tiistai 17. kesäkuuta 2014

Alko palasi Espalle

Aloitin päiväni kilistelemällä Eteläesplanadi 20:een aamulla auennutta uutta Alkoa.

Ruokapuolesta vastasi Savoyn Kari Aihinen, jonka kanssa ehdin myös taas muutaman sanan vaihtaa (kun se on niiiiiiin ihana!)... ja pettymyksen tuottaa, kun en ole vielä ehtinyt kokeilemaan Savoyn katolle avautunutta shampanjaterassia. Hyvänä päivänä siellä on kuulemma aurinkoa ihan aamusta iltaan - voiko sivistyneempää tapaa hakkia rusketus ollakaan? Säästyneet etelänmatkarahat voikin sitten kuluttaa vaikka illallisella ravintolan puolella...!


Uutta myymälää kehtaakin juhlistaa: se on valoisa, tyylikäs ja valikoimaan on selkeästi panostettu. Tarjonnan suunnittelussa on otettu huomioon Eteläesplanadilla liikkuva väki: liikemiehet, naiset, turistit ja piknikille suuntaavat paikalliset. Pääpaino on huolella valituissa viineissä ja bongasinkin tulevaan kesään monta kokeilunarvoista roséta. Ilolla tutkailin myös portviinien ja sherryjen tavallista laajempaa valikoimaa. 

Etenkin piknik-kansaa liike hemmottelee, sillä viinien lisäksi täältä löytyy myös muita pikniktarvikkeita: liinoja, istuinalustoja ja laseja. Niin piknikkareita, yhden hengen talouksia kuin niitä erityisiä hetkiä juhlistavia pariskuntia ilahduttanee myös se, että pikkupullojenkin valikoima on laaja... 

... myös shampanjassa! Missä muualla olette nähneet esimerkiksi Krugia?


Ja shampanjahetkiinhän oman säväyksensä tuo tunnetusti myös oikea välineistö...
Myös alkoholittomissa vaihtoehdoissa löytyy. Me pääsimme tutustumaan niistä ehkäpä parhaimpaan: kotimaiseen Kontiomehun Lehtikuohuun. Kevyet kuplat tuovat upean aromikkaaseen juomaan ihanan juhlan tunnun - tätä juo jopa mieluummin kuin halpaa, tunkkaista skumppaa!

Täältä löytyy myös kesävieraiden mökkiviemisiksi sen verran ihania tuomisia, että voi olla, että saa jopa kutsun viipyä vähän pidempäänkin. Katsokaa nyt vaikka tätä Verso Designin suloista pullokoria!

Myös urbaanimpaan kyläilyyn löytyy täältä ihan varmasti tervetulleita lahjoja. Esimerkiksi meillä Töölöössä ollaan erityisen vieraanvaraisia tällaisen setin kanssa kylään tupsahtaville yllätysvieraille...


Myymälässä on viehättävää, kauppahallimaista tunnelmaa. Kehityspäällikkö Sampsa Kemppainen kertoikin uuden liikkeen yhdistävän kivijalkaliikkeen perinteet uuteen teknologiaan ja pian avattavien, uudistuneiden www-sivujen tarjoamiin digitaalisiin palveluihin. Sieltä vain kosketusnäytöltä valitsemaan! Onko haussa grilliruokiin käyvä viini? Vai jotain erityistä hemmotteluhetkiin? Täältä löytyy!

Asiantuntevaan palveluun panostetaan toki täällä ihan henkilökohtaisellakin tasolla. Toimitusjohtaja Hille Korhonen kiittelikin jutellessamme asialleen omistautunutta ja työhonsä intohimoisesti suhtautuvaa henkilökuntaa. Jotain siellä selvästi oikein tehdään: valittiinhan Alko vuonna 2014 suuryrityksistä parhaaksi työnantajaksikin!

Modernista yleisilmeestä huolimatta Alkolla on Espalla jo pitkät perinteet, kertoi puolestaan palvelujohtaja Kari Pennanen. Ensimmäinen Alkon myymälä avattiin Esplanadille Bensowin taloon ja tämä tänään auennut on järjestysnumeroltaan jo 350. Otetaas kaikki sille! Cin cin!


Niin... ja treffit sovitaan sitten sinne shampanjaterassille! Kuka lähtee mukaan?


____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. eikö! niin perinteinen, mutta kuitenkin freesi ja moderni :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. no täytyy kaivella kalentereista supermutsillekin sopiva aika <3! ehkä tosin suosiolla palkkapäivän jälkeen... :-)

   Poista
 3. Hyvää juhannusta ja juomapuoli taitaa siis olla kunnossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ihan sitä samaa sinne :-) aurinkoa lienee tosin ihan turha toivoa missän päin... :-/

   Poista
 4. Hei Andalusiana! En löydä sinun Philadelphia-illan postausta ja reseptipostausta, mutta ei hätää. Kiitos sinulle kovasti ihanasta seurasta Philadelphia-illassa. Oli kompakti ilta ja näin tulivat toiset ruokabloggaajat paremmin tutuksi. Erityiset kiitokset sinun avecillesi niin kauniista sanoista sinun ja hyvän ruoan osoitteella. Jäin hiljaiseksi ja kuuntelemaan, tosi hieno ele. Saanko laittaa sinu blogin oman blogin listalle, siellä on hyvä seurata sinun postauksia. Sinulla on hyvin laadukkaat kuvat. Käyn tsekkaamassa Ragun lammasta. Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi - kiitos kauniista sanoistasi meiltä molemmilta! Oli hauskaa tavata sinutkin :-) Niistä juhlista ei minulla postausta olekaan mutta omat kisareseptini löytyvät täältä:

   http://www.andalusianauringossa.com/2014/05/gluteenittomia-muffinseja.html

   ja täältä:

   http://www.andalusianauringossa.com/2014/05/gluteenittomia-muffinseja_29.html

   Blogin saa ilolla linkittää ihan mihin tahansa ;-) Ihanaa juhannusta myös teidän suuntaan!

   Poista