perjantai 6. kesäkuuta 2014

Higado de pollo con higos y vino de Oporto - kananmaksaa viikuna-portviinikastikkeessa

Kyllä se on aina mielessä. Se ruoka, nimittäin. Silloinkin kun en ole juuri parasta aikaa kokkaamassa tai syömässä (sellaisiakin hetkiä on!). Niin pää, Bloggerin luonnoslista kuin erinäiset epämääräiset ruutuvihkon sivuille ohimennen raapustetut listat ovat täynnä asioita joita pitäisi tehdä ja kokeilla. Tämä on hyvä esimerkki - siellä se on roikkunut, to do-listalla Benalmadenan viimekesäisestä (!) feriasta lähtien! 

Onneksi ruoka itse ei vie aikaa kuin noin varttitunnin. Ja on vielä helppoakin. Ja hyvää. Siis todella hyvää. Göbbelsin charmilla varustetulta kuulostavan personal trainerinsä antamia ohjeita riemukkaasti uhmaten Tsatsikimestari otti jopa leipää (!) saadakseen talteen kastikkeen viimeisetkin tipat. Minä puolestaan varastin Naapurinpojan lautasenpohjan kastikkeenjämät... Caring is sharing. Now go and share!

Tuo OivaPari-reseptikilpailun prosciutto-päärynä-brie-pizzoihin tehtailtu rosmariiniöljy on muuten sen verran kovassa käytössä, että jos et sitä ole vielä tehnyt, niin suosittelen korjaamaan asian mitä pikimmiten. Se on niin ihan aromaattinen, että kyllä sille keittiössäsi käyttöä löytyy!

Alkuruokana/ tapaksina tästä riittää neljälle

600 gr kananmaksaa
1 punasipuli
2 dl portviiniä
1 dl lihalientä
1 dl viikunahilloa
2 oksaa rosmariinia
1/2 rkl voita
ripaus maustepippuria/ neilikkaa
suolaa, pippuria

paistamiseen: rosmariiniöljyä (ohje täällä)

tarjoiluun: salaatinlehtiä, tuoreita kypsiä viikunoita, punasipulirenkaita, paahdettua sipulimurua

Puhdista maksat tarvittaessa. Leikkaa isommat kahtia, niin että palaset ovat samankokoisia ja taputtele kuiviksi. Kuumenna pannulla rosmariiniöljyä ja lisää pannulle 1/2 punasipuli silputtuna sekä maksat. Paista maksoihin hyvä, ruskea pinta. Koita olla kovin sohimatta paloja edestakaisin - muuten ne eivät ruskistu. Kaada pannuun sitten muut ainekset voita lukuunottamatta ja jatka kypsennystä vielä hetken kunnes maksa on vielä rosé. Nosta pannulta ja redusoi kastiketta kovalla lämmöllä kunnes se sakenee. Nouki rosmariininoksa pois, lisää nokare voita, mausta ja tarjoile maksapalasten kanssa.
Portviinin voi minkäänlaisen autenttisuuden nimissä toki korvata sherryllä - käytä silloin sellaista tummaa ja makeaa varieteettia - niihin espanjalaisiin simpukoihin käytetty Oloroso on tähän liian kuivaa ja hapokasta.

______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      Ei kommentteja :

Lähetä kommentti