tiistai 18. helmikuuta 2014

Chorizo a la Cidra

Tämä tapasherkku on viime aikojen viritelmien tapaan sieltä helpoimmasta päästä. Ja nyt tarkoitan todellakin niin helposta, että ihan hävettää tälle yrittää edes mitään reseptiä kirjoitella. Aineksia kun tässä on nimensä mukaisesti vain kaksi: chorizo ja siideri. Jotenkin nuo kaksi ainesta; siiderin happo ja chorizon rasvainen mausteisuus vain tasapainottavat toisiaan niin hyvin, kuten taannoinen Gocen vierailukin osoitti. 

Siideriä Espanjassa juodaan ja ruoanlaitossa käytetään nimenomaan Asturian alueella, jonka perinneruoista blogissa on aikaisemmin kokattu makkaraista papupataa Fabada Asturianaa. Asturialainen siideri on kuivaa eikä kovinkaan alkoholipitoista, jonka Espanjan ulkopuolella voi korvata myös ranskalaisella siiderillä- etenkin Bretagnen alueella kun tehdään varsin samanlaista siideriä.

Itse käytin tähän (eroon vanhasta - terapiasessiooni) viimeiset Espanjan tuliaisina tuodot raakachorizot, joskin voi tätä tehdä sellaisesta kestomakkarastakin, kuten Gocessa oli tehty.

Tapaksena tästä riittää kahdelle- kolmelle

400 gr chorizoa
300 ml kuivaa siideriä

Kuumenna pannu keskilämmölle. Kaada siideri pannuun ja heitä perään makkarat. Anna hautua (ilman kantta, jotta liemi pääsee redusoitumaan) 15-20 minuuttia. Leikkaa makkarat siivuiksi, anna porista liemessä vielä hetken ja tarjoile liemensä kanssa, jonka pitäisi tässä vaiheessa olla paksuntunutta ja chorizon mausteiden ihanasti maustamaa. 

Jos teet ruokalajin kypsästä chorizosta, viipaloi ne, ruskista ne kevyesti pannulla tilkassa öljyä ja kaada siideri sitten pannulle. Anna porista hiljalleen n. 20 minuuttia ja tarjoile liemensä kanssa.______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?       8 kommenttia :

 1. Asturialainen siideri onkin tosi hyvää:) Sitä tuli juotua kun kävimme eksän kanssa pohjoisen Espanjan kierroksella tutkimaan myös Asturiaa tarkemmin.Ja kaatavat sen hauskasti lasiin sellaisesta kannusta;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oma koordinaationi on sen verran puutteellinen, etten siihen ihan hevillä ala ;-) vaikka on se yllätyksiäkin tuottanut - sain esim. tuossa taannoin sapeloitua shampanjapullon (keittiöveitsellä tosin!) ihan ensiyrittämällä!

   Poista
 2. Herkulta näyttää ja tulinen chorizo on ihanaa!
  Heti lähtee testaukseen kun jostain chorizoa (ja siideriä) löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helppoa on :-) kestochorizolla se on ehkä jopa vielä parempaa :-)

   Poista
 3. siis parhaimmat asiat elämässähän on just näin simppeleitä!

  VastaaPoista
 4. Myös tällaisia simppeleitä ohjeita kehiin vain! Ei minulle tulisi tällainen mieleenkään, vaikkei aineksia ole tuon enempää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän niitä ole tulossa - sen verran on mielenkiinnon aiheet viime aikoina keittiön ulkopuolelta löytyneet :-)

   Poista