Poista