maanantai 27. tammikuuta 2014

Teurastamon parhaita

Helsinkiläiset ovat löytäneet Helsingin Kalasataman läheisyydessä sijaitsevan Teurastamon olohuoneekseen. Kesäisin väki kerääntyy riippukeinuihin ja kaikkien vapaasti käytössä olevalle grillille, talvisin vetonaulana toimii mm. pihan luistelurata. Maalaismarkkinoiden kaltaiset tapahtumat ovat tehneet lauantaipäivistä vilkkaita ja uusia ideoita kehitellään jatkuvasti. Muistatte varmaan Kellohallin aurinkokokkaukset? Ja World bites- ruokafestarit?

Kellohallin lisäksi alueelta on uuden kodin löytänyt useampikin ravintola ja erikoisliike, joiden antiin pääsi lauantaina tutustumaan myös joukko bloggareita ja kokoelma toinen toistaan hienompia kameroita. 

Mukaan otettuja yrittäjiä yhdistää intohimo alaansa. Raaka-aineissa arvostetaan laatua, tuoreutta ja paikallisuutta. Monet niistä ovat vain muutaman hengen voimin pyöriviä, unelmaansa toteuttamaan heittäytyneiden omistajiensa rakkaudenlapsia. Kuten Helsingin kahvipaahtimo.

Noita vanhoja kahvisäkkejä voi muuten ostaa myös kotiinviemisiksi. Niistä tulee hauskoja pyykkipusseja. Tai vähän erikoisempia lattiatyynyjä. Tai blogikuvarekvisiittaa jo entuudestaan liitoksistaan repeilevään arsenaaliin...!
Toinen samanlainen on kahden miehen voimanpesä Pasta Factory, jonka keittiöstä ovat peräisin mm. Kämpin ja Sasson pastat sekä Farangin ja muiden björckilöiden nuudelit. Pian näitä äärimmäisen tuoreita pastoja saa myös kaupoista - ainakin Stockmannilta. 
Tuoreus on nimensä mukaisesti avainsana myös Tuoretorilla, josta saa mm. kiitosta keränneitä Kolatun ja Helsingin Meijeriliikkeen juustoja.

Teurastamolla sijaitsee myös Makumaku- palvelun noutopiste, jossa tuoreus on niin tärkeää, ettei varastoakaan ole - kaikki hankitaan varta vasten tilauksia varten niin, että aamulla myyntiin tullut kala on vielä samana iltana asiakkaalla. 


Heti alueelle saavuttaessa tulijaa on vastassa Roslund, jonka lihakauppiassuvulla onkin vuosikymmeniä pitkät siteet alueeseen. Myös Hietalahden hallista tuttu Rosburger ei petä. Eikä kyllä kakkoseksi jää nyhtöpossupurilainenkaan!
Ho's Foodin erikoisuuksia ovat puolestaan kiinalainen katuruoka; dim sumit ja hot pot.

Flavour Studion taustalta löytyy Annankadun pikkkuruinen cocktail-jättiläinen A21. Tarjolla on mm. kokkauskursseja. Ja kuten maailman parhaaksi baariksi valitulta voi odottaa, ihan jumalattoman hyviä drinkkejä. Kyllä, Tipaton Tammikuuni on virallisesti ohi. Yritetään sitten ensi vuonna uudestaan...

B-Smokeryn pojat ottavat lihan vakavasti. Ja sen maistaa. Hitaasti (haudutettamalla) hyvää tulee!


Lisäksi Teurastamolle on avautunut kahden naisen Italian reissulla alkunsa saanut Jädelino. Pienissä erissä valmistetussa ja takuutuoreessa artesaanijäätelössä ei ole kermassa säästelty, mutta valikoimista löytyy niin laktoosittomia soijajäätelöitä kuin steviallakin makeutettuja sokerittomia versioita.

Tulossa on 15.2. talvirieha ja sitä seuraavana päivänä piha on puolestaan Ravintolapäivän käytössä. Alueen remontointi ja laajeneminen jatkuu ja pian täältä löytyy myös oma tislaamo! Joko sinä olet löytänyt Teurastamon?


__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?        4 kommenttia :

 1. Teurastamo on kyllä huippupaikka. Ihan loistavaa että meillä on tällainen nykyään ja suosio kasvaa koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen ihan smaa mieltä :-) ihana nähdä kuinka ovi käy ja jengiä riittää ihan jonoiksi saakka!

   Poista
 2. Kesällä kun kävin olin hieman pettynyt,jotenkuten odotin suurempaa ja enemmän.Mutta voi olla että heinäkuu ja lomakausi oli siihen syynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasvu jatkuu - saas nähdä mitä kaikkea siitä vielä tuleekaan!

   Poista