keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lokakuun ruokahaaste: think pink!

Viime kuukauden ruokahaasteen voittajana minulla on kunnia emännöidä tämän kuukauden haastetta. Kiitos vielä kerran haastetta emännöineelle Kompastelua- blogille, kaikille äänestäjille sekä kanssakisaajille!

Syksyn sadonkeruu tarjoaisikin siihen vaikka minkälaisia mahdollisuuksia... mutta lokakuu on myös muiden asioiden teemakuukausi. Nimittäin rintasyövän. 
Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, joka on tarjonnut minullekin jännitysnäytelmää. Asuessani Englannissa lääkärit yrittivät selvittää syytä kasvaimeen, joka lopulta vei (tilapäisesti onneksi - milläs kädellä tässä muuten kauhaa, kameraa, kaulinta ja kannettavaa operoitaisi!) käsivarteni toimintakyvyn. Lääkärin ensimmäinen kommentti oli "no ei se ainakaan rintasyöpä voi noin nuorella olla". Joka olisikin tuntunut varmaan ihan aidosti lohdulliselta, ellei samaan aikaan olisi vietetty kansallista rintasyöpäkuukautta lehtien ollessa täynnä tarinoita naisista, joille lääkäri oli sanonut juurikin nuo sanat. Ollakseen sitten väärässä. Oma diagnoosini oli lopulta onneksi jotain muuta, mutta niitä vähemmän onnekkaiden tarinoita löydätte esimerkiksi täältä

Tilanne on toki tutkimuksen, seulonnan, kehittyneiden hoitomuotojen ja mm. naisten oman tietoisuuden kasvamisesta johtuvien ja edistyneempien diagnosointimenetelmien ansiosta yhä varhaisempien diagnoosien ansiosta parantunut ja nykyään 90 prosenttia diagnosoiduista on yhä elossa viisi vuotta sairauden löytymisestä. Paljon on vielä tehtävää ja siinä korvaamatonta työtä Suomessa tekee Syöpäsäätiö ja Roosa nauha- kampanja. 

Auttamistavoista löydätte lisää tietoa täältä. Niitä on niin suorista lahjoituksista yhteistyökumppaneiden tuotteiden ostamiseen. Helpoimmillaan tukea voi osoittaa niinkin helposti kuin tekstiviestin lähettämällä!

Niinpä lokakuun 2013 ruokahaasteen teemana on tämä väri: pinkki.

Pinkin ruoan lisäksi haastan bloggaajat ja heidän lukijansa mukaan myös sillä perinteisemmällä tavalla - lahjoittamalla rahaa. Vähäkin riittää, yhdessä siitäkin tulee paljon! Ruokahaasteeseen osallistuvilla blogeilla pelkästään on tuhansia lukijoita, joten jos jokainen laittaa edes vaikka vitosen niin siitä tulee jo... no, monta vitosta!

Ruokabloggareiden ja lukijoiden oma keräyssivu löytyy täältä! Toivoisinkin, että mahdollisimman moni levittäisi linkkiä myös omissa postauksissaan!


Ja tässä vielä ruokahaasteen säännöt:

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 01.10.-23.10.2013 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 24.10.2013, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun. 

Äänestysaika päättyy 30.10.2013 ja voittaja julkistetaan 31.10.2013. Samana päivänä päättyy myös tuo keräys.

Ruokahaastehistorian voittajat löytyvät muuten täältä.

______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


        44 kommenttia :

 1. Kiva että otit tällaisen aiheen ja lahjoituksen mukaan tähän :) Tärkeä asia kun on. Jaan linkin varmasti ja lahjoitan myös.

  VastaaPoista
 2. Onnea taas voiton johdosta:-) ja hieno aihe,josta minula on juuri valmistumassa tuohon sopiva juttu ja myös muutakin kirjoitusta aiheestasillä täällä tuo aihe on nyt lokakuussa tuntuvasti esillä.Minullatuo aihe on ikävä kyllä läheinen sillä rintasyövän ovat sairastaneet siskoni, serkkuni sekä äidin että isän puolelta + vielä muutama lähisukulainen ja olen itsekin riskiryhmään kuulana tarkkailun alaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sitä suuremmalla syyllä tervetuloa sinnekin mukaan- toivotaan sinulle parasta myös tulevaisuudessa xxx

   Poista
 3. Onnea voitosta! Hyvä asia mutta paha haaste! Pinkki!??? ;). Tämä vaatii jo paljon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia onnitteluista :-) pinkki, vaaleanpunainen, rosé, purppura, karmiininpunainen... toivottavasti joku sävy löytyy inspiroimaan :-)

   Poista
 4. Appelsiineja ja Hunajaa-blogi on haasteessa mukana pinkeillä pipareilla

  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/10/pinkit-piparit-punajuurella-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa! Sydämellisesti tervetuloa hurmaaville pipareillenne :-)!

   Poista
 5. Hieno teema sekä haasteessa että keräyksessä! Kulinaarimurula osallistuu kisaan heti kättelyssä punaviinimarjapuurolla.

  VastaaPoista
 6. Hieno idea! Pystyn minäkin osallistumaan (jos vain saan idean jostain), kun ei tarvitse PUKEUTUA pinkkiin!

  VastaaPoista
 7. Syyskuu jäi ruokahaasteen osalta väliin, mutta tähän pitääkin jo kehitellä jotain. Ehkä löydän itestäni jonkun pinkin puolen jo pelkästään hyvän asian puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sulla on kiirettä pitänyt kaiken muun skabailun kanssa - mutta tokihan noin modernilta nuoreltamieheltä pinkki puolikin löytyy (pihvistä ainakin!) :-)

   Poista
  2. Tässä epätrendikästä pinkkiä
   http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/10/kotitekoinen-umami-katkaravuista.html

   Poista
  3. aivan mahtavaa - tulipahan niin luova kilpailija tuossa :-)

   Poista
 8. Näyttääkö maailma vaaleanpunaiselta, kun syö violetteja porkkanoita ? Osallistunpa haasteeseen tässä kuussa minäkin :-) http://eriqou.blogspot.fi/2013/10/itsensa-pettamisesta-ja-tuleeko.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat nättejä ja hyvällä asialla, että mukaan otetaan avosylin :-)

   Poista
 9. Pääseeks tälläsil rososilla suklaa-punajuuripaloilla mukaan? Ne olis valkosuklaalla ja punajuurihillolla kuorrutettu ;) http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/10/suklaa-punajuuripalaset-vaha-niinku-ne.html

  VastaaPoista
 10. En millään saanut Pinkimpää. Panna Cotta kuorrutus loistavaan piirakkapohjaan! Haluan olla mukana! http://www.habanerokitchen.com/2013/10/the-pinkki-panna-cotta-piirakka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja mehän tämän kaunokaisen ilolla otamme mukaan :-)

   Poista
 11. Vaaleanpunainen on päivän väri: http://mokkiruokaa.blogspot.fi/2013/10/rakkaudella.html
  Mukana ollaan..?

  VastaaPoista
 12. Soppasirkukus ottaa haasteen vastaan: http://www.soppasirkus.com/2013/10/vadelma-suklaamaljat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja me kiitämme mukanaolosta :-) onpas ihanan kevyen kuuloinen satsi!

   Poista
  2. Suklaa ja marjat ovat terveellisiä ;)

   Poista
  3. ja mikäs sen parempaa haasteen teeman huomioiden :-) Nyt vielä nöyrästi pyydän kannustamaan lukijoita lahjoittamaan tuohon keräykseen - näyttämällä itse vaikka esimerkkiä :-)!

   Poista
 13. Tällä voileipäkakulla mukana hienossa ruokahaasteessa:
  http://minnankeittokirja.blogspot.fi/2013/10/think-pink-punajuuri-aura-voileipakakku.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiesus että onkin nätti! kyllä teillä osataan :-)

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä olen mukana punajuurinyyteillä, joihin sain idean Appelsiineja ja hunajaa-blogista! Ja tottakai tuen tätä tärkeää asiaa! Olen aina tukenut ja tulen vastaisuudessakin niin tekemään!

   Laitan tähän suoraan linkkinä, niin ei tarvitse kopsata:
   Punajuurinyytit

   Poista
  2. Poistin edellisen postauksen, kun unohdin linkittää blogisivuni.

   Poista
  3. ja niin paljon kuin me nöyrinä kiitämme kaikki osanottajia haasteen ja keräyksen samaasta huomiosta, on minun valitettavasti noudatettava Ruokahaasteen kehittäneiden suurhenkilöiden sääntöjä:

   Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 01.10.-23.10.2013 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.

   Eli valitettavasti mukaan voidaan hyväksyä vain haasteen julkaisun jälkeen julkaistuja ohjeita :-( Mutta älä huoli - vielähän tässä on reippahasti aikaa :-)

   Poista
 15. Tulen mukaan:
  http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/10/tuorekookos-luumurahkakakku.html

  VastaaPoista
 16. Keittiökameleontti myös mukana! http://www.kitchenchameleon.com/2013/10/roosa-nauha-pasta-raw.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan loistavasti aiheeseen sopiva ehdokas - oikein sydämellisesti tervetuloa!

   Poista
 17. Ensikertalainen tässä hei! Eli Pata porisee -ruokablogi osallistuu haasteeseen pinkillä puolukkarahkalla :) http://pataporisee.blogspot.fi/2013/10/roosa-nauha-paiva.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin ihastuttavista kuvista ja tuotoksista päätellen ei sitä nyt ihan ensi kertaa olla kauhan ja kameran varressa :-) Osallistumisenne ilolla vastaanotettu!

   Poista
 18. G&C osallistuu myös haasteeseen: http://grillataanjachillataan.blogspot.fi/2013/10/cosmopolitan-macaronit.html. :)

  VastaaPoista