keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Shampanjaa ja rakkautta - MS Gracen shampanjaristeily 2017* * * 

Viking Linen MS Gracen vuotuinen shampanjaristeily on täydellinen tapa hemmotella itseään ja rakkaintaan - onhan shampanja monella tapaa kuin rakkaus itse!

* * * 

MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_1


Ihmisen tapaaminen ensimmäistä kertaa on aina yhtä pelottavaa kuin se on jännittävääkin. 

Entä jos se treffikumppani ei oikeasti näytäkään yhtään George Clooneyltä, toisin kuin se hänen profiilikuvansa? Entä jos perillä odottaakin salarakasta metsästävä pirkkalalainen perheenisä? 

Entä jos tyyppi onkin sosiopaattisarjamurhaaja ja treffien lopuksi päätyykin paloiteltuna vasta vuosien kuluttua jostain tanskalaisesta kellarista vahingossa löytyvään urheilukassiin?


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_2


Onnistuessaan ekat treffit ovat kuitenkin mielenräjäyttävä kokemus, joka saa sisukset kuplimaan ja huulet hymyyn. Elämä on juhlaa ja kaikki tuntuu mahdolliselta. Silmät avautuvat ihan uudenlaiseen maailmaan - ai tällaisiakin on?

Aistit terävöityvät kun ei halua missata mitään tuosta kokemuksesta. Joka hetki toisesta paljastuu jotain uutta ja kiehtovaa. Ne jättävät pään vähän pyörälle ja herättävät tunteen "tätä on saatava lisää". 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_3
Seamore Loungessa laseittain myytävien shampanjoiden hinnat alk. 8€. Lasissa Dom Perignon 2006, hinta 28€/ lasi


Onhan noita; ihmisiä. Mutta mitä enemmän niihin tutustuu, sitä enemmän alkaa havaita, mikä siihen omaan makuun parhaiten istuu. 

Ja sitten kun kohdalle tulee sellainen, joka kolahtaa heti ensi heitolla ja saa näkemään tähtiä - sitä on hankittava varastoonkin. 

Näin se on shampanjankin kanssa. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_5
Viking Linen laivojen shampanjana toimii Suomessa 2016 parhaana palkittu Charles Heidsieckin Brut Reserve, hinta tax-freessä 29,90€/ plo


Toki maailma on pullollaan kuohuviiniä. On proseccoja ja cavoja. Sektejä ja cremanteja. Joskus sieltäkin tekee löytöjä, mutta kyllä shampanja on se juomien kuningatar.

Osaltaan sen viehätys perustuu juuri sen eksklusiivisuuteen. Shampanjaa valmistetaan vain pienellä alueella, jossa asiaan on paneuduttu intohimolla jo satojen vuosien ajan; tavoitteena luoda jotain, joka tekee arjesta juhlaa ja nostaa sen juhlankin täysin uudelle tasolle.  

Juoma, joka parhaimmillaan pysäyttää. Pullo, joka huikeimmillaan tekee juhlan jo sillä, että se tulee avatuksi. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_7


Jo korkin poksahdus nostaa odotukset kattoon. Hiljainen sihinä, joka kantautuu ilmoille sen kaatuessa lasiin. 

Sen kullankeltaisena kimalteleva sisältö. Sen miljoonien pienten timanttien lailla lasissa kohoavat kuplat. Sen tuoksu; paahteinen, pirteä, hedelmäinen. 

Se ensimmäinen varovainen siemaisu ja sen vedet kielelle herauttava ensikosketus. Runsaus, joka hyväilee koko suuta lempeästi; kuiskien lupauksia tulossa olevista seikkailuista. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_8


Ah, shampanja - lempijuomani. 

Ainoa juoma, jota on sosiaalisesti hyväksyttyä juoda mihin kellonaikaan tahansa. 

Juoma, jonka nauttimiseen käytettyihin välineisiin liittyy melkein yhtä paljon legendoja kuin itse juomaan. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_9


Klassisimman shampanjalasin muodon esikuvana kerrotaan olleen itsensä Ranskan kuningattaren rinta. 1900-luvulla dekadenssin huipentuma taas oli juoda shampanja naisseuralaisensa kengästä. 

Ja kukapa meistä ei kaipaisi elämäänsä hieman lisää dekadenssia?


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_10


Niinkuin ne parhaat asiat elämässä usein, shampanjakin syntyi vahingossa. Paljon on yhäkin kiinni meistä ihmisistä riippumattomista tekijöistä: huonot sääolosuhteet esimerkiksi voivat tuhota käytännössä koko vuoden sadon. 

Shampanjaan liittyy paljon eleganssia ja mystiikkaa, mitä edesauttoi se, että se oli pitkään nimenomaan vain harvojen ja valittujen kuninkaallisissa hoveissa nauttima ylellisyys. 

Monen shampanjatalon tarina on kuitenkin samalla myös vahvojen ja itsenäisten naisten tarina: miesten kuoltua lesket (ranskaksi veuve, kuten se leskistä kuuluisin: Veuve Clicquot) ottivat ohjakset haltuunsa näytellen merkittävää roolia niin valmistusmenetelmien kuin johtamiskulttuurin kehittämisessä. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_11


Paras shampanja ovat kuin rakkaus itse: se antaa odottaa itseään. 

Saavuttaakseen huippunsa on shampanjaa osattava käsitellä oikein - jo sille ryhtiä antavasta Pinot Noir-rypäleestä lähtien. Se on temperamenttinen ja omanarvontuntoinen lajike eikä viihdy ihan missä tahansa ympäristössä tai seurassa. 

Shampanja ei myöskään ole keskenkasvuisten tai kärsimättömien juomaa - sille on annettava aikaa kypsyä. Mutta kunhan sen malttaa... Oh là là. 

Kaiken sen vaivan arvoista. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_12


Tasan vuosi sitten istahdin erään viinibaarin pöytään ensitreffeille, joita olin odottanut kasvavan paniikin vallassa koko päivän. Se korkki oli poksahtanut puolisentoista viikkoa aikaisemmin ensiviestiemme myötä ja jo niiden sisältöä katsoessani tiesin, että kyseessä oli harvinaisuus. 

Ja nyt se oli tuossa vieressäni - ihan kosketusetäisyydellä. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_13


Joimme Pinot Noiria tuijottaen toisiamme hämmennyksen vallassa; molemmmilla pelko siitä, mitä toinen ajatteli... ja kumpaisellakin käsittämätön kaipuu toisen syliin. 

Ilta päättyi aivan liian aikaisin. Tutkailtavaa ja ihmeteltävää olisi riittänyt vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Treffien jälkeen olimme tahoillamme kuin puulla päähän lyötyinä. Nukkumista oli turha yrittääkään. Viestittely jatkui pitkälle aamuun saakka, ensimmäisten lintujen jo aloittaessa sirkutustaan. 

Mitä ihmettä juuri oli tapahtunut? 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_14


Lisää oli saatava. 

Tässä oli ihminen, josta halusin nautiskella ja pitkään. Eikä mennyt montaakaan viikkoa, kunnes Viking Line kuljetti minut (ja shampanjalastini, tottakai!) lahden toiselle puolen ja hänen käsivarsilleen. 
Ei tie tämän valioyksilön löytymiseen helppo ollut, mutta kaiken sen odotuksen sekä hiivaisentunkkaisten ja korkkivikaisten sekundatastingien arvoinen. 

Olosuhteet olivat vihdoin otolliset. Aika oli kypsyttänyt meistä molemmista valmiit tähän hetkeen, jollaisia ei yhden ihmiselämän aikana montaa tule vastaan. Kaikilla ei sitä yhtäkään. 

Siinä me olimme, valmiina avautumaan ja jakamaan sisältömme seurassa, jossa sitä arvostettaisiin ja vaalittaisiin - viimeiseen pisaraan saakka. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_15


Nyt katsomme toisiamme, ihmeissämme vielä vuodenkin jälkeen siitä, että tiemme ovat todellakin kohdanneet. 

En olisi voinut keksiä parempaa paikkaa juhlistaa ensimmäistä vuosipäiväämme ja kahden valtion väliä reissaavaa romanssiamme kuin niiden samojen maiden välillä seilaava Viking Linen MS Grace sekä sen shampanjaristeily.


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_17
MS Gracen 24 tunnin shampanjaristeilyn (Turku-Tukholma) hinta hyttiluokasta riippuen alk. 157 €/hlö 


Matka siihen, että aika olisi meille molemmille oikea, on ollut pitkä. Ehkä juuri siksi en halua hukata hetkeäkään. Enää en halua odottaa - haluan nauttia ja hemmotella meitä juuri nyt. 

Hän ansaitsee vain kaikkein parasta, siksi Grace - tuo laivoista parhain. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_18


Hytti, jonka pehmeisiin lakanoihin on ihana unohtua ja sulkea koko muu maailma ulkopuolelle. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_hytti
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_19


Oscar á la carten upeat ateriat, jotka joku muu on valmistanut niin, että me molemmat saamme vain istahtaa valmiiseen pöytään ja keskittyä nauttimaan eteemme kannetuista makuelämyksistä... ja toisistamme. 

Oscarin tarjoilijoiden tähti Kari teki jälleen vaikutuksen hillityn arvokkaalla olemuksellaan, josta uhkuu ammattitaito ja - ylpeys. Hän on yksi niistä monista syistä, miksi Gracelle on aina yhtä ihanaa palata. MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_20
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_21
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_22
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_23
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_24
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_25
Oscar à la Carten valmiit menut alk. 44€/ hlö (viineineen 66€)


Kylpylähetki sitä meitä erottavaa saaristoa ihaillen...


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_26
Sisäänpääsy Wellness Spa-osastolle aikuiselta 24€/ hlö, Charles Heidsieckin shampanja 27€/ 0,375 plo


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_saaristo


Seamore Loungen upea lasittain myytävien shampanjoiden valikoima sekä tasatunnein avatut shampanja-harvinaisuudet, jotka tekivät kunniaa tämän hetken ainutlaatuisuudelle...MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_27


Oscar á la Carten aamiainen meille molemmille rakkaissa merimaisemissa...MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_28
Aamiainen sisältyy MS Gracen hyttihintaan Premium-luokasta ylöspäin, erikseen ostettuna erikoisaamiainen 19€/ hlö (etukäteen ostettuna 17€)


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_29


Sekä shampanjatasting, jossa opimme lisää paitsi shampanjoista, myös toisistamme.

Charles Heidsieck, Henriot, Taittinger, Joseph Perrier, Ruinart, Veuve Clicquot, Moët & Chandon, Dom Perignon... tämä jos mikä oli shampanjarakastajan taivas! MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_30


Ei voi myöskään unohtaa laivan legendaarista äyriäisvatia, josta kumpikaan meistä ei saa tarpeekseen. Juuri sellaista pientä luksusta, joka kantaa siivillään arkeen palattuakin vielä pitkään. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_31
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_32
MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_33
Äyriäisvati 47€/ hlö, Taittinger Folies de la Marquetterie-shampanja 72 €/ plo


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_34


Ja Viking Linen tasokkaalla shampanjamaahantuonnilla (ja voittamattomilla hinnoilla!) varustetusta tax-freestä vielä kotiinviemisiksi shampanjoita, joihin matkalla rakastuimme. 

Ne avatessamme pääsemme takaisin näihin ikimuistoisiin päiviin ja muistoihin, joita nyt yhdessä luomme. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_35Itsenäinen ja vahva olen ollut jo pitkään. Mutta myös yksin.  Nyt on aika tehdä elämässä tilaa ihmisistä ihmeellisimmälle ja uusille seikkailuille, joiden mahdollisuudet tuntuvat tässä vaiheessa loputtomilta. 


MS Grace_Viking Line_samppanjaristeily_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi_36


Kohotamme lasin ja hymyilemme toisillemme. Matka alkakoon!

* * * 

Yhteistyössä Viking Line

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


         


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

20 kommenttia :

 1. Ihania kuvia, ihania juomia ja ihana merimatka ja ihana rakkaustarina! <3 Itsekin muutaman korkkivikaisen kärsineenä ennen sitä helmeä olen kovin onnellinen puolestasi, että Se Oikea on osunut kohdalle.

  VastaaPoista
 2. Kun samoissa huuruissa on samppanjaa ja rakkautta, hetki on täydellinen. Tätä oli ilo lukea, onnellinen puolestasi :) Samppanja on sitten kumma juoma, sitä on ihanaa juoda onnensa kukkuloilla, mutta se auttaa kummasti yksinäisimmissä ja surullisimmissa pimeyden hetkissä. Eläköön samppanja, aina ja ikuisesti! Maailman paras mielialalääke, niin ilossa kuin surussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kauniista sanoistasi. Shampanja ja rakkaus ovat todellakin niin monella tapaa yhteneviä, joten milläs sitä paremmin rakkauttakaan juhlistaisi!

   Poista
 3. Ihana tarina kaikkine (rakkaus)kuplineen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. reissu oli ihana, seura oli ihanaa, elämä tuntui taas niin kovin ihanalta... <3

   Poista
 4. Onnea <3 Te ihanat muruset ja skool kuplivan kera <3

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus jossa samppanja ja teidän rakkaustarinanne kietoutui upeasti yhteen, kahden maan välissä <3

  VastaaPoista
 6. Oih! Miten kauniisti taas kirjoitat; rakkaudesta ja samppanjasta! <3 Jos ei lasissani jo olisi samppanjaa, en ehkä kestäisi, mutta koska on - <3 <3 <3 -Elia

  VastaaPoista
 7. Aaaaa, shampanja! Minusta tuli shampanjatyttö heti ensisiemauksella. Kultaa, tähtiä ja taikaa yhtä aikaa, kaikki on mahdollista ja elämä on hyvää. Sain 30-vuotissyntymäpäiväaamuna shampanjaa sänkyyn, ja tapa on jatkunut siitä asti (en nyt sano kuinka monta vuotta!). On vähättelyä sanoa, että rakastan shampanjaa, joten shampanjaristeily (shampanja + matkustus) on kuin miulle luotu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erinomaiselta aamiaiselta <3 Noita Viking Linen viiniteemaisia risteilyjä suosittelen kyllä - nyt on kolme takana ;-)

   Poista
 8. Aivan mahtava postaus! Tuo Viking Grace on vielä katsastamatta kokonaan. Ehkä vien tuon oman miehen nauttimaan hyvistä viineistä kun oma vuosipäivämmekoittaa syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ehdottomasti viet <3 Grace vie laivamatkailun Suomessa ihan uudelle tasolle - ei ole Keravasimulattorista tietoakaan ;-)

   Poista
 9. Ihan nolottaa tunnustaa, että meillä on Viking Grace edelleen testaamatta eikä ole itse asiassa pitkä siitä, kun juuri näitä shampanjaristeilyitä katselin ja haaveilin, josko...

  Tämä oli aivan ihana kirjoitus Teidän tarinasta ja shampanja-risteily nappivalinta yhteisen taipaleen juhlaan - Paljon Onnea Teille kahdelle jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracella on tullut vietettyä aikaa paljonkin ja syystä - se laiva muutti käsitykseni suomalaisesta laivaturismista ihan totaalisesti!

   Kiitos kauniista kommenteistasi <3

   Poista