tiistai 28. heinäkuuta 2015

Helposti hyvää - tonnikala-paprikapyörykät

* * * 

For English please see here

* * * 

Viime viikot ovat olleet täynnä ihania yllätyksiä ja salaisuuden pitämisiä: Brittibroidi päätti nimittäin vihdoinkin ryhtyä sanoista tekoihin ja löysin itseni kierroksella kaupungin kultasepänliikkeissä. Tuloksena oli upeaakin upeampi sormus ja Tukkataikurin kosinta. Voiko ihanampaa juhlanaihetta ollakaan!

Yllätysjuhlien järjestäminen ei kyllä sekään ole ihan helppo juttu. On vieraslistojen ja ruokalistojen laatimista, salamyhkäisiä yhteydenottoja ja ruokarajoitteiden kartoittamista. Ruokapuolen järjestämisessä sain kuitenkin kaivattua apua ja helpotusta, sillä ne hoituivat yhteistyössä Blogiringin ja Alepan Kauppakassipalvelun kautta. Senkun näpyttelee nettiin ostoslistan ja ostokset saapuvat kotiovelle kannettuna!

Yksi juhlapöytään päätyneistä resepteistä on tässä. Helppoa, halpaa ja huoletonta - ja ainekset löytyvät ihan varmasti mistä tahansa lähikaupasta! 

PS. Paprikan voi halutessaan korvata myös maissilla jota ei myöskään täydy erikseen pehmentää- käytä sitä silloin 100 gr. 




Koosta riippuen 25-30 kpl

Tonnikala-paprikapyörykät:

2 isohkoa perunaa
1/2 vihreä paprika, pieneksi kuutioituna
1/2 sipuli, hienonnettuna
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
puska persiljaa, hienonnettuna
1/2 dl (tarvittaessa gluteenittomia) korppujauhoja
1 kananmuna
2 tlk tonnikalaa, valutettuna
suolaa, pippuria

Paistamiseen: 1/2 l öljyä

Höyrytä peruna kypsäksi. Anna jäähtyä.

Kuullota paprika- ja sipulisilppu öljytilkassa kunnes pehmeää. 

Muussaa peruna haarukalla, sekoita joukkoon paprika-sipulisilppu, valkosipuli, persilja, sitruunankuoriraaste sekä korppujauhot. Sekoita sitten hyvin joukkoon kananmuna ja lopuksi tonnikala (se saa jäädä vähän rouheammiksi paloiksi).

Tarkista maku, suolaa ja pippuroi ja pyörittele 25-30 pyörykäksi. Uppopaista kuumassa öljyssä ja valuta talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Tarjoa sitruunalohkojen ja/tai valkosipulimajoneesin kanssa.

Valkosipulimajoneesi:

1,5 dl majoneesia
1/2 rkl valkosipulijauhetta
1 tl sinappia
suolaa, valkopippuria

Sekoita ainekset yhteen, tarkista maku ja suolaa ja pippuroi.






* Yhteistyössä Blogirinki ja Alepa Kauppakassi


____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      


2 kommenttia :

  1. Heippa, tämä resepti on myös foodie palvelussa, siellä käsketään laittamaan suolaa, sitruunan raastettua kuorta, mustapippurirouhetta, valkosipulijauhetta kutakin 1 dl. Onneksi reseptin kuvassa oli blogisi nimi, niin pystyi tulla tarkastamaan oikeat määrät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viestistäsi. Sen foodie-palvelun kanssa on ollut ongelmia: reseptien mittayksiköt eivät tallennu eivätkä päivity sinne oikein... Olen käynyt korjaamassa reseptiä useampaankin otteeseen ja lopulta tilanteen toivottomuuteen turhautuneena käynyt kopioimassa reseptin sinne kommenttiosioon... :-/

      Poista