* * *
Kirsikat tuovat raikasta twistiä tapasklassikko gazpachoon. Lisäksi kirsikkagazpacho on helppo ja nopea - täydellistä kesäruokaa siis!
* * *
Kirsikat ovat saapuneet kauppoihin enkä saa niistä tarpeekseni. Väistämättä ajatukseni palaavat viime kesään; päivään, jolloin kannoin kotiin kesän ensimmäiset kirsikat ja aloin koota kuvaa, josta tulikin yksi kaikkien aikojen suosikeistani.
Hyvä niin, sillä kyseessä oli tuolloin vielä työn alla olevan kirjani ensimmäinen kuva.
Jännitystä, innostusta ja hermostusta täynnä naputtelin koneella blogipostauksen, jossa jaoin suuret uutiseni kanssanne.
Onneksi innostusta ja jännitystä löytyi sitä hermostuneisuuttakin enemmän, sillä jos olisin siinä vaiheessa tiennyt, kuinka paljon työtä edessä olisi, olisin hyvinkin saattanut lamaantua lattialle makaamaan ja syömään paniikkipäissäni kaikki kirsikat sellaisinaan.
Hyvä ettei noin päässyt kuitenkaan käymään, koska kirjaan päätyi tuon päivän seurauksena kaksi kirsikkareseptiä: tämä kirsikkagazpacho sekä helppoakin helpomman (ei jäätelökonetta, ei sekoittelua, ei vaivaa!) tuorejuustojäätelöni kanssa tarjoilemani kirsikka-punaviinikompotti.
Vaan ei ollut helppoa testiyleisölläkään: Kissabloggarin ja muiden tehtäväksi jäi arpoa, kumpi gazpachoistani kirjaan pääsisi: vesimelonigazpacho vai kirsikkagazpacho.
Lopulta Kissabloggarin arvovaltaisa ääni ratkaisi.
"Kirsikkagazpacho - ehdottomasti. Molemmat ovat ihania, mutta tämä on juuri sopivan...kummallinen!"
Kirsikkagazpachoni sai innoituksensa Malagan tapasbaarikujilta, jossa Dani Garcian, yhden alueen tunnetuimman tähtikokin versio on noussut kulttimaineeseen.
Jos satut siis olemaan liikenteessä Malagassa päin, kannattaa ehdottomasti tsekata miehen tapasravintola KGB!
Tapaskokoisena
neljälle, shottikokoisena annoksena 12:lle
Gazpacho de cerezas – kirsikkagazpacho:
500
gr kivettömiä kirsikoita (n. 700 gr kivellisiä)
1
tomaatti
½
punainen paprika
½
punasipuli
½
jalapeño
1
dl oliiviöljyä
1
rkl punaviinietikkaa (tai sherryviinietikkaa)
1
tl suolaa
Tarjoiluun:
rapeaksi paahdettuja serranokinkkusiivuja ja/ tai murusteltua fetaa
Halkaise tomaatti ja poista kova kanta. Tee samoin paprikalle.
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Siivilöi tasaisen loputuloksen varmistamiseksi.
Anna maustua ja jäähtyä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoamista.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai etikkaa.
Tähän reseptiin oltiin ihastuttu myös Turun Sanomissa - kurkkaa täältä, mitä muuta heillä oli sanottavanaan kirjastani.
Ja sen kirjanhan pääset ostamaan täältä.
Mikäli haluat omasi omistuskirjoituksella, laita sähköpostia osoitteeseen erja@andalusianauringossa.com!
Mitkä ovat teidän suosikkigazpachojanne? Ihan se perinteinen? Valkoinen alkuperäisversio Ajo Blanco? Vesimeloninen kesäherkkuni? Vai viilentävä kurkkugazpachoni?
Vai onko teillä vinkata joku muu tuttavuus jonka haluaisitte jakaa??
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Kummallinen kuulostaa mun korvaani aina hyvältä! Ja kyllä, tuo kuulostaa tosi herkulliselta.
VastaaPoistakiitos :-)
PoistaAh mä rakastan gazpachoja!
VastaaPoistaMun pitkän ajan suosikkeja on ollut vesimelonigazpacho ja viime kesänä ekaa kertaa väsäämäni maissigazpacho :)
Tän kesän suosikki on ollut toistaiseksi ajo blanco kirsikoilla. Tää sun kirsikkagazpacho lähtee kyllä testiin kans asap t: kirsikkahullu
Mä just kävinkin lukemassa ja kommentoimassa sun Ajo Blanco-viritelmää - lääääääh <3
PoistaTässähän karkaa kesä ihan käsistä, ennenkuin se on edes alkanutkaan ja aurinkoisia päiviä on ollut vain 12. Voi hyvänen aika sentään, joko tuoreita kirsikoita voi ostaa kaupasta tai torilta. Pitänee laittaa muija (anteeksi rakas vaimoni) asialle, jotta saan väännettyä tuota herkkua ohjeesi mukaan. Tein viikonloppuna vieraille mustikka-jugurttipiirakan ja Viikuna - Brie-juusto - sipulipiirakan, joista jälkimmäinen oli ihan uusi kokeilu, mutta ei hassumpi espresso-kahvin kanssa nautittuna. Vielä on kesää jäljellä, toivon mukaan :)
VastaaPoistano näin todellakin toivon, koska tähänastinen on ainakin omalla kohdallani mennyt kirjaimellisesti harakoille...
PoistaOijoijoi, miiten ihanalta nuo viikonloppuiset herkkusi kuulostavatkaan... <3
Kirsikat on taivaallisia ja kummalliset reseptit (mikä tämä todellakin on) ovat elämän suola. Kummalliset reseptit ovat yleensä juuri niitä parhaita!
VastaaPoistaKirsikat on niiiiin mun suurta herkkua <3 Lisää pitää saada ja pian!
PoistaOoh, kivan erilainen gazpacho - pitääkin laittaa korvan taakse. Liian usein tulee tehtyä vain sitä tomaattista perusversiota, mikä sekin tietty on aina yhtä hyvää.
VastaaPoista-Heidi
Tää valkoinen on mun ehdoton suosikkini <3 http://www.andalusianauringossa.com/2017/04/ajo-blanco-valkoinen-gazpacho.html
PoistaMun mielestä tää kuulostaa houkuttelevan kummalliselta! Eli ei tylsältä. Mikä on pelkästään hyvä asia kun puhutaan ruuasta!
VastaaPoista<3
PoistaTuossa on niin ihana väri:) Kirsikka-aika täällä taisi just mennä jo ohi, muuten varmaan tekisin tuota:)
VastaaPoistakirsikat on niin ihania, niistä en saa tarpeekseni!
PoistaHitsit, mulla on vielä tämän kesän gazpachot valmistamatta. Nyt täytyy tarttua itseään niskasta..
VastaaPoistano tämän kommentin saapuessa ollaankin jo tukevasti syksyn puolella... :-)
PoistaMä rakastan tätä ❤️ Siis todellakin rakastan ❤️ ❤️ ! Kummallinen se edelleen on ja siksi niin törkeen herkullinen !
VastaaPoistaJa kirsikkakompottia voi sitten syödä ihan lusikalla, yksinään. Niin tämä kissabloggari teki ylimääräiselle kompotille vuosi sitten. Olisko joku toinenkin tahtonut ? ;)
no sun eteenhän mä antaisin kaikkeni <3
PoistaKGB:n tapaksista jäi parhaimpana makuelämyksenä mieleen ihanat pikkuburgerit!
VastaaPoistaNe on <3
PoistaOnko blogi lopettanut? Toivottavasti ei !! :’( </3
VastaaPoistaEi taida olla lopettanut, mutta hengähtää vähän. Elämässä välillä pitää hengähtää. Vaikka kaivataankin kovasti! Voimia siihen Ariela <3 -Elina
VastaaPoistaSuper hyvin kirjoitettu! - Olen lukenut tekstin muutaman kerran. Hyvin tehty!
VastaaPoista