lauantai 5. lokakuuta 2013

Turku, tuo Suomen pers...oonallisimpien pizzojen koti

Kaupungin paras burgerhan on jo löydetty. Vaan entäs pizza? Putte's, Skiffer ja ja Linko ovat rehellisyyden nimissä vielä kaikki kokeilematta (mitä ihmettä minä olen elämälläni tehnyt?), mutta Tsatsikimestarilla on tähän varsin luova vastaus: se löytyy kuulemma Turusta. 

Olin kuullut Pizzariumista niin paljon hyvää, että kerran olin valmis minuutin varoitusajalla lähtemään Turkuun ihan vain noiden pizzojen takia. Tsatsikimestari vie tämän vieläkin pidemmälle: hän tilaa omansa Matkahuollon toimittamana Helsinkiin. Pizzariumia pyörittävät Salla ja Luca suhtautuvat asiaansa ja tuotteidensa laatuun intohimolla, minkä vuoksi epäröivät alkuun hieman. "Eihän se voi maistua yhtä hyvältä kuin tuoreena ja vastapaistettuna!". Ei varmastikaan, mutta hyvää se on silti. 


Eipä tuon kanssa voi olla kuin samaa mieltä!


Pizzariumista ei saa sellaisia ohutpohjaisia italialaisia pizzoja, joiden fani itse ehdottomasti olen, mutta sellaisia napolilaistyyppisiä, korkeampireunaisempia kyllä. Mutta mainetta se on kerännyt nimenomaan roomalaistyyppisillä peltipizzoillaan (pizza al taglio) , joita myydään paloittain, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus kokeilla useampaakin sorttia. Pohjan salaisuus piilee vähintään 48 tuntia nostatetussa hapanjuuritaikinassa, joka on ilmakuplaista ja ihanan sitkoista. Se myös kuulemma käy useille sellaisillekin ihmisille, joille vehnäpohjat normaalisti aiheuttavat... no, gastroenterologisia ongelmia.

Laadun täytteissä maistaa. Mitä sanotte vaikka neljän juuston pizzasta? Tryffeleillä?
Illan ehdottomaksi suosikiksi nousi mausteinen italialainen makkara. Joka katosi saman tien pöytään päästyään - pizza toisensa jälkeen.
Herkkutattipizza (niin tuoremakkaralla kuin ilmankin) puolestaan muistutti, miksi tämä sieni on ehdoton suosikkini. Todella. Upea. Pizza.
Anjovis-oliivipizzaan (se klassisin, myös Pizza Romanana tunnettu) olisin kaivannut hieman enemmän... jotain. Mausteisuutta?
Illan omaperäisin kombo on tässä: kurpitsapyrettä ja pekonia. Kurpitsan makeus pekonin suolaisen särmän kanssa oli todella jännä kokemus.Illan emäntä oli pitänyt huolen siitä, että tarjoilut eivät päässeet loppumaan kesken ja niinpä me vieraat saimme pizzaa kotiinviemisiksikin. Eipä olisi seuraava aamu juurikaan paremmin alkaa! Joskin sen makkarapizzan viimeisistä siivuista käytiin ankaraa kilpailua...

Villien huhujen mukaan suunnitelmissa saattaisi olla laajentuminen Helsinkiinkin - tämän turkulaisen toivotan tervetulleeksi stadiin koska tahansa!


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?        10 kommenttia :

 1. Melkein otin vr:n aikataulun esiin, että millä junalla menis käymään Turussa. On hyvännäköistä pizzaa, nälkä tuli.

  VastaaPoista
 2. Nää on t o d e l l a hyviä, viikoittain tulee nautisteltua... onneksi on lounaspaikaksi lähellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toisilla on kiasma, toisilla jotain Oikeesti Merkittävää ;-)

   Poista
 3. Tämä pistetän ylös seuraavaa Turkureissua varten! Tosin pitäs kyllä käydä uudestaan siellä PubNiskassakin herkkupitsoilla..ja Tintåssakin, kunnon pitsareissun siitä sais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seuraavan kerran kun joku lähtee pizzamaratonille yhtään minnekään vaadin olla mukana :-)

   Poista
 4. Onko meissä turkulaisissa muka jotain vikaa ? Kysyy yks nykyinen pääkaupunkiseutulainen, ikuisesti turkulainen ;-) Terveisiä Turusta - täällä on nyt kirjamessut ja ruokamessut ja pelimessut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjoittaja on töölöläistynyt rovaniemeläinen jotka perinteisesti tunnetaan liioittelustaan ja arvostelukyvyn puutteista :-)

   Poista
 5. Ei turkua saa mollata, nimim. puolisukua turkulaisia ;D. Kaikki niin hehkuttaa, että kai sitä on itsekkin kohta turvauduttava matkahuoltoon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on niiin hyvää että ottaisin sallan ja lucan vaikka asumaan ettei kenenkään tarvitsisi enään matkahuoltoon turvautua :-)

   Poista