tiistai 12. elokuuta 2014

Piparkakkuporvoo

Toisella meistä on alkanut se kauan odotettu loma. Minä se en ole.

Puoli seitsemältä sängystä raahautuminen työpöydän ääreen laskemaan päiviä sen oman loman alkamiseen on entistä haastavampaa Naapurinpojan kääntäessä tyynesti kylkeään ja jatkaessa kuorsaustaan uniaan. 

Hyvää se lepo toki hänellekin tekee. Joskin loma tuntuu laittavan pojan sisäisen kellon ihan huolella vinksisvonksis. Yksi ilta se sai päähänsä että lähdetään roadtripille. Sellaiselle pienelle. Vaikka Porvooseen. Yrittäessäni selittää, että ei se noin käy: ensin pitää valita kohde ja tutkia paikan ravintolatarjonta ja tehdä varauksia ja LÄHTEÄ MATKAAN ENNEN ILTAKYMMENTÄ. Ei se sitä ottanut kuullakseenkaan vaan kehtasi väittää että "reissuun voi lähteä muutenkin kuin syömään" (?!) Ja että "ainahan sinne voi mennä takaisin".

Niinpä läksimme ilta-ajelulle. Porvooseen.










Vaikka se tuossa alle tunnin ajomatkan päässä onkin, oli molemmilla edellisestä reissusta kymmenisen vuotta. Häpeällistä. Porvoo oli kuitenkin juuri niin piparkakkuisen pittoreski kuin muistinkin. Omenapuiden ja karkkiväristen puutalojen reunustamia mukulakivikatuja, ihastuttavia pikkupuoteja...








... ja niitä ravintoloita. 

Keittiöt olivat jo ehtineet kaikkialla sulkeutua enkä olisi taitanut osata valitakaan vain yhtä. Bistro Sinne on ollut jo pitkään haaveissa (ei vähiten sen perusteella, mitä olen Kai Kallion kokkailuja jo päässyt maistelemaan), mutta nyt on alkanut mm. Sillä Sipulin suunnalta (miten ne ehtiikin syömään niin paljon kaikkea hyvää!) kantautua kehuja uudesta sheriffistä kaupungissa: Sicapellestä. Me päädyimme kulkurin iltakaljalle Gabriel 1763- ravintolan söpölle terassille, joka sekin näytti mutkattomalta ja lupaavalta. 







Yöksi jo kääntyvässä lauantai-illassa oli kamera kovilla. Myös "oh" ja "ah"- huokausten siivittämään idylliimme tuli särö: Siellä Porvoossakin on sitä nuorisoa. Sitä liian lyhyeen minihameeseen itsensä survonutta, hiuslisäkkeillä varustettua humalaista ja niin ylen äänekästä nuorisoa.




Rannan ravintolalaivoissa ilta alkoi päästä vauhtiin. Me puolestaan suuntasimme takaisin vanhaa kaupunkia ihastelemaan. 









Ja kuinka ollakaan - lämpöisen kesäillan tyyneyden rikkoi ainoastaan puutarhajuhlista vaimeasti kantautuvan saksofonin soitto. On se Porvoo vaan ihana. Ja sinne mennään vielä tänä kesänä uudestaan. Ravintolavarauksen kanssa.




Löytyykös sieltä suosituksia Porvoon ravintolamaailmaan? 

______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      

16 kommenttia :

 1. Me oltiin yön yli reissulla Porvoossa heinäkuun lopussa. Käytiin Sinnessä ja yövyttiin hotelli Onnissa, joka on samassa rakennuksessa kuin Sicapelle. Sicapelle näytti törkeän upealta! Syötiin siellä aamupala, ja sinne on aivan pakko palata illalliselle jossain välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mähän Instagramista ihastelinkin teidän seikkailua :-) Ihanalta näytti teidänkin reissunne - se Onni etenkin oli aivan ihanan näköinen!

   Poista
 2. Ei löydy, mutta niin kauniita kuvia tässä postauksessa, että pitää katsoa vielä ainakin pariin kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on se Porvoo :-) Ilman jalustaa oli kyllä aika haasteellista, mutta näillä eväillä mennään :-)

   Poista
 3. Ihanat kuvat:) Porvoo on niin tuttu,sillä lähellä oli aikoinaan isovanhempien kesämökki,sitten veljen ja sedän ja tädin,ja nyt sitten serkun perheen,joten usein tulee tuonne lähdettyä.Tällä kerralla vaan satoi koko ajan joten kävelystä ei tullut mitään kun olin Porvoossa.,Mutta on se silti aina ihana!

  VastaaPoista
 4. Niin ,ja ihanaa että Naapurinpoika on noin spontaani;D

  VastaaPoista
 5. On rikos, ettette menneet Sicapelleen. Älä anna tämän tapahtua toiste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHAN SAMAA MIELTÄ! Vähemmästäkin on tuomioita langetettu :-)

   Poista
 6. Tosi kauniita kuvia Porvoosta. Tosi taas iski sanasokeus lukiessani otsikkoa ja ensin luin että: piparkakkupuuro. Mietin jo, että mitenhän se tehdään ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehhehee :-) tuo voisikin olla juuri sellainen asia, joka saisi minutkin innostumaan puurosta :-)

   Poista
 7. Sicapelle oli lomasuunnitelmissa, mutta Porvooseen emme loman aikana ehtineet. Ehkä tämän vuoden aikana kuitenkin vielä. Toivottavasti Porvoossa ei silloin ole sitä nuorisoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuon kauhuskenaarion välttämiseksi kannataa selvästi välttää viikonloppuja... :-)!

   Poista
 8. Seuraavia voi joskus myös harkita: Fryysarinranta, Johans, etanoita Timbaalissa, lähes maailman parasta pizzaa Gabrielissa, El Alba on kiva, Zum Beispiel myös ja nyt en juuri muuta muista :) Eivät olleen missään erityisessä järjestyksessä listattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh - kuulostaapa hyvältä :-) suurkiitos vinkeistä!

   Poista