perjantai 15. toukokuuta 2015

Taste of Helsinki 2015- safarilla

* * *

For English please see here


* * * 

Vaikka kaikkialla nyt juostaan rennonriisutun katuruoan perässä niin on sille gourmet-ruoalle paikkansa. Ainakin minun sydämessäni, kuten taannoinen Latvian-reissukin ravintolavalintoineen osoitti. Etenkin Helsingin hintatasolla on ymmärrettävää, että se kynnys valita vähän hienompi paikka vaikka S-ketjun joka kadunkulmasta löytyvien tarjokkaiden sijaan voi nousta korkeaksikin, mutta onneksi on Mira & Barry McNamaran kaltaisia tarmonpesiä. Ja onneksi on Taste of Helsinki, heidän väsymättömän työnsä tulos ja minun ruokajuhlakalenterini ehdoton kohokohta. 

Taste of Helsinki tuo gourmet-ruoan kaikkien ulottuville ja mahdollistaa huippuravintoloiden antimien kokeilun pikkurahalla. Menkää! Kokeilkaa! Kertokaa, ettei eroa muka huomaa!

Onneksi muuten on Mira & Barry MacNamara - Helsingin kaupunki ei ole ilmeisesti millään lailla missään vaiheessa ollut tukemassa hanketta.

Minun Taste of Helsinki starttasi etuajassa kolmen ravintolan tarjontaa kartoittavalla safarilla. Sen ja muiden bloggarikollegoiden kierrosten perusteella uskallan väittää, että todella hyvää settiä on tiedossa!

Esimakua tulevasta on Instagram pullollaan: tsekatkaa vaikka #tasteofhelsinki tai #toh2015
Crème Ninon ei ole Emon tapaan ihan sieltä tavanomaisimmasta päästä (kuten ei ole kuulemma jälkiruokana oleva tiramisukaan!) vaan siitä löytyi mm. pikkumustekaloja, rapsakkaa kukkakaalia ja fenkolia. Mahtava kokonaisuus!

Oman haasteensa toteutukselle kaikkien keittiöiden kohdalla luovat poikkeukselliset olosuhteet ja volyymi, jolla annoksia kenttäkeittiöistä ulos syydetään.

Tämä annos ottaa lisäksi huomioon sääennusteiden epävakauden ja se voidaan tarjoilla niin lämpimänä kuin kylmänä. 

Seuraavana vuorossa oli Bröd, toistaiseksi testaamaton uutuus Helsingin ravintolaskenessä ja Taste of Helsingin ensikertalainen. 

Taste of Helsingin kokoonpano on kokenut melkoisia muutoksia viime vuodesta ja moni viime vuosien suosikki on tänä vuonna poissa. 

Bröd hakee annoksiinsa kuulemma helposti lähestyttävää, mummolamaista tunnelmaa. Mm. nestemäisen typen (ihan joka mummolan vakiokamaa, eikö?) avulla toteuttavan anti-grillin avulla.

Brödiltä testasimme tämän tartar-kaunokaisen, joka ainakin omaan makuuni olisi hyötynyt reippaammasta suolasta. Liha itsessään on sen verran täytelästä, että olisin kaivannut annokseen enemmän kontrastia/ hapokkuutta tuovia elementtejä ja lisää rapeutta vaikka noiden leipälastujen muodossa. 
Jälkiruoalle siirryimme Sinneen, jonka menu onkin oman Taste of Helsinkini odotetuimpia. Kaskiksen ohella. 

Se ravintola, johon varmaan ihan ensimmäisenä hyökkään, on Bocuse d'Or- kisassa Suomen kaikkien aikojen parhaan tuloksen takoneen Matti Jämsenin pop up, jolta on varmasti syytä odottaa paljonkin.

Ragussakin pistäydyn epäilemättä muutamaankin otteeseen, sen verran paljon me siihen olemme tykästyneet.

Sinnen tuulihatut kätkivät sisäänsä lakritsatahnasta särmää saavaa valkosuklaatahnaa, joka oli oikein kotonaan vadelmasorbetin kanssa. Tätä lisää!
Myös festareiden viinipuoli on rukattu entistä ehompaan kuntoon. Siitä vastuun kantaa Samuil Angelov. Etenkin pientuottajien laatuviineihin on panostettu ja onnistuneiden ruoka-viini-paritusten löytäminen on nyt helpompaa kuin koskaan: ruoille löytyy omat suositusviinit. 

Kaikkiaan lista käsittää 90 viiniä ja vaihtuu päivittäin.

Tässä vielä koko festarikattaus. Muistakaa, että liput ovat jo myynnissä - hankkikaa omanne vaikka täältä.

Taste of Helsinki on osa yli kymmenen ruokakaupunkia (Lontoo, Milano, Dublin, Tukholma, Amsterdam...)  yhdistävää festariperhettä. Ensi viikolla Ranskassa esimerkiksi vietetään Taste of Paris- tapahtumaa. 

Tätäkin silmälläpitäen on käsittämätöntä, että niin Helsingin kaupunki kuin sen ruokastrategia (onko sellaista? Mitä se tekee? Muuta kuin sotkee Hakaniemen Hallia?) on sivuuttanut tapahtuman ja sen myötä mahdollisuuden profiloitua kansainvälisesti kiinnostavana foodie-kohteena. 

Joko siellä on liput hankittuna ja strategia laadittuna? Mitkä ovat teidän suosikkinne?

Kuvia ja tunnelmia meidän viime vuoden Taste of Helsingistä löydät täältä. Kuulin, että keskivertoruokailija syö Taste of- tapahtumissa kolme annosta. Minulta löytyy kuva-aineistoa ainakin viidestätoista...


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


2 kommenttia :

  1. Viisitoista_annostahan on aika vähän... ;D

    VastaaPoista
  2. ihan keskivertotasoahan se :-) hyökkään hoodeille heti torstaina!

    VastaaPoista