lauantai 11. tammikuuta 2014

Välimeren silakkaa

Kyllä - taas tulee silakkaa. Mutta ei taaskaan ihan sieltä perinteisimmästä päästä. Koska tuo Välimeren anti ja etenkin Espanja on niin kovin lähellä tämän blogin ja sen emännän sydäntä, niin nyt niitä tehtiin välimerellisellä twistillä: tomaattia, basilikaa, valkosipulia... ja chorizoa. Milloinkas se olisi koskaan mistään huonompaa tehnyt! Mutta toki sen voi jättää poiskin.





4-6 annosta

Tomaattikastike:

3 valkosipulin kynttä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä
4 dl tomaattimehua (tai paseerattua tomaattia)
suolaa, mustapippuria
voita tai öljyä

Aloita tomaattikastikkeen teolla jotta se ehtii hieman jäähtyä ennen kalojen päälle kaatamista. Hienonna valkosipuli ja pehmitä se öljyssä. Lisää kattilaan sitten punaviinietikka ja sokeri. Pyörittele hetki ja lisää tomaattipyre ja tomaattimehu. Keitä miedohkolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, lisää nokare voita (Anthony Bourdainilta opittu niksi) tai öljyä ja mausta. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistelet silakat.





Silakkarullat:

800 gr silakkafileitä
125 gr chorizomakkaraa (sellaista siivutettua)
1 sitruunan kuori
puska basilikaa
valkosipulijauhetta
suolaa, mustapippuria

Poista silakkafileistä selkäevä. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin vieriviereen leikkuulaudalle - se liukuhihnametodi kun on kaikkein kätevin. Ripottele fileille sitten sitruunankuorta, suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Laita jokaiselle fileelle sitten basilikanlehti ja puolikas chorizosiivusta ja rullaa. Aseta rullat saumapuoli alaspäin kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 





__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


         



8 kommenttia :

  1. Kaunis annos! Ja mulla on edelleenkin ne sardiinit ostamatta.....

    VastaaPoista
  2. Pidät jotain basilikan tuottajaa leivänsyrjässä! :D Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia:-) basilika on tälläisellä rähmäkäpäläiselle viherpeukalontyngälle ollut ainoa yrtti joka tuossa ikkunalaatikossaan selviää päivä pidempään...!

      Poista
  3. No mutta johan yhdistelmän löit! Uskon kyllä että on toimiva pari suolaiseen nälkään. Söisin varmasti iloisesti kaiken. Täälläkin yhdisteltiin chorizoa ja jänöjussia. Tuli muutes mieleen että sielä Espanjan auringon alla olen syönyt törky hyvää kania. Saisitkohan mulle hyvän ressun paikallisesta kanipadasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kani <3 sitä Espanjassa syödään etenkin Sevillan seudulla.Jossain päin lykkäävät sitä paellaansakin! Lisäksi se on Espanjassa halpaa: kokonainen kani on noin 6 € kun se taas kotomaassa kustantaa helposti ainakin sen 17 €... kovin paljoahan siinä ei sitä syötävää kyllä ole, joten hieman harvemmin on tullut tehtyä tuon kaniconfitin lisäksi... vaan pistämmä etsintään :-) Kani ja chorizo kyllä kuulostaa ihanalta!

      Poista
  4. Tein näitä tällä reseptillä ja hyviä tuli. Basilikapuskani taisi olla liian pieni, sillä sitä en maistanut, muuten maut tuli hyvin esiin. Mr. Johnsonista oli myös "nice" , mutta eihän se muuta voi minun kokkailuista sanoakaan. - Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, kiva kuulla :-) puska oli kyllä iso. myös testikeittiönä toiminut töölöläspariskunta tykkäsi :-)

      Poista