tiistai 19. toukokuuta 2015

Carelian Isännän menu

* * * 

For English please see here

* * * 


Lienee turvallista olettaa maanantain olevan koko maapallon inhokkipäivä. Se on kuin räntäsade keskellä kesälomaa. Kouluruokalistan siskonmakkarasoppa. Karkkipussin viimeinen karkki, joka onkin homeessa, mutta sen huomaa vasta sen suuhunlaitettuaan ja sitten kun sen sylkee ulos huomaakin, ettei se edes ole karkki vaan muumioitunut hämähäkki.

On kuitenkin ainakin yksi asia, joka tekee maanantaista huomattavasti siedettävämmän: Carelian Isännän menu. Joitain kuukausia sitten lanseerattu  menu tarjoilee maanantaisin viikottain vaihtuvan kolmen ruokalajin illallisen 27 euron hintaan. Erinomainen hinta ja vielä erinomaisempi hinta-laatusuhde.




Eilen esimerkiksi tuijotin täyteen tungettua tiskiallasta ja tyhjänä ammottavaa jääkaappia. Ja huokaisin raskaasti. Olisi kai sitä voinut kauppaankin mennä. Mutta ei. Mentiin Careliaan. Eilisestä menusta kun löytyi mustekalaterriniä!

Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta kun mikään Helsingin ravintola (kaikki arvostelut täällä!) on blogissa jo toisella kierroksella. Edellisen kerran Careliassa miljöökuvineen löydät täältä.




Carelia on yksi suosikkejani. Se on ihan tuossa meidän lähellä, ruoka on hyvää, asiakaspalvelu loistavaa ja viinisuositukset aina onnistuneita.

Naapurinpoika otti Isännän menun ja minä tilasin listalta. Alkuun siis sitä mustekalaterriiniä, joka tarjoiltiin haudutetun fenkolin ja oliivien kera. Scharschin Cremant d'Alsace 2012:n  (8,50 €) raikas sitruunaisuus oli sille loistokaveri. 




Minä puolestaan otin jo Grand Champagne-tapahtumassa debyyttinsä tehneen maalaisrilleten kesätryffeleillä joka tarjottiin briossilla ja ihanilla kevyesti pikkelöidyillä sienillä (15 €). Ja Vilmart & Cien Grande Réserveä (14 €), jonka paahteisuus toimi annoksen kanssa oivallisesti.




Isännän menuun kuulunut kevätkananpoika oli päässyt loppumaan, joten seuralaiselle tarjoiltiinkin kaksi päivää haudutettuja possunposkia varhaiskaalilla ja villiparsalla. En valittanut - olin tuota annosta kaihoisasti jo listalta katsellutkin. Ei missään nimessä nätein annos, mutta makua senkin edestä. 

Viinilistalta Naapurinpoika valitsi oman suosikkinsa Carelian valikoimista: Ansgar Clütterahin Riesling Trittenheimer Apotheke Kabinettin (13€) joka omaan makuuni on ehkä hieman makea. 





Ulkonäöllä ei myöskään koreile tämä klassikko. Naapurinpoika ei ollut koskaan syönyt Carelian entrecôtea (29€ ), joten asia piti korjata. Oh ja oh. Annos tuoksuukin lomalta!

Kaveriksi suositeltiin G.D. Vajran Barbera d'Albaa (13€), jonka pehmeydessään oli ihan parasta kaveria pihvin kanssa. 




Jälkiruoaksi jaoimme Isännän menuun kuuluneen appelsiinisen ricottasorbetin. Niin hyvää. Ja raikasta - ei yhtään raskasta ja täyteläistä niinkuin hieman pelkäsin. 




Jälkiruokaviiniksi suositeltiin Grand Guilhemin Muscat de Riversaltesin  (8€) ja minähän otin. Huikean kukkaisa ja persikkainen.




Olipahan paras maanantai aikoihin! Vankka suositus Carelialle. Ja Isännän menulle! Joko te olette käyneet konseptin testaamassa?




_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


2 kommenttia :

  1. Ei ole tullut testattua. Täältä kehä I takaa ei oikein jaksa maanataina lähteä minekkään. Mutta siskonmakkarasoppa ei ole kuin maanantai, kyllä se ainakin tiistai on :)

    PS: kysyit jossain vastakomentissasi, mitä gluteenitonta pastaa olen käyttänyt. Sam Millsin maissipasta on aika hyvää, paitsi heidän spaghetti, ovat mysö suht edullisia. Spaghetti vaan tuntuu jäävän vähän klimpiseksi keitettäessä. Semperin pastat ovat myös hyviä, mutta hnnakkaita. Pirkka sarjaankin on tullut gluteenitonta pastaa, mutta maku ei mielestäni ole kovin hyvä.
    Eilen ehdin käydä syömässä Kampin GlutOssa ja ihastuin heidän pastaansa. Ostin mukaankin tuorepastaa, jota sai kolme 250 g pakettia kympillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ehkä... kesäkeitto sitten ;-)

      Olen kuullutkin että tuo GlutOn pasta olisi ihan käyttökelpoista - kiitos vinkeistä !

      Poista