lauantai 1. helmikuuta 2014

Huijarin syntymäpäiväkakku

Rakkaita ystäviä, viiniä, loputonta naurua ja vain hienovaraista (ja isosydämistä) vitsailua seurueeseen kuuluvan ruokabloggarin loputtoman epäonnen kustannuksella. Niin, ja yksi kaikkien sydämet varastanut karvakasa joka, jos se olisi Ameriikassa kasvava leikki-ikäinen ihmislapsi, olisi laitettu terapiaan ja ADHD-lääkitykselle jo aikapäiviä sitten. Niistä on onnistunut ilta tehty!

Näissä tunnelmissa alkoi viime viikonloppu Tsatsikimestarin juhliessa syntymäpäiviään. Myös sillä rintamalla ollaan suurten elämänmuutosten keskellä ja uusien alkujen edessä. Siellä se tosin tehdään hieman glamoröösimmällä tavalla, sillä syntymäpäiväsankari meni ja osti juuri itselleen kodin Helsingin halutuimmasta postinumerosta joka, kaiken muun Tsatsikimestarin elämään kuuluvan tavoin, on pieni ja valkoinen. 

Tsatsikimestarin uuteen elämään kuuluu myös uusi personal trainer, joka onkin onnistunut saamaan aikaan uskomattomia tuloksia. Jotka ovat tosin vaatineet uhrauksia: juusto on vaihtunut maitorahkaan ja viini... no, sitä se juo yhä. Salaa.

Ja pitäähän syntymäpäiväsankarilla kakku olla! Joskin siitä tehtiin  tällä kertaa suolainen ja seurueen Kasvissyöjän ja Tunisialaisen kaltaisille ruokavammaisillekin sopiva - sitä juustoa tietenkään unohtamatta! Sen verran terveellistähän tämä on, että ehkä tästä pala sille trainerillekin kelpaisi...?

Koska sitä liivatetta kammoan, hyydytin kakun uunissa paistamalla, mutta halutessaan tämän voisi toki tehdä toisinkin. Tillin, fenkolin tai appelsiinin lisäksi punajuuren kaveriksi kävisivät myös mm. rosmariini, timjami ja inkiväärikin.







Käyttämäni vuoka oli se juustottomasta juustokakustakin tuttu 22-senttinen vuoka.

Ellei sinulla jostain syystä ole punajuurisosetta (n. 8 dl) valmiina odottamassa, aloita kakun teko täytteen valmistuksella.

Täyte:

1,5 kg punajuuria
3 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
2 tl jauhettuja fenkolinsiemeniä
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
suolaa ja pippuria

Harjaa (ja halutessasi kuori) punajuuret ja keitä kypsiksi. Anna jäähtyä. Liemestä saa muuten upeasti väriä vaikka risottoon! Kuori ja soseuta jogurtin kanssa. Mausta reippahalla kädellä. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi ja kaada joukkoon punajuurisose. Vatkaa tasaiseksi.

Pohja:

175 gr hapankorppuja
50 gr voita

Jauha hapankorput hienoksi monitomikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos (irtopohja)vuoan pohjalle ja anna jähmettyä puolisen tuntia jääkaapissa. Kaada sitten täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja sitten vielä asettua kylmässä ennen tarjoilua - ainakin 4 tuntia mutta mielellään seuraavaan päivään. 

Notkista (tarvittaessa) 200 gr vuohenjuustoa sekoittamalla joukkoon turkkilaista jogurttia. Pehmeä vuohenjkuusto käy tähän parhaiten, sillä sellaista kuorellista on vaikea saada tasaisen sattumattomaksi. Pursota siitä vaikka ruusukkeita kakun päälle tai menetä hermosi tekemällä grillivartaan kanssa tuollaista sydänkuviota.








__________________



SAISIKO OLLA LISÄÄ?



        





6 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. ja usko pois, onnistuivat ihan (varmasti!) ensiyrittämällä ;-)

      Poista
  2. Aika ihana tapa käyttää punajuurta:) Ja tuo väri....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. punajuuressa on ihan huikea väri :-) tein juuri risottoakin enkä voi olla ihastelematta!

      Poista
  3. Lukivatko silmäni oikein, vuohenjuustoa! Hahhah, mutta mitä tapahtui juustokammolle...? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voin luvata kammon olevan yhäkin hyvin voimissaan :-) joku geeni multa varmaan puuttuu...

      Poista