maanantai 8. toukokuuta 2017

Churros con chocolate - idioottivarmat churrot appelsiinisuklaakastikkeella (vegaani, kosher)



Sunnuntai ei ole sunnuntai ilman churroja. Tällä idioottivarmalla reseptilläni sinäkin muutat keittiösi churreriaksi alle puolessa tunnissa!

* * * 


churros con chocolate_helpot churrot appelsiinikastikkeessa_vegaani_resepti_Andalusian auringossa_ruokablogi


Sunnuntai Andalusiassa ei ole sunnuntai ilman paksuun kaakaohon kastettuja churroja. 

Ei se sitä tosin usein ole nykyään meidänkään keittiössä - viikonloppuisin luokseni etsiydytään varta vasten yökylään ihan vain sunnuntaiaamuisin pöytään maagisesti ilmestyvän, höyryävän churrovuoren vuoksi.

Ok, maanisella ruokabloggarilla on toki asian kanssa enemmän tekemistä kuin magialla, mutta näin helpolla reseptillä ei taikoja tarvitakaan. Tällä idioottivarmalla reseptillä sinäkin muutat keittiösi churreriaksi alle puolessa tunnissa!

Sen verran jämäkkää tämä taikina on, että käytä suosiolla keittiötarvikekaupoissa myytävää, ammattilaiskäyttöön tarkoitettua kankaista pursotinpussia.


churros con chocolate_helpot churrot appelsiinikastikkeessa_vegaani_resepti_Andalusian auringossa_ruokablogi


Yleensä churreriat myyvät churroja vain aamuisin ja taas iltapäivisin, mutta kotona niitä saa onneksi ihan koska tahansa. Ja mikäs sen täydellisempi ajankohta näiden nautiskeluun kuin tulevana viikonloppuna koittava äitienpäivä!

Halutessasi lisää makua churroihin taikinaan voi lisätä ½ tl kardemummaa, 1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta tai ¼ tl kanelia. 

Suklaakastikkeeseen puolestaan saa muhevan mehikolaissäväyksen uuttamalla maitoon appelsiininkuoren sijaan puolikkaan punaisen chilin. 

¡ Aye caramba!


churros con chocolate_helpot churrot appelsiinikastikkeessa_vegaani_resepti_Andalusian auringossa_ruokablogi


Koosta riippuen 10-14 churroa

Churros con chocolate:


3,5 dl vettä
3 rkl öljyä
250 gr vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
½ tl suolaa

Uppopaistamiseen: ½ l rypsiöljyä
Tarjoiluun (halutessasi) kanelisokeria

Appelsiininen suklaakastike:


2 dl täysmaitoa (tai vastaavaa vegaanikorviketta)
1 appelsiinin kuori suikaleena
200 gr suklaata (tarvittaessa vegaaniversio)

Mittaa öljy ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Kun vesi kiehuu, nosta kattila liedeltä ja sekoita vesiseokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jätä jäähtymään peitettynä n. puoleksi tunniksi. Valmista sillä välin suklaakastike.

Mittaa pieneen kattilaan maito ja appelsiininkuori. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Jätä maito maustumaan peitettynä varttitunniksi. Poista sitten appelsiininkuori ja kuumenna maito. Sekoita siihen paloiteltu suklaa, anna sen sulaa kokonaan ja sekoita tasaiseksi. 

Laita jäähtynyt churrotaikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kevyesti öljytylle leivinpaperille haluamasi pituisia, reilun sormen paksuisia tankoja (näin ne on paitsi helppo kipata kuumaan öljyyn, myös helpointa taivutella haluamiisi muotoihin kuten sydämiksi tai vaikka päivänsankarin nimikirjaimiksi).

12-millinen suljettu tähtitylla on tähän tarkoitukseen ihanteellisin. Älä tee churroista kovin paljon paksumpia, koska silloin niiden sisus jää helposti raa'aksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista churrot muutaman churron erissä kullanruskeiksi ja valuta nopeasti talouspaperin päällä.

Pyörittele lämpiminä halutessasi sokerissa tai kaneli-sokeriseoksessa ja tarjoa suklaakastikkeeseen dipattuna.

¡ Buenas dias mundo!





PS. Jos äiti muuten tykkää lukemisesta, hyvästä ruoasta ja matkoista maailmalla, niin aivan ehdoton lahjavinkkihän hänelle on tietysti tuo uusi kirjani, josta tämäkin resepti on peräisin. 

Kirjan pääset tilaamaan kotiinkuljetettuna alla olevasta linkistä!




Campakeittiössäkin on muuten hurmaannuttu näiden autenttisuudesta - olettekos te tehneet churroja itse? Vai millä teillä meinataan äitiä sunnuntaina hemmotella?

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


         


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

17 kommenttia :

  1. Saattais muuten kuulua raikuvat karambat, jos äitienpäipäivän aamuna surauttaisin kuumat kaakaot ja churrot huuleen perinteisen tulppaanin ja 2 mukulaa sijasta. Vitsi vitsi :) No ehkä jälkkäriksi sentään kylmäsavulohitäytteisen voileipäkakun jälkeen. Kuten mainitsit, näitä espanjan herkkuja voi tarjota ympäri vuoden, eikä siis ja ainoastaan ainoastaan vappuna, jolloin vanhempikin mies voi keulia ja päästellä pitkin kujia ihan hilirimpsistä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on vähän sellainen fiilis, että katettiin teillä pöytään mitä tahansa, niin hyvää se tulee ainakin olemaan <3

      Poista
    2. Kiitos kohteliaisuudesta. Rivienvälistälukutaito on sulla hallussa :) <3

      Poista
  2. Kukapa ei haluaisi olla churreria ❤️ Pitääkin vinkata miehelle, mutta pahaa pelkään että ei tule churroja sänkyyn ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä minäkin vähän luulen, että vaikka kuinka markkinoisin tätä reseptiä idioottivarmana, niin taidan kuitenkin jatkossakin olla se niiden paistaja... ;-)

      Poista
  3. En tiedä kehtaanko edes tunnustaa, mutta en ikinä ole tainnut maistaa churroja! Linkitän siis reseptin ihan ehdottomasti herra E:lle ja toivon parasta :D

    VastaaPoista
  4. Hienot churrot. Venezuelassa oli (nykyään se on Jenkeissä) sikäläinen churroketju(Churromania)jossa churrojen sisällä oli täytteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen nähnytkin niitä jossain ohjelmassa-dios mio, että näyttivätkin ihanilta!

      Poista
  5. Puolen tunnin churrot on kyllä niin houkutteleva lupaus, että näitä on vielä testattava! ...jos vaikka tuo mun muruseni tekis näitä mulle, vaikken äitienpäivän varjolla vielä voi sellaista pyytääkkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. moderni nainen pyöräyttää churrot aamiaiseksi vaikka miehelleen :-)

      Poista
    2. Moderni nainen pyöräyttää miehelleen äbaut kaikki muut ateriat, joten churrot hän armollisesti jättää miehelle (se on se kuumottava uppopaistaminen vaan, kyllä mä muuten nekin varmaan haluaisin itte tehdä :D )!

      Poista
    3. et ole palautteesta päätellen ainoa, jota uppopaistaminen kuumottaa vähän liikaakin :-)

      Poista
  6. Churroja meillä on tehty ennenkin, mutta enpä ole älynnyt aikaisemmin laittaa appelsiinia suklaakastikkeen joukkoon. Ensi kerralla se menee ehdottomasti testiin! Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on i-ha-na.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on! mullakin on taustalla muutamakin churrokokeilu erilaisilla resepteillä, mutta tämä (kolmannella yrityksellä syntynyt) tuli meille jäädäkseen <3

      Poista
  7. Viimeksi sain melkein hepulin churroja tehdessäni, mun kaikki pursotinpussi halkesi saumasta! Taikinat valus pitkin levyä, käsiä ja...... onneksi lopulta sain kun sainkin muutaman suklaakuppiini :D Ihania herkkuja ja sun kuvat taas on supereita.

    VastaaPoista