tiistai 8. heinäkuuta 2014

Gluteeniton sitruuna-unikonsiemen-jogurttikakku

Naapurinpoika on kyllä ihan paras apukokki. Ritarillisesti se kantaa kuvaustarvikkeeni kun meidät kutsutaan kokkaamaan jonnekin ystävistäni, kärsivällisesti odottaa, kunnes ruoka on kuvattu ennenkuin saa mitään eteensä ja valittamatta tai kysymyksiä esittämättä lähtee keskellä yötä kävelylle etsimään johonkin kuvaan tarvitsemaani "juuri oikeanlaista lehteä". Niin, että kyllä se ansaitseekin vähän hemmottelua.

Vaikka sitten tällä! Tämä gluteeniton, ihanan sitruunainen ja mehevä kakku on niin hyvää, että aiheuttaa kuulemma välittömän ahmimishimon. Myös ihan normaaliruokavaliota noudattavissa...!

Unikonsiemenet voi halutessaan korvata myös hienonnetulla rosmariinilla, joka on sitruunan kanssa ihan paras kaveri! Kokeile vaikka näitä sitruuna-rosmariinivanukkaita!




Sitruuna-polentakakku:

150 gr voita
150 gr sokeria
150 gr mantelijauhoa
2 dl (n. 140 gr) hienoksi jauhettua polentaa
1,5 tl ruokasoodaa
125 gr turkkilaista jogurttia
3 sitruunan raastettu kuori ja mehu
(1 reilu rkl Limoncelloa jolloin 2 sitruunan kuori riittää)
3 kananmunaa
2 rkl unikonsiemeniä

Sekoita kuivay aineet keskenään .Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhiossa ja lisää sitten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, välissä huolellisesti vatkaten. Lisää sitten turkkilainen jogurtti, sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu ja lopuksi kuivat aineet.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa foliolla jos se näyttää tummuvan liikaa. Nosta uunista ja anna jäähtyä vuoassaan.

Sitruunakuorrute:


4 rkl tomusokeria

2-3 tl sitruunan mehua


Sekoita ainekset paksuksi kuorrutteeksi ja valuta jäähtyneen kakun päälle. 






____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


        


10 kommenttia :

  1. Ihana Naapurinpoika:-)mutta eikös oliskin jo.aika vaihtaa nimeä kun hänhän.on kämppiksesi;-) ihana kakku ja kuva; polentakakut ovat kyllä ihania ja rakastavat sitruksia:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no sitä tässä on mietitty että mikäs se uusi nimi olisi :-) Mutta kun sekin kuitenkin tulee vielä muuttumaan tässä vuoden sisään kun saadaan se "tahdon" sanottua...!

      Poista
  2. Ihana kakku! Ja mainio Naapurinpoika, saa kyllä tähtien asentoa välillä kiitellä että näitä tällaisia miehiä on ruokabloggaajien tielle sattunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kyllä saa kiitollinen olla kun tätä menoa niin auliisti kestää ja kannustaakin vielä :-) (tajusin just miten kauhealta despootilta tuon tekstin perusteella vaikutankaan... :-/ )

      Poista
  3. Ihana kakku, tätä aion kokeilla. Pidän raikkaista leivonnaisista, ja plussaa gluteenittomuus. Miten lisäät tuon jugurtin? Nuolijalla vai vatkaimella sekoittaen? Entä kuivat aineet? Ettei sitten läsähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sinne vain heitin samalla kun vatkasin :-) Rakenne tuossa on sellainen mehevä, ei sellainen ilmava. Kerro sitten, mitä tykkäsit :-)!

      Poista
  4. Voi kuinka vesi herahti kielelle tätä lukiessa. Käytitkö kakkuun polenta maissiryynejä vai jauhoa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Polentajauhoja. Polentasta kun aina antaa vähän sellaisen rouheamman purutuntuman, niin käytän kaikkeen sitä hienoksi jauhettua varieteettia.

      Poista
  5. En kestä, kohta kaikki on sitruunan keltaista tai limen vihreää ja sitten vielä tuo talutusnuorassa oleva naapurin poika. Nyt on ihan pakko katsoa tätä Mojito- lasin läpi. Hyvää
    Pääsiäistä :)

    VastaaPoista